restituirea titlului executoriu,la cererea creditorului,cum?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
mona33

Post by mona33 » 30 Nov 2007, 08:51

daca executorul se declara platitor de tva,asta insemnand ca face incasari substantiale,din discutia cu un alt executor,cica e posibil.........

daydreamer

Post by daydreamer » 30 Nov 2007, 22:54

"TVA la onorariu???? Eu zic ca face un abuz. De ce nu-i arzi mataluta o plangere? la Camera Executorilor sau - si mai bine - una pe abuz in serviciu? Eu unul lucrez destul de mult cu ei. Vai mama lor. Majoritatea fac niste executari ... de toata jena.
In speta creditorul pierde avansul (cf contractului onorariul PLATIT nu se restituie)." --- se pare ca nu lucrezi de asa mult timp cu ei.............. abuzul e din partea creditorilor nerabdatori care solicita executarea indiferent de conditii, precum si a executorilor dornici de afirmare cand de fapt nu prea au ce demonstra!!! 8O [/quote]

daydreamer

Post by daydreamer » 30 Nov 2007, 22:59

o nimerisi, in schimb, cu "onorariul platit nu se restituie" :wink:

stef

Post by stef » 01 Dec 2007, 00:47

:fluierat: creditorul poate cere multe. daca executorul e atat de ***** sa faca ceea ce-i spune creditorul ... nu comentez. cat despre dorinta de afirmare.... :-D :-D :-D

@mona33 : sa se declare platitor de tva? :-D :-D :-D doamne mare ti-e gradina dar multi executori i-au sarit gardul 8O

mona33

Post by mona33 » 02 Dec 2007, 08:44

reproduc din contract............."stabileste onorariu 10% plus tva din suma recuperata"...................

stef

Post by stef » 02 Dec 2007, 20:16

cred ca a fost destul de clar ceea ce am vrut sa spun. nu e corect dar nu am spus ca nu exista si asemenea cazuri. asta e.

marky_84

Post by marky_84 » 03 Dec 2007, 17:34

apoi eu una nu stiu dar cred ca legea e de vina
pai conform normelor fiscale de stabilire a TVA ului acesta se poate stabili in doua feluri
1. prin depasirea plafonului de 35.000 de euro
2. la cerere
daca s-a depasit plafonul atunci sa plateasca executorul tot TVA ul creditorilor nu cred

stef

Post by stef » 03 Dec 2007, 20:23

atentie : ceea ce spui tu se aplica la societati comerciale.

daca vrei vom face o paralela : sunt k+1 avocati care depasesc incasari de 35.000 euro pe an. ai vazut tu pana acum avocat platitor de tva?

kinga

Post by kinga » 03 Dec 2007, 20:29

stef wrote:atentie : ceea ce spui tu se aplica la societati comerciale.

daca vrei vom face o paralela : sunt k+1 avocati care depasesc incasari de 35.000 euro pe an. ai vazut tu pana acum avocat platitor de tva?
da...

am vazut :razz: :razz:
si avocat si notar si executor.... :razz:

Eugen

Post by Eugen » 14 Apr 2008, 13:46

Executorul judecatoresc are dreptul la intregul onorariu cu TVA-ul aferent.

Chiar daca pe acest forum sunt unii care nu au aflat ca si executorii judecatoresti pot fi platitori de TVA :lol:

Daca logica nu ar fi asta, atunci in orice situatie, debitorul pentru a nu mai plati onorariul executorului judecatoresc, ar da fuga cu banii in mana la creditor, i-ar plati acestuia debitul, iar executorul judecatoresc ar ramane cu ochii la stele ..............

bobocel3333

Aaaa , cum ?

Post by bobocel3333 » 21 Sep 2008, 09:53

Eugen wrote:Executorul judecatoresc are dreptul la intregul onorariu cu TVA-ul aferent.
(Chiar daca nu recupereaza el insusi suma respectiva.)

Pe ce te bazezi cand spui asta Eugenule ? (Ma refer la temei legal.)

ist314

Post by ist314 » 23 Sep 2008, 18:00

Ia uitati-va si voi ce scrie pe siteul http://www.infotva.ro/a/2142/TVA---Emit ... ilita.html. Concluzie: ne documentam si numai dupa aceea facem afirmatii ... poate chiar si atunci incorecte :fluierat:

Reproduc articolul respectiv : "TVA - Emiterea facturilor pentru bunurile livrate prin organele de executare silita.
Emiterea unor astfel de facturi este reglementata prin Codul fiscal art. 155 alin. (8) lit. d) si prin normele de aplicare aprobate prin H.G. nr. 44/2004, pct. 75 alineatul (1).

Astfel, organul de executare silita este considerat un tert care emite facturi pe numele si in contul debitorului executat silit.

Daca debitorul executat este inregistrat in scopuri de TVA, livrarea se supune taxarii cu cota de TVA aplicabila bunurilor respective. Daca livrarea de bunuri se incadreaza la masuri de simplificare, executorul emite factura fara sa inscrie suma TVA aferenta, ci doar mentiunea ,,taxare inversa“.

Pe factura emisa se inscriu obligatoriu urmatoarele mentiuni:

- numele si datele de identificare ale executorului;

- contul bancar al executorului;

- ,,factura pentru operatiuni de executare silita“.

Factura se emite de executor in trei exemplare, din care:

- originalul facturii este transmis cumparatorului in calitate de adjudecatar;

- exemplarul al doilea este transmis debitorului executat silit;

- exemplarul al treilea ramane la organul de executare silita.

Contravaloarea facturii emise se achita in contul bancar al organului de executare silita, cumparatorul avand doua posibilitati:

1) Sa achite taxa direct executorului, cazin care executorul are urmatoarele obligatii:

- sa vireze la bugetul general consolidat taxa incasata,in termen de 5 zile lucratoare de la data la care adjudecarea a devenit executorie;

- sa transmita cumparatorului copia documentului de plata a TVA. In aceasta situatie, cumparatorul este obligat sa evidentieze suma achitata in decontul de TVA, la randul de regularizari TVA colectata, cu semnul minus.

2) Sa achite taxa direct la Trezoreria Statului, caz in care executorul are obligatia sa transmita debitorului copia ordinului de plata sau a foii de varsamant.

Firma abilitata cu executarea silita nu trebuie sa inregistreze factura emisa in jurnalul propriu de vanzari, motiv pentru care operatiunea nu trebuie raportata prin decontul de TVA, cod 300 sau declarat ia informativa semestriala, cod 394.

Aceasta obligatie revine debitorului in calitate de proprietar al bunurilor livrate."

kinga

Post by kinga » 23 Sep 2008, 19:39

mai sa fie... da te-ai documentat :fluierat: :fluierat: :fluierat:

esti sigur ca mai exista .. taxare inversa????

:-P

PS
am vorobit despre onorariul executorului plus TVA.. nu factura de executare silita
sunt doua chestiuni distincte...

ist314

Post by ist314 » 23 Sep 2008, 22:16

:roll: da, sunt sigur ca inca mai exista taxare inversa :D (vezi material lemnos - cherestea).
Insa, ai dreptate. Multumesc pentru interventie.

Post Reply