sulta neplatita si persoana respectiva decedata

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
urziral

sulta neplatita si persoana respectiva decedata

Post by urziral » 11 Nov 2008, 20:07

Buna tuturor!

In 1995 bunicul meu a decedat. S-a facut un cerificat de mostenitor prin care cei 3 copii si mama lor ( sotia decedatului ) au impartit masa succesorala. Mamei i-a revenit doar o sulta pentru pamant in valoare de 3.000.000 lei ( fara dovada de achitare).
In acest an, dorind sa mi se elibereze cartea funciara mi s-a cerut dovada platii acestor sulte de catre tatal meu catre cele 2 surori si mama lor care au fost implicate in succesiune conform certificatuluio de mostenitor). La vremea respectiva nu a fost facuta dovada platii acestor sulte, doar s-a specificat ca banii au fost dati , fara nici o alta pretentie.
Pentru cele 2 surori am rezolvat printr-o declaratie notariala pe propria raspundere. Pentru batrana mama decedata cum trebuie sa procedez: trebuie deschisa o noua succesiune, sau este suficienta o declaratie din partea celor 2 surori cum ca au fost de fata la primirea sultei de catre mama lor si ca nu au pretentie la partea care li se cuvine ? Notarul la care am fost nu m-a lamurit in legatura cu problema si este singurul din localitate, iar cei de oficiu de cadastru imi cer dovada de plata a sultelor catre cele 2 surori si mama.

kontrast

Post by kontrast » 02 Dec 2008, 23:07

Chiar daca logic si uman ar trebui sa fie suficienta declaratia celor 2 matusi ale dvs., cei de la cartea funciara vor o declaratie autentica (data la notar) din partea tuturor mostenitorilor bunicii dvs. din care sa rezulte fie ca sulta a fost achitata, fie ca nu au pretentii in prezent la acea sulta.

Post Reply