teren 5000mp primit prin L.18/1991
teren 5000mp primit prin L.18/1991
Poate cineva sa ma ajute cu un sfat,o indrumare ceva?Este vorba despre un teren de 5000mp primit in anul 1991 prin legea 18/1991 dar care nu are titlu de proprietate,deoarce nu a fost validat de nu stiu ce comisie(probabil comisia de Fond Funciar) asa spun cei de la primarie(primar,inginer si cune mai este pe la registrul agricol) si ca nu se poate face nimic.Credeti ca ma puteti ajuta,ce trebuie sa fac? VA MULTUMESC
Mersi ca mi-ai raspuns poate ma ajuti.Acest teren a fost primit de mama pentru ca avea zile muncite la CAP,si presupun ca s-a facut o cerere atunci pentru ca i s-a dat in folosinta(a fost pus in posesie).Pe harta lor cu parcela nr.x la lotul cu nr.y e trecut tatal meu (probabil pt ca el e trecut la nr. de rol) dar in registrul agricol nu mai figureza,zic ei pt ca nu a fost validat.Mai nou ieri am facut o cerere catre(primar) presdintele comisiei de fond funciar sa il valideze. As actiona in instanta dar acesti SMECHERI nu cred ca imi vor pune la dispozitie documentatia necesara.Sa consult un avocat? INCA O DATA MERSI VULPACRIS
Comisia judeţeană este cea care “validează”, şi dacă tatal tău a fost înscris cu terenul în harta cadastrală trebuie să existe evidenţe şi în anexele emise în acea perioadă, eventual un proces verbal de punere în posesie.
Trebuie să insişti, şi să ceri procesul verbal şi hotărârea comisiei judeţene de la acel moment prin care primarul de acum susţine că “nu s-a validat” propunerea comisiei locale şi procesul verbal de punere în posesie.
Daca este aşa de convins trebuie să deţină un act în arhivă, şi dacă îl are este obligat prin lege să ţi-l dea.
Toate cererile le faci în scris şi iei număr de înregistrare pe câte o copie a cererii.
De asemenea poţi să ceri şi la prefectura judeţeană, la Comisia Judeţeană X de fond funciar să caute în arhiva lor, dar tot în scris, şi prin registratură.
Trebuie să insişti, şi să ceri procesul verbal şi hotărârea comisiei judeţene de la acel moment prin care primarul de acum susţine că “nu s-a validat” propunerea comisiei locale şi procesul verbal de punere în posesie.
Daca este aşa de convins trebuie să deţină un act în arhivă, şi dacă îl are este obligat prin lege să ţi-l dea.
Toate cererile le faci în scris şi iei număr de înregistrare pe câte o copie a cererii.
De asemenea poţi să ceri şi la prefectura judeţeană, la Comisia Judeţeană X de fond funciar să caute în arhiva lor, dar tot în scris, şi prin registratură.