În atentia decanilor barourilor

Examene, rezultate, pareri, etc
serafim

Post by serafim » 02 Feb 2009, 22:52

IGNITE wrote:precizare: scriu cu majuscule pentru ca am un laptop CU ECRAN / DISPLAY MIC...SI MA DOR OCHII...CARE E PROBLEMA?

SERAFIM: NU TIP...CA DOAR DACA AS TIPA ATAT...ITI DAI SEAMA CA AS OBOSI...NU?

Eu spun asa: trebuie organizate aceste examene la nivel regional, deci nu e musai sa fie organizat in capitala...pentru ca ar foarte greu...si nici la nivel local nu mi se pare corect.

examenul nu a fost niciodata serios petnru toata lumea, indiferent unde s a sustinut, insa mie mi se pare ca e mai bine sa fie organizat ca in perioada 2002-2003, adica la nivel regional, cu comisii in care sunt inclusi si profesori universitari din diferitele centre universitare.

nu are relevanta care centru universitar e mai bun...eu am spus ca e destul de gresit sa afirmi ca Bucurestiul ar fi mai slab (pantru ca cineva a spus ca nu stiu ce reportaj a aparut...eu am spus ca tocmai ca in capitala apar asemenea chestiuni, in timp ce in alte parti...nu exista nimic scandalos... pentru ca nimeni nu e preocupat in acest sens.)...am spus ca in nici un caz nu poate fi admisa chestia asta. Eu am spus ca Bucurestiul este alaturi de Cluj, Iasi...printre centrele bune din aceasta tara...iar restul, mie mi se par mai slabe...avand in vedere manuale, baza de carti, biblioteci, autori, profesori, cum vreti voi...

:-P :-D :-D :-D :-D
schimba fonturile draga lasa ca nu strica sa vedem si noi "ceva mai mare" la litere ma refeream macar pot citi si eu fara ochelari :grin:

piorel

Post by piorel » 02 Feb 2009, 23:12

Propun să recapitulăm! :fluierat:

kinga

Post by kinga » 03 Feb 2009, 07:12

himera wrote:Nu vreau sa intru in polemica cu persoanele care posteaza pe acest forum, pentru ca am observat ca va place sa divagati si sa va calcati in picioare unul pe altul, nu ma cobor la un astfel de nivel, dar un sfat KINGA

NU MAI VORBI SI NU MAI CARACTERIZA PE ACELE PERSOANE PE CARE NU LE CUNOSTI!!!
:x :x :x :x

dar altfel te simti bine???

ce off ai???Avram si-a exprimat o parere... io la fel..

Adica Avram are voie sa critice toate facultatile.. sa afirme ca Babes e Bunicel.. ca doar el le stie pe toate??? pentru ca asa a auzit..si daca el asa a auzit asa este.. asta da argument juridic.. la fel de juridic.. cum e cu TV.. ai noa fato..zau ca la faza asta trebuia sa stai in banca ta .. nu crezi??? adica.. noa... ma bucur ca-l cunosti pe Avram.. si este extraordinar.. daca tot ai sarit sa-l aperi... :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

in privinta Bucurestului tot o parare.. nu as sta acolo nici daca m-ai impusca..
multumita???

PS

dar un sfat...
tine-ti sfaturile pentru tine... :lol: :lol: :lol:

piorel

Post by piorel » 03 Feb 2009, 09:48

Fumaţi mult?

erikwolder

Post by erikwolder » 03 Feb 2009, 11:42

Piorel."Centralizarea examenelor de primire/definitvare în profesie nu mi se pare o idee proastă atâta vreme cât se va desfăşura sub egida UNBR. Am dat examen de primire în profesie organizat de Baroul Bucureşti şi examen de definitivat la acelaşi barou, organizat de UNBR. Mi s-a părut chiar interesant examenul de def, un examen mai aproape de profesie şi mai logic. Deci nu cred că ar fi o idee aşa de proastă. Barourile de provincie sunt mai ”speciale” şi se întâmplă lucruri ”speciale” pe acolo."

Deci nu găsiţi rea ideea unui test conceput integral, cu baremul aferent, la Bucureşti şi susţinut în barourile locale. Că dacă e să fie tot o nenorocire marca UNBR, ca aceea din 2002 (sau 2003?), măcar să o păţim la noi acasă. :mrgreen:

Totuşi, am o curiozitate: cu ce sunt mai "speciale" lucrurile care se întâmplă la barourile din provincie? Ce se întâmplă în provincie şi nu se întâmplă la Baroul Bucureşti?

avram

Post by avram » 03 Feb 2009, 14:23

kinga wrote:
Adica Avram are voie sa critice toate facultatile.. sa afirme ca Babes e Bunicel.. ca doar el le stie pe toate??? pentru ca asa a auzit..si daca el asa a auzit asa este.. asta da argument juridic.. la fel de juridic.. cum e cu TV.. ai noa fato..zau ca la faza asta trebuia sa stai in banca ta .. nu crezi??? adica.. noa... ma bucur ca-l cunosti pe Avram.. si este extraordinar.. daca tot ai sarit sa-l aperi... :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
In facultate am facut parte dintr-o asociatie studenteasca cu grupuri locale in intreaga tara. In timpul asta am facut foarte multe calatorii in centrele universitare din tara. Astfel am avut contact direct cu aceste facultati. Criticile pe care le-am facut facultatilor din tara, vin din gura studentilor care invatau la aceste facultati. Daca nici ei nu crezi ca erau in masura sa-si critice facultatile, inseamna ca nimeni nu mai e.

kinga

Post by kinga » 03 Feb 2009, 14:49

si daca studentii au criticat faculta, ati ajuns la concluzia ca toate-s naspa numa Bucurestiul nu...

uite .. io nu neg ca invatamantul s-a transformat in fabrica de diplome.. dar nu as indraznii sa afirm.. cei care au terminat la Bucuresti sunt pregatiti .. restu sunt prosti sau slab pregatiti..
daca vrei sa inveti.. poti.. si la o faculta din Bobohalma...

m-a deranjat felul in care ai pus problema.. era tendentios..

si raportat la studentii aia.. hmm... ei au ales.. si e nasol cand cainele isi latra propria casa.. :razz: :razz:

himera

Post by himera » 04 Feb 2009, 22:58

KInga - apropo sunt baiat!!

Si eu zic - TRAIASCA BABES - sunt din "provincie", am o parere extraordinar de buna despre acea facultate. dar o parere extrem de proasta despre snobii increzuti de acolo (nu toti intrunesc aceste caracteristici, si nu afirm ca ai intruni aceste caracteristici) - pt. ca ai facut fac. acolo sau acolo nu inseamna ca esti cu moţ in frunte, apoi cum zice noi - las ca om vedea noi cine ii mai bun - in practica!!!

kinga

Post by kinga » 05 Feb 2009, 07:08

himera wrote:KInga - apropo sunt baiat!!

Si eu zic - TRAIASCA BABES - sunt din "provincie", am o parere extraordinar de buna despre acea facultate. dar o parere extrem de proasta despre snobii increzuti de acolo (nu toti intrunesc aceste caracteristici, si nu afirm ca ai intruni aceste caracteristici) - pt. ca ai facut fac. acolo sau acolo nu inseamna ca esti cu moţ in frunte, apoi cum zice noi - las ca om vedea noi cine ii mai bun - in practica!!!
ok.. deci esti baiat... :lol: :lol: .. acu ce sa-ti spun.. e destul de grav... dar nu e un motiv de sinucidere :-P :-P :-P :-P :-P

am facut faculta la Cantemir Targu Mures.. drept, am avut noroc si am avut ca profesori pe clujeni...
am doar licenta Babes Bolyai.. so... iar nu ai nimerit.. :lol: :lol:

serafim

Re: În atentia decanilor barourilor

Post by serafim » 05 Feb 2009, 09:45

erikwolder wrote:Domnilor Decani

Vă salută cu respectul cuvenit câţiva „finalişti” (în vara aceasta) ai unei facultăţi de drept din România.

Modificările aduse anul trecut Legii avocaturii au născut o mică zvonistică legată de modalitatea de desfăşurare a examenelor profesiei de avocat, respectiv examenul de admitere în profesie şi cel de definitivat. Între aceste zvonuri, acela cu privire la posibilitatea (re)organizării lor la Bucureşti, cu convocarea tuturor candidaţilor din ţară la un examen-mamut cu mii de participanţi, este cel mai neliniştitor. Deşi credem că o asemenea idee a venit din greşita interpretare a noţiunii de „examen naţional” prevăzută de lege şi deşi credem că această idee nu poate să (mai) fie luată în calcul de nicio minte rezonabilă, ne declarăm totuşi neliniştea din cauza vehiculării ei şi, atât cât putem, încercăm să sensibilizăm în această chestiune atât pe domniile voastre, cât şi pe toţi colegii dumneavoastră care au un cuvânt de spus în domeniu.

Îi asigurăm, întâi, pe colegii din Baroul Bucureşti de respectul nostru. Dacă avocaturii din România i se poate recunoaşte un motor, acela se găseşte, cu siguranţă, la Bucureşti. Am fi preferat să ne facem studiile de drept la Universitatea din Bucureşti şi ne-ar fi plăcut să putem fi, în viitor, membri ai Baroului Bucureşti. Avem colegi care gândesc la fel. Imposibilităţi de fapt fac, însă, aceste lucruri de nepus în practică, atât pentru noi, cât şi pentru ei. Ne rămâne doar să vrem să ne facem treaba cu cinste la Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu, Arad şi pe unde om mai fi.
Ideea de a fi chemaţi la Bucureşti pentru un simplu examen de intrare în profesie sau de definitivat ni se pare absurdă. Iată argumentele noastre:
a. Avocaţii din Barourile oraşelor noastre de reşedinţă nu sunt cu nimic mai puţin calificaţi să corecteze lucrări în asemenea examene.
b. Căile traficului de influenţă ori ale corupţiei în Barourile oraşelor noastre nu sunt cu nimic mai bătătorite decât acelea ale Baroului Bucureşti.
c. Am fi obligaţi la călătorii de mii de kilometri cu trenul, la preocuparea pentru un loc de cazare în Bucureşti şi la costurile aferente. E un stress suplimentar pe care, cu prioritate, vă rugăm să îl luaţi în calcul.
d. Baroul Bucureşti ar avea grija unui examen, cum spuneam, mamut, grijă care nu credem că îi lipseşte. Suntem siguri că membrii Baroului Bucureşti au lucruri mai bune şi mai utile de făcut decât să se ocupe de aşa ceva.
e. Avocatura este o profesiune de interes local. Să fii mandatarul ad litem al cuiva nu are nicio implicaţie la nivel naţional. În timp ce o şcoală centralizată de nivel naţional, cu examenele aferente, se justifică perfect pentru SRI, Poliţie, magistratură ş.a., credem că facultăţile de drept din marile oraşe ale României îşi fac treaba suficient de bine, iar membrii Barourilor respective sunt suficient de apţi pentru ca formarea şi examinarea generaţiilor de avocaţi să fie lăsată în mâna lor, chiar şi în condiţiile unui examen unic pe ţară.

Vă mulţumim pentru înţelegere
acelasi autor de mai sus Erikwolder " citez"

Piorel."Centralizarea examenelor de primire/definitvare în profesie nu mi se pare o idee proastă atâta vreme cât se va desfăşura sub egida UNBR. Am dat examen de primire în profesie organizat de Baroul Bucureşti şi examen de definitivat la acelaşi barou, organizat de UNBR. Mi s-a părut chiar interesant examenul de def, un examen mai aproape de profesie şi mai logic. Deci nu cred că ar fi o idee aşa de proastă. Barourile de provincie sunt mai ”speciale” şi se întâmplă lucruri ”speciale” pe acolo."

Deci nu găsiţi rea ideea unui test conceput integral, cu baremul aferent, la Bucureşti şi susţinut în barourile locale. Că dacă e să fie tot o nenorocire marca UNBR, ca aceea din 2002 (sau 2003?), măcar să o păţim la noi acasă. icon_mrgreen.gif

Totuşi, am o curiozitate: cu ce sunt mai "speciale" lucrurile care se întâmplă la barourile din provincie? Ce se întâmplă în provincie şi nu se întâmplă la Baroul Bucureşti?

Atunci de ce naiba ai mai deschis acest topic daca "pe tine nu te intereseaza " ??? Numai asa sa te afli in treaba ...vorba lui Dabija......
sau nunmai asa de amorul artei si de a crea polemici ????
scrie si tu ceva in sectiunile de la "Juridic" daca esti destept si nu doar asa casa ai un numar de mesaje !!!!

himera

Post by himera » 05 Feb 2009, 14:29

serafim ESTI RAU DE TOT, o sa imi amintesc sa nu te supar :lol: 8O

erikwolder

Post by erikwolder » 05 Feb 2009, 23:09

Serafim, nu am priceput care este ideea ta.
Mai exact, nu pricep ce nu pricepi. Undeva ai scrântit-o.
Unde am scris ceva de genul "nu mă interesează"?
Putem clarifica lucrurile, dacă eşti de acord.
Dar nu fi agresiv, pls. :cafea:

Himera, tu ai priceput ceva? 8O
Şi sunt încă în aşteptarea unui răspuns la o întrebare pe care ţi-am pus-o în prima pagină. :cafea:

serafim

Post by serafim » 05 Feb 2009, 23:49

stimate Erikwolder

-postezi un mesaj prin care deschizi o noua rubrica de discutii OK !
-acest mesaj il adresezi decanilor barourilor si suna a " scrisoare deschisa" si daca dumneata esti semnatarul acestei scrisori logic ca vorbesti si in nume propriu nu doar in numele "celor multi "

citez
"Vă salută cu respectul cuvenit câţiva „finalişti” (în vara aceasta) ai unei facultăţi de drept din România. "......
Ideea de a fi chemaţi la Bucureşti pentru un simplu examen de intrare în profesie sau de definitivat ni se pare absurdă. Iată argumentele noastre:
a. Avocaţii din Barourile oraşelor noastre de reşedinţă nu sunt cu nimic mai puţin calificaţi să corecteze lucrări în asemenea examene.
b. Căile traficului de influenţă ori ale corupţiei în Barourile oraşelor noastre nu sunt cu nimic mai bătătorite decât acelea ale Baroului Bucureşti.
c. Am fi obligaţi la călătorii de mii de kilometri cu trenul, la preocuparea pentru un loc de cazare în Bucureşti şi la costurile aferente. E un stress suplimentar pe care, cu prioritate, vă rugăm să îl luaţi în calcul.
d. Baroul Bucureşti ar avea grija unui examen, cum spuneam, mamut, grijă care nu credem că îi lipseşte. Suntem siguri că membrii Baroului Bucureşti au lucruri mai bune şi mai utile de făcut decât să se ocupe de aşa ceva.
e. Avocatura este o profesiune de interes local. Să fii mandatarul ad litem al cuiva nu are nicio implicaţie la nivel naţional. În timp ce o şcoală centralizată de nivel naţional, cu examenele aferente, se justifică perfect pentru SRI, Poliţie, magistratură ş.a., credem că facultăţile de drept din marile oraşe ale României îşi fac treaba suficient de bine, iar membrii Barourilor respective sunt suficient de apţi pentru ca formarea şi examinarea generaţiilor de avocaţi să fie lăsată în mâna lor, chiar şi în condiţiile unui examen unic pe ţară.
"
"
"
pana aicea toate sunt frumoase - ma si gandeam uite ce gest nobil uite cum ia apararea colegilor si nu vorbeste doar in nume propriu.....
apoi mai tarziu apare postat urmatorul mesaj:

adica in primul mesaj scrii ca acum ai terminat facultatea de drept si esti purtatorul de cuvant atat al multimii cat si propriul purtator de cuvant, apoi spui ca ai dat examen de primire in profesie la Baroul Bucuresti si definitivatul la acelasi Barou
"
"
"
In cazul asta normal ca ma nedumireste schimbarea de ipostaza adica acum esti absolvent si in al 4-lea mesaj esti si definitiv deja....
acum vorbesti in nume propriu, apoi in mesajul 4-5 etc. scrii de parca nu tu ai fi deschis acest topic...esti de acord cu toti si cu toate !!!

De aici nedumerirea mea ca nu pricep ce vrei de fapt si de drept ???!!!!????

Nu sunt agresiv doar nedumerit in sensul ca daca vreau sa iau atitudine impotriva hotararii baroului de a da examen unic si la Bucuresti atunci iau atitudine astfel si incep acea idee cu ....stimati colegi ce parere aveti depsre....hai sa facem ceva .......sa dam o sansa si celor tineri...proaspeti absolventi , strangem semnaturi etc. ma intereseaza pt. ca ......am prieteni care vreau sa intre in profesie si e normal sa-i ajuti ...etc. , egalitate de sanse...bla, bla , bla

dar nu spun ca acum am terminat facultatea ca apoi sa revin ca eu sunt doar glasul multimii nemultumite ca eu practic sunt definitiv si mai ales de Bucuresti !!!

Logic ca ceva este ILOGIC in toata chestia asta !!!

Himera!
Poti sa te uiti pe postarile mele din 2004 pana in prezent si nu cred ca sunt agresiv sau rau sau ....ca ma deranjeaza cineva...de pe acest forum....simplu si concis nu pricep de ce discutam" discutii" adica daca vreti sa facem ceva sa luam masuri hai sa luam masuri sunt de acord dar nu sunt de acord sa ma scarpun ca mana stanga la urechea drepata mai ales daca nici nu ma mananca...sau mai rau sa rog pe altul sa ma scarpine in aceeasi situatie asa doar ca sa ma aflu in treaba fara ca acele discutii sa ajute cuiva, sa fie folositoare la ceva...pt. asta avem rubrica de DIVAGATII acolo da nu-mi puneam semne de intrebare si nici nu citeam atent toate postarile....asa ca astept sa ma lamuriti !!!
:grin:

kinga

Post by kinga » 06 Feb 2009, 07:02

Serafime, Serafimeeeeeeeeeeeeeeee

vezi ce se intampla.. daca te grabesti all the time???

partea cu avocatura si examen de definitivat A SCRIS PIOREL..

erik a citat doar.. si cum nu i-a iesit bine.... ai crezut ca el o scris...

dar nuuuuuuuuuuuu

Piorel a postat asta pe pagina 1...

serafim

Post by serafim » 06 Feb 2009, 22:50

:-D :-D :-D :-D
ahaaaaaaaaaa noa bine mai Kinguto ca "mai luminat" uite ma uitam si eu ca proetul la poarta noua sa nu zic bou si ma minunam si nu intelegeam.....
scuze Erikwolder acum am priceput...ma-am prins si ma tin tare...tare de tot.... :grin: :-D :-D :-D :fluierat: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :cafea: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare: :floare:

Post Reply