Poprire la banca...finante

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
Bogdan

Poprire la banca...finante

Post by Bogdan » 18 Oct 2008, 20:10

Buna ziua, as dori sa cer sfaturi in legatura cu o speta.
In urma cu 4-5 ani am avut o societate cu raspundere limitata, pe care am inchis-o cu Hotarare judecatoreasca. Acum cateva luni ma trezesc cu adresa de la finante cum ca am o datorie de 100 mil lei (vechi). Ma duc la fiante sa vad de unde apare aceasta suma ca datorie la mine si primesc raspunsuri evazive, nici ei nu stiau cu exactitate. Oricum la intrebarea mea finala cum rezolv aceasta problema mi se raspunde: cu numerar sau ordin de plata, fara a mi se arata din ce se compune suma si cum s-a ajuns la suma respectiva. Oricum banuiesc ca este ceva datorie de la societatea la care am fost administrator. Cu toate ca societatea cand s-a inchis, in Hotararea Judecatoreasca scrie foarte clar ca nu mai sunt datorii neplatite. Eu am plecat de la finante fara a avea un raspuns cert si cu gandul ca nu au cum sa ceara aceasta suma avand in vedere ca societatea s-a inchis de 4-5 ani si fara datorii. Intrebare: este posibil sa se fi atras raspunderea administratorului dupa Hotararea de inchidere a firmei? si asta fara sa fiu citat de Tribunal si mai mult fara sa fie macar deschisa o procedura in instanta de acest fel?
Astazi ma duc la banca sa imi scot salariul si ma trezesc ca am proprire pe contul din banca de catre finante. Am rugat pe cei de la banca sa imi prezinte actul de poprire de la finante si mi s-a spus sa merg luni ca nu il gasesc acum si ca s-ar putea sa fi fost transmis direct catre centrala lor.
Intrebare: Care ar fi rezolvarea acestei situatii?, avand in vedere ca nu vreau sa le duc la finante hotararea judecatoreasca pentru ca mi se pare un abuz sa fiu trecut cu suma respectiva fara a o datora eu ca persoana fizica, si mai ales purtarea lor fata de mine in momentul in care am fost la ei sa rezolv aceasta situatie.
Va multumesc.

PS. eventual motivele pentru care as putea sa ii dau in judecata sa le cer si bani in plus avand in vedere ca odata cu poprirea se duce si "vestea buna in cartier" si ca nu am putut scoate azi bani din banca de care chiar aveam mare nevoie. Nu am nevoie eu de banii lor, dar fac prea multe abuzuri ca sa nu faca cineva ceva.

ursu

Post by ursu » 18 Oct 2008, 21:10

Crede-ma, executarea silita este o treaba destul de grea si presupune multa munca din partea celui care are cauze de genul acesta.
Iti spun asta pentru a intelege ca un avocat bun cu siguranta va rezolva problema ta.

Acum, parerea mea este ca mai mult ca sigur , in urma inchiderii procedurii reorganizarii judiciare(asa cum era ea reglementata de vechea lege)ti s-a stabilit raspunderea personala. Sub vechea lege -64/1995- cererea privind atragerea raspunderii personale nu se judeca in acelasi dosar cu procedura de reorganizare judiciara si faliment. Erau cauze diferite, deci dosare cu numere diferite. De aici si confuzia ta.
Ok, poate ca nu ai fost citat corect,...sau cine stie ce s-a intamplat.

Ce trebuie tu sa faci acum: contestatie la poprire (iar pe OP cerere de suspendare a executarii silite), te duci la Banca si ceri titlul in baza caruia a fost infiinta poprirea (in mod normal trebuia sa fii si tu Notificat acasa de catre Finante despre infiintarea popririi catre Banca), apoi la Tribunal -Judecator Sindic si vezi dosarul in care s-a dat decizia care constituie titlul pentru care esti acum executat. Vazand dosarul vei face recurs la sentinta de stabilire a raspunderii personale, cu repunere in termen.

Asta iti pot spune in mare.

Bogdan

Post by Bogdan » 19 Oct 2008, 18:04

stiu sigur ca nu s-a atras raspunderea administratorului in urma inchiderii procedurii reorganizarii judiciare. De asta sunt sigur. O sa ma duc maine la banca sa primesc o copie de pe poprire si dupa aia la finante sa vad care e treaba mai exact....

Post Reply