poprire - competenta teritoriala al executorului

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Melinda

poprire - competenta teritoriala al executorului

Post by Melinda » 02 Dec 2008, 22:59

Conform art.453 C.pr.civ. Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului, de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit.

Daca tertul poprit este o banca X, care are sediul la Bucuresti (ca majoritatea bancilor) , dar are agentii si sucursale in Timisoara.

Este competent executorul din Timisoara ?

ursu

Post by ursu » 02 Dec 2008, 23:51

Pai simplu: daca contul debitorului se afla la agentia din Timisoara, normal este ca asta (agentia din T)sa fie tertul poprit, deci competent executorul din Timisoara.

Melinda

Post by Melinda » 03 Dec 2008, 00:09

Da, mi se pare logic ceea ce sustii, dar debitorul oare nu va invoca compet. mat. al executorului intrucat textul legal se refera la sediul tertului poprit si nu la agentie ori sucursala ?

ursu

Post by ursu » 03 Dec 2008, 00:33

Normal ca poate!
Dar daca executorul, in marea lui destaptaciune, a trecut sediul tertului poprit ca fiind "agentia mama" (aia centrala), in loc sa treaca sediul agentiei unde isi are contul debitorul...eu ce sa-i fac?
Sa nu uiti ca de fapt si aceste agentii, filiale ale bancilor au personalitate juridica distincta, sediu....
Contestatie la poprire..etc...

Melinda

Post by Melinda » 03 Dec 2008, 15:26

Am fost azi la executor si mi-a spus ca nu se considera competent.

ist314

Post by ist314 » 09 Dec 2008, 22:52

competent? din ce punct de vedere? profesional? :d hai, ca am glumit. Adaug insa o intrebare: are acel executor din Timisoara competenta de a institui poprire pe toate conturile ale tuturor bancilor care functioneaza pe teritoriul Romaniei?

Melinda

Post by Melinda » 11 Dec 2008, 22:40

Eu zic ca nu are competenta.
Insa are competeta executorul din Bucuresti.

ist314

Post by ist314 » 13 Dec 2008, 23:45

vezi ca are competenta si cel din Timisoara ;)

Melinda

Post by Melinda » 26 Dec 2008, 12:28

Si care este temeiul ?

Am interebat si un alt executor care mi-a raspuns la fel, ca nu are competenta teritoriala.

ist314

Post by ist314 » 04 Jan 2009, 16:50

vezi art. 373 indice 4 teza finala, C.pr.civ. precum si art. 9 alin. (2) din Legea nr. 188/2000 ;)

Post Reply