Help!
1. care sunt actele pe care trebuie sa le contina dosarul ce insoteste cererea de divort? precizez ca divortul este cerut prin acordul partilor, din casatorie nu a rezultat nici un copil iar imaprtirea bunurilor dorim sa o facem prin tranzactie la notariat.
2. aceasta tranzactie trebuie facuta la un anumit termen de la pronuntarea divortului? sau fostii soti au libertatea de a-si alege singuri momentul impartirii bunurilor dobandite..
va multumesc foarte mult.
divort, tranzactie, intrebari
eu stiu asa:
dosarul care se formeaza la judecatorie in vedere pronuntarii divortului prin acordul partilor trebuie sa cuprinda:
- cererea de divort;
- certificatul de casatorie (eu stiu ca original, dar nu stiu sigur);
- copie de pe actele de identitate si de pe certificatul de nastere, pentru reluarea numelui avut anterior;
daca nu a trecut un an de la casatorie, veti avea "termen de impacare", vreo doua luni, stiu eu;
dupa divort fostii soti au libertatea de a-si alege singuri momentul impartirii bunurilor dobandite;
dosarul care se formeaza la judecatorie in vedere pronuntarii divortului prin acordul partilor trebuie sa cuprinda:
- cererea de divort;
- certificatul de casatorie (eu stiu ca original, dar nu stiu sigur);
- copie de pe actele de identitate si de pe certificatul de nastere, pentru reluarea numelui avut anterior;
daca nu a trecut un an de la casatorie, veti avea "termen de impacare", vreo doua luni, stiu eu;
dupa divort fostii soti au libertatea de a-si alege singuri momentul impartirii bunurilor dobandite;