examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
MedEx

Post by MedEx » 26 Feb 2009, 15:53

Gata! Mi-am revenit iar pretul consta in purtarea unor nnochelari de calnn!
Nu se poate altfel! Ma simt ranita si daca face cineva :evil:
Deci 29 cu 83 cu ......... mda 800-1100 de candidati! Vai de capul meu!Gata mi-am pus ochelarii nnde calnn ! Sper sa vad sa citesc !

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 26 Feb 2009, 17:35

fratilor, de ce va taiati singuri elanul? ce conteaza cati se inscriu? uitati-va de curiozitate cati sunt picati cu medii de 2, 3 si 4 la examenul din noiembrie si o sa vedeti ca nu e cazul sa va sperie numarul inscrisilor. oamenii se inscriu, e dreptul lor. asta nu inseamna ca sunt si adversari redutabili. spor la invatat si ganditi-va ca unul din locurile scoase la concurs TREBUIE SA FIE AL VOSTRU!

observer

Post by observer » 26 Feb 2009, 17:51

Cory eu stiu ca tu intri :floare: .

Nu conteaza nr. inscrisilor . Aici ai dreptate. Medex lasa stresu.. Nu concuram pentru un milion de parai. E doar un loc de munca.

elle_cv

Post by elle_cv » 26 Feb 2009, 18:03

nu conteaza cati sunt, conteaza cat stii tu
pot sa fie si 5 inscrisi, daca tu nu ai medie...tot degeaba
Apropo, la mine in oras , cu 3 zile inainte de expirarea duratei de inscriere, era doar o singura persoana inscrisa in afara de mine.
asa ca.....nu exista nici o regula decat sa inveti si sa iei nota buna :floare:

MedEx

Post by MedEx » 26 Feb 2009, 18:41

M-ati linistit! offffffffffffffffffffffff :grin:

ignite

Post by ignite » 26 Feb 2009, 18:43

MedEx wrote:Azi m-am blocat la contractul de vanzare cumparare! M-a apucat durerea de cap si nici stiu cum l-am terminat! E mare si stufos dupa Barsan in DeaK parea mai rezonabil.
Acum stau blocata in contractul asta, pe care desi nu stiu sa-l redau, pot rezolva grilele din Boroi.
Ce sa fac sa trec mai departe am ajuns sa urasc toate contractele!
CARE BARSAN MANCA TI AS! DEAK DA...DAR BARSAN SI VANZAREA...POATE LA COMERT INTERNATIONAL LA VANZAREA CUMPARAREA INTERNATIONALA IN MATERIE COMERCIALA, DAR PE CIVIL...??????

SAU NU STIU EU CE SCRIE BARSAN SAU A APARUT CEVA NOU SAU AI GRESIT TU.

IN PLUS, MAI MARE CA IN DEAK...NUMAI IN MONOGRAFII PE CONTRACTUL ASTA...IN REST...NU CRED.

Vrei sa ajungi sa redai peste 100 de pagini la contract? si sa uiti si autor si tot. si sa stii un singur autor? nu cred ca e prea sanatos. parere care nu conteaza, insa, cred ca atunci cand vei fi in sala nu vei mai sti sa redai 120 de pagini pe un singur contract, dintr o materie vasta, autor necunoscut...si restul ... aplicat si la speta. si mai sunt si altele pe care trebuie sa le stii nonstop.

trebuie sa stii pur si simplu...iar nu sa redai. pentru asta trebuie studiu folosind diversi autori si retinut doar pentru examen anumite opinii...care sunt majoritare, unde e cazul, bineinteles. Trebuie sa se fixeze de la sine totul. Trebuie sa ajungi sa vezi filmul... totul e in minte. Daca nu...e cam nasol. inca o data parere care nu conteaza.

pentru cine a invatat transmiterea, transformarea si stingerea obligatiilor intr o saptamana si considera ca are spor...ala nu este spor. sunt doar cateva pagini.

se vede frate ca sunteti fete...stati cu capul in carte nonstop.
nu e mai putin adevarat ca de aia si intra multe fete, iar baietii care f..t pisicu mai tot timpul...cum nu dau doi bani pe repetat...raman pe afara.

nu stiu ce sa spun insa cred ca e mai rentabil ca in loc sa repeti la nesfarsit...sa citesti si recitesti liber de mai multe ori, eventual dupa mai multi autori...cu fise ... si sa inveti prin comparatie, iar nu prin memorare prin repetitie.

altfel faza aia cu jurra novit curia (judecatorul cunoaste "tot" dreptul - astfel incat nici nu e frumos sa deschizi codul in sala)...sau cum se spune, ca nu mai stiu exact...e cam degeaba.

elle_cv

Post by elle_cv » 26 Feb 2009, 19:14

cred ca medex vroia sa spuna ca dupa ce a invatat obligatiile din Barsan, la contracte, Deak e mai accesibil ca modalitate de expunere si exprimare
...s-a incurcat "oleaca" in exprimare, dar asta nu e o crima :floare:

ignite

Post by ignite » 26 Feb 2009, 19:36

ai dreptate...eu nu am vazut treaba asa...

argument: obligatiile nu sunt mai grele decat contractele. sa mor eu!

dar ... ai dreptate. sa stii ca sunt unii din astia care nici nu stiu dupa ce carti invata.

ex: am intrebat o pe una care a intrat anul asta la INM si care era superbursiera in facultate si din astea...dupa ce a invatat si mi a spus ca nu prea stie pentru ca avea doar niste xeroxuri si nu avea primele pagini. am ramas masca. dar o cred...ca era sincera fata.
pe aia sa nu o intrebi de nu stiu ce autori ca o injuri...de mamă.
si am vazut o groaza de specimene din astea...astfel...m am gandit fara sa clipesc ca identific o astfel de situatie.

elle_cv

Post by elle_cv » 26 Feb 2009, 20:13

ai dreptate, obligatiile sunt mai faine ca contractele, daca ai rabdare sa treci de exprimarea greoaie din barsan

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 26 Feb 2009, 20:21

observer, multumesc pentru gandul bun, sa ai gura aurita!

MedEx

Post by MedEx » 26 Feb 2009, 20:22

Citesc din mai multe carti intr-o zi si din acest motiv am incurcat autorii!
Citesc contractele din Liviu Stanciulescu si Deak ! Realele le-am citit din Filipescu , Barsan si P.M.Cosmovici. Actul juridic si prescriptia din Beleiu si din Boroi . Obligatiile le citesc din editia acualizata a regretatului Statescu si Barsan.
La fiecare examen am schimbat autorii!( Nu faceti asa! De asta nu am luat eu!)
Sper sa le fi scris bine!

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 26 Feb 2009, 20:34

Si daca i-ai incurcat, ce daca? nu te mai formaliza la comentariile rautacioase ale unora. eu nu citesc decat dupa autorii consacrati si recunoscuti - Beleiu, Deak, Statescu si Barsan, Boroi la procedura civila, avand in vedere ca el concepe si grilele si Neagu la proc. penala. la penal invat acum dupa Mitrache, care mi se pare foarte accesibil, iar la penal special am un tratat mai vechi de la Academia de Politie, sunt foarte bine structurate infractiunile (dar modificarile le iau din cod).

ignite

Post by ignite » 26 Feb 2009, 21:57

DA ... pisicută...da i dracu de autori! noi sa fim sanatosi!

si spre stiinta ta...nu numai aia sunt autorii cunoscuti si consacrati...ca daca ar fi doar ei...ne am duce dracu asa ca... natie, vreau sa spun.

aaa...ca sunt cunoscuti tie...si ca ai aflat si tu ca aia sunt "mai buni" pentru INM asta este alta problema.

iar subiectele nu le face numai BOROI. in fapt, niciodata nu le face el. asta asa...ca sa stii si tu. ca semneaza acolo pe subiecte e alta. DA...BOGDAN DUMITRACHE...ITI SPUNE CEVA? Ca se foloseste cartea lui e logic...de ce: sunt doua carti mari si late pe anul I, care sa intruneasca toate conditiile, ca sa zic asa.

insa autori sunt si O. UNGUREANU SI SA NU MAI SPUN COSMOVICI. SAU LA TGO LIVIU POP. MAI E SI ANGHEL SI DEAK...INSA FIIND VECHI..DESI IN MATERIE NU SUNT NU STIU CE MODIFICARI DE A LUNGUL TIMPULUI SI NEMAIAPARAND FRECVENT PE PIATA...NORMAL CA NU SE MAI FOLOSESC. sau T. POPESCU. si inca ... SITARU...DEMETRESCU...BLA...BLA.

NU INSEAMNA CA NU SUNT AUTORI...

unii au ajuns sa invete dupa Boroi A. la penal...doar ca i a mers buhuhu ul lui Boroi asta. important este sa scrie Boroi pe carte..ceva de genul.

APROPOS ... IA TU FRUMOS STOENESCU SI ZILBERSTEIN LA PROCEDURA CIVILA SI VEZI CA BOROI SI CIOBANU...DE ACOLO VIN. FRAZE INTREGI...LITERA CU LITERA. SA NU MAI SPUN CA ACEA CARTE DE BOROI SI CIOBANU E...DOAR BOROI...CA SA ZIC ASA...E CURSUL ANTERIOR AL LUI BOROI...LITERA CU LITERA.

CA SA NU TI MAI SPUN CA PARTI INTREGI DIN CODUL DE PROCEDURA CIVILA AU FOST SCRISE DE AUTORI NECUNOSCUTI PENTRU UNII CUM AR FI CARTEA A IV A ARBITRAJUL SI NU NUMAI...OCTAVIAN CAPATANA STOENESCU, ZILBERSTEIN. LA FEL LEGEA 105/1992...CELEBRA LA NIVEL EUROPEAN...DAR ASTIA SUNT MORTI...ASA CA AU MAI RAMAS CIOBANU SI BOROI, LES... TABARCA...RESTUL...

SI CA SA STII INCA CEVA...VEZI CA LA PENAL SE TINE CONT IN PREZENT CONFORM TENDINTEI SI DE MULTE ALTE CARTI DECAT ALEA INDICATE DE VOI PE AICI...CARTI SI CARTULII CU AUTORI DE CARE INTR ADEVAR MAI GREU SE AUDE...AUTORI TINERI.

EX. E O SPETA LA PENAL DIN ULTIMUL EXAMEN PE POST. AIA CU SOFERUL CARE SI LOVESTE SOTIA SI DA SI PESTE UN PIETON. AM VAZUT CA MULTA LUME S A ATACAT PE SPETA AIA...EU AM GASIT O UNDEVA (LITERA CU LITERA)... PE UNDE NU CREDEAM CA SE POATE UITA CINEVA.

DACA ITI DA 2 SAU 3 DIN ASTEA LA FIECARE MATERIE...TE ASIGUR CA O SA FII ACOLO DOAR DE POZA.

SI oricum nu ma poate contrazice nimeni ca a invata dintr o singura carte nu se cheama invatat. ar insemna ca toate cartile dintr o biblioteca sunt de doi bani in afara celor mentionate de voi. si sincer...cam asa e... pentru multi...ca nimeni nu le foloseste. practic, noi folosim cartile ca pe niste prezervative...atat cat ne trebuie. adica ... suficienta de care vor astia sa scape.
alt comentariu rautacios.

cleo27ro

Post by cleo27ro » 26 Feb 2009, 23:01

IGNITE wrote:
MedEx wrote:Azi m-am blocat la contractul de vanzare cumparare! M-a apucat durerea de cap si nici stiu cum l-am terminat! E mare si stufos dupa Barsan in DeaK parea mai rezonabil.
Acum stau blocata in contractul asta, pe care desi nu stiu sa-l redau, pot rezolva grilele din Boroi.
Ce sa fac sa trec mai departe am ajuns sa urasc toate contractele!
CARE BARSAN MANCA TI AS! DEAK DA...DAR BARSAN SI VANZAREA...POATE LA COMERT INTERNATIONAL LA VANZAREA CUMPARAREA INTERNATIONALA IN MATERIE COMERCIALA, DAR PE CIVIL...??????

SAU NU STIU EU CE SCRIE BARSAN SAU A APARUT CEVA NOU SAU AI GRESIT TU.

IN PLUS, MAI MARE CA IN DEAK...NUMAI IN MONOGRAFII PE CONTRACTUL ASTA...IN REST...NU CRED.

Vrei sa ajungi sa redai peste 100 de pagini la contract? si sa uiti si autor si tot. si sa stii un singur autor? nu cred ca e prea sanatos. parere care nu conteaza, insa, cred ca atunci cand vei fi in sala nu vei mai sti sa redai 120 de pagini pe un singur contract, dintr o materie vasta, autor necunoscut...si restul ... aplicat si la speta. si mai sunt si altele pe care trebuie sa le stii nonstop.

pentru cine a invatat transmiterea, transformarea si stingerea obligatiilor intr o saptamana si considera ca are spor...ala nu este spor. sunt doar cateva pagini.

se vede frate ca sunteti fete...stati cu capul in carte nonstop.
nu e mai putin adevarat ca de aia si intra multe fete, iar baietii care f..t pisicu mai tot timpul...cum nu dau doi bani pe repetat...raman pe afara.

nu stiu ce sa spun insa cred ca e mai rentabil ca in loc sa repeti la nesfarsit...sa citesti si recitesti liber de mai multe ori, eventual dupa mai multi autori...cu fise ... si sa inveti prin comparatie, iar nu prin memorare prin repetitie.
Dragul meu, recunosc, sunt fata. De invataT le-am invatat o data pe toate IN FACULTATE. Acum doar FIXEZI, PARCURGI, REVEZI, RECITESTI, CONSOLIDEZI, REEVALUEZI, REIEI ...si lista poate continua.
...Iar invatarea, draghe...fara memorare, ca e de scurta, de lunga durata, ca e de recunoastere sau de reproducere a textului, evident etc. tot memorare se cheama. Ca sa ajungi la comparatia de care vorbesti tu, un proces de gandire superior, trebuie sa-ti insusesti termenii pe care vrei sa-i compari. Apoi, ca intr-o spirala te folosesti de alte procese psihice si iar de invatare si tot asa ca sa poti stapani la nivel de intelegere termeni, idei, notiuni, concepte...In fine, este o scurta teorie de care imi mai aduc aminte din alta specializare care se numeste PSIHOPEDAGOGIE.
Am si licenta, si atestat si crede-ma ca fara memorie, nu faci NIMIC. Indiferent ce metoda aplici ca s-o faci mai productiva, tot memorie se cheama... Nu opera cu termeni pe care nu-i stapanesti la nivel conceptual:memorare, repetitie, comparare....Auci.! Ce amestec ciudat!..E o varza... :floare:

serafim

Post by serafim » 27 Feb 2009, 08:42

:( da ai dreptate...mai rau este cand ai un singur neuron si ...nu ai cu ce sa mai memorezi daramite sa mai si prelucrezi informatia memorata ce sa mai zic de efortul de a asimila noile informatii si sa faci conexiuni intre ele.... :grin:................ :-P cateodata asa simt eu

Post Reply