Incidentze de plata

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
susana

Incidentze de plata

Post by susana » 16 Feb 2009, 22:01

Am 2 intrebari pt membrii acestui site.
1-Ce se poate intampla daca nu imi platesc ratele la un credit d nevoi personale?...nu am nimik p nume, cat ma urmaresc, daca in viitor voi avea ceva p nume(voi mosteni ceva,sau cumpara) o sa ma poate executa?Mi se inainteaza proces, ce se intampla in asemenea cazuri?
2-Dar in cazul in care nu imi platesc factura de orange?. Mi-au trim somatzie si taxa de reziliere contract,penalizari,etc. In leg cu orange-ul mi-au bagat din burta facturi fff mari nush cum as putea sa dovedesc k nu am vb atata, de ex. ultima factura mi-au trim in valoare de 1600 ron dar eu inainte sa imi emita facuta cu o zi m-am uitat si aveam sold de aprox 200 euro....nush de cand 200 eur e echivalent cu 1600 ron doar dak e socotit euro la 8 ron :aplauze: foarte fain calculat, si atunci m-am decis k nu le platesc nimik, deci nu am nimik p nume ce patzesc?
Va rog sa ma ajutatzi cu raspunsuri sigure.
Va multumesc frumos[/b][/url][/list][/list][/code][/quote][/u]

ist314

Post by ist314 » 17 Feb 2009, 20:24

contractul mentionat de tine e titlu executoriu, nu te vor da in judecata ci ... direct la executor. Daca te alegi sa nu ai nimic pe numele tau, e treaba ta, dar asta inseamna ca te alegi si cu faptul de a nu lucra (cel putin in mod oficial, angajat), din moment ce exista si institutia popririi. Oricum, contractele astea de nevoi personale erau o foarte mare greseala pe care puteau face bancile si institutiile financiare nebancare la vremea respectiva, ca majoritatea dubiosilor s-au gandit si se gandesc in continuare la fel ca tine. In principiu, daca ai beneficiat de un imprumut, acela trebuie rambursat inapoi.

susana

Post by susana » 17 Feb 2009, 23:28

[quote="ist314"]contractul mentionat de tine e titlu executoriu, nu te vor da in judecata ci ... direct la executor. Daca te alegi sa nu ai nimic pe numele tau, e treaba ta, dar asta inseamna ca te alegi si cu faptul de a nu lucra (cel putin in mod oficial, angajat), din moment ce exista si institutia popririi. Oricum, contractele astea de nevoi personale erau o foarte mare greseala pe care puteau face bancile si institutiile financiare nebancare la vremea respectiva, ca majoritatea dubiosilor s-au gandit si se gandesc in continuare la fel ca tine. In principiu, daca ai beneficiat de un imprumut, acela trebuie rambursat inapoi.[/quote]
Stiu k ar trebui sa il rambursez inapoi dar vezi u k cu criza asta financiara totzi stam raz cu lovelele :-P .....dak esti dragutz(A) sa imi spui cat timp ma urmareste dak am ceva p nume?....k asta cu propirea de salar nu ma deranjeaza,numai as dori sa stiu dak mi se intampla ceva sa zic dak peste 5-10 ani voi avea ceva p nume, ms de ajutor

cristal

Post by cristal » 18 Feb 2009, 11:29

Datoria se prescrie intrun termen de 3 ani de cand ai efectuat ultima plata.
Daca te gasesc cu ceva bunuri, venituri si incepe executarea silita, prescriptia va curge in acest caz de la ultimul act de executare silita.
Daca incep executarea si dupa un timp nu o mai pot continua din lipsa de bunuri, prescriptia va curge de la ultimul act de executare facut in dosarul de executare.

Dar te vor vana constant! Recuperatorii au o tehnica de persuasiune ceva de neimaginat! Deh...banutul asta, ce face din om! Sau constiinta de a munci! :grin:

susana

Post by susana » 18 Feb 2009, 14:32

[quote="cristal"]Datoria se prescrie intrun termen de 3 ani de cand ai efectuat ultima plata.
Daca te gasesc cu ceva bunuri, venituri si incepe executarea silita, prescriptia va curge in acest caz de la ultimul act de executare silita.
Daca incep executarea si dupa un timp nu o mai pot continua din lipsa de bunuri, prescriptia va curge de la ultimul act de executare facut in dosarul de executare.

Dar te vor vana constant! Recuperatorii au o tehnica de persuasiune ceva de neimaginat! Deh...banutul asta, ce face din om! Sau constiinta de a munci! :grin:[/quote]
Sigur nu e constiintza de a munci:)....dar si datoria catre banca se transcrie in 3 ani sau doar orange-ul?....adica dak trec 3 ani si nu au ce sa execute si nu am nici carte de munca.....dupa aceea nu mai pot sa imi faca nimik?....ms crystal

cristal

Post by cristal » 18 Feb 2009, 14:41

Prescriptia de 3 ani este valabila pentru orice datorie . Mai putin pentru creantele fiscale - 5 ani - si a titlurilor emise in materia actiunilor reale imobiliare - 10 ani -...ceea ce in speta ta nu este cazul. Deci : 3 ani!

Post Reply