taxa inscriere tablou avocati

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
sah

taxa inscriere tablou avocati

Post by sah » 19 Dec 2008, 19:47

salut.
va rog, spuneti-mi si mie cat costa taxa de inscriere in tabloul avocatilor ?

observer

Post by observer » 20 Dec 2008, 09:46

E mult. Si nu se merita.

chimera

Post by chimera » 20 Dec 2008, 18:36

:-D :-D :-D in nadejdea lui observer toti ar ramane licentiati batrani ...

depinde de barou, dar limita maxima a taxei este de 3000 lei (frustrant, nu?) 8)

avram

Post by avram » 20 Dec 2008, 20:32

Daca te angajezi unele case de avocatura se ofera sa-ti plateasca ele taxa

avram

Post by avram » 20 Dec 2008, 20:36

observer wrote:E mult. Si nu se merita.
Am o intrebare pentru tine. Ce cauti pe un forum de avocatura, daca ii sfatuiesti pe altii sa nu-si plateasca taxa care le asigura intrarea in profesie?

sah

Post by sah » 20 Dec 2008, 20:52

avram wrote:.,.........daca ii sfatuiesti pe altii sa nu-si plateasca taxa care le asigura intrarea in profesie?
vorba aia: un avocat nou, un client in minus pentru altul :)

observer

Post by observer » 20 Dec 2008, 22:55

Am o intrebare pentru tine. Ce cauti pe un forum de avocatura, daca ii sfatuiesti pe altii sa nu-si plateasca taxa care le asigura intrarea in profesie?
1. Nu stiam ca e special pentru avocati forumul.
2. Crede-ma ca nu am exagerat cu nimic cand am zis ca nu se merita.

3. Cand am intrat in barou, decanul ne-a zis doua vorbe la care atunci am ras, dar acum imi dau seama ca avea dreptate.
a. Cativa ani de acum inainte slana si painea (is din Ardeal) o sa va fie supliment.
b. Intr-o livada si un nuc care face o nuca si unul care face 500, tot nuc se numeste.
c. Roba de avocat nu tine nici vara de sete nici iarna de frig.

Din partea mea sa intre toti. Fara taxa si fara examen. Nu vor fi decat nuci intr-o mare livada.

dexutza

Post by dexutza » 21 Dec 2008, 13:33

Va salut cu respect deosebit pe toti cei care postati pe acest site si va multumesc anticipat pentru ajutorul pe care mi-l veti da de acum incolo!
Sunt proaspat absolventa a examenului la barou...huh.. si sper sa ajung in pozitia in care, la randul meu, sa dau sfaturi bune altora..
Cat despre intrebarea ta, Sah, la fel am auzit si eu ca se invarte in jurul sumei de 3000 lei. Se mai adauga si roba, stampila, chitantiere si alte cheltuieli.. Deci, tre sa incepem sa punem banutzi la pusculitza! :lol:
Va doresc Sarbatori fericite si un An Nou mai bun decat tot ce a fost pana acum!!! (in cazul in care nu voi mai reveni pana atunci :-P )
Eu voiam sa intreb suplimentar in functie de ce criterii vom fi platiti de maestrul indrumator si cat de bine ne vom descurca din punctul asta de vedere?

sah

Post by sah » 21 Dec 2008, 13:40

mai am si eu o intrebare:
o data ce-mi depun contractul de colaborare la barou, trebuie neaparat sa platesc si taxa de inscriere in tablou ? sau tb sa astept pana-mi vine decizia si apoi sa platesc ?

felicitari dexutza :floare:

dexutza

Post by dexutza » 21 Dec 2008, 14:23

Multumesc si felicitari si tie, Sah!
Am inteles ca trebuie sa primesti decizia de la barou. Cu ea te duci la maestru, inchei contract de colaborare si apoi platesti taxa. Tot posibilul sa ma insel. Mai astept raspunsuri.

Post Reply