Grile mai usoare la logica?
Grile mai usoare la logica?
Nivelul de dificultate la examenul de logica a fost, parerea mea, oarecum acelasi in 2005, 2006 si 2007.
La prima proba s-a coborat baremul. Subiectele nu au fost usoare, mai ales la penale. Dar au intrat in turul 2 un numar de candidati mai mare ca in 2007 dar mai mic ca in 2006.
Altfel spus d. p. d. v. al nr. de candidati admisi s-a realizat cu aproximatie o medie a celorlalti 2 ani, dar repet, pe barem mai mic.
La logica nu a scazut baremul, tot la 30 s-a pastrat. Mai mult chiar, acest test care pe aproape toti ne va trage in jos la media finala are o pondere cu 5% mai mare, de la 10 a urcat la 15%. Avand in vedere aceste ultime 2 constatari si modificarile survenite in ultimul an, apreciati ca va scadea nivelul de dificultate al subiectelor de logica?
Nu de alta, dar daca cei cu 70 si 71 de puncte ar face undeva sub 40 de grile la logica, ceea ce probabil s-ar intampla in conditii de dificultate ca si in anii trecuti, s-ar putea sa nu obtina cu tot cu interviu nota 7. Ceea ce apreciez ca nu este un scop al examinatorilor.
Pareri?
La prima proba s-a coborat baremul. Subiectele nu au fost usoare, mai ales la penale. Dar au intrat in turul 2 un numar de candidati mai mare ca in 2007 dar mai mic ca in 2006.
Altfel spus d. p. d. v. al nr. de candidati admisi s-a realizat cu aproximatie o medie a celorlalti 2 ani, dar repet, pe barem mai mic.
La logica nu a scazut baremul, tot la 30 s-a pastrat. Mai mult chiar, acest test care pe aproape toti ne va trage in jos la media finala are o pondere cu 5% mai mare, de la 10 a urcat la 15%. Avand in vedere aceste ultime 2 constatari si modificarile survenite in ultimul an, apreciati ca va scadea nivelul de dificultate al subiectelor de logica?
Nu de alta, dar daca cei cu 70 si 71 de puncte ar face undeva sub 40 de grile la logica, ceea ce probabil s-ar intampla in conditii de dificultate ca si in anii trecuti, s-ar putea sa nu obtina cu tot cu interviu nota 7. Ceea ce apreciez ca nu este un scop al examinatorilor.
Pareri?
Adevarul e ca nici cei cu 71 de puncte nu stau mai bine cu mult. Iar acestia completeaza locurile de la 162 la sfarsit.
Deci... Dilema comisiei care concepe (sau mai corect spus TRADUCE DIN ENGLEZA subiectele): ce facem, le dam greu si nu se ocupa nici aceste 160, sau le dam mai usor si sigur vor fi cel putin 160 cu media 7?
Eu inclin spre a doua varianta si sper sa citeasca si unul de prin comisie forumul nostru, asa, ca sa nu ma ostenesc degeaba cu tastatul.
HAI NOROC SI LA MAI MARE

Deci... Dilema comisiei care concepe (sau mai corect spus TRADUCE DIN ENGLEZA subiectele): ce facem, le dam greu si nu se ocupa nici aceste 160, sau le dam mai usor si sigur vor fi cel putin 160 cu media 7?
Eu inclin spre a doua varianta si sper sa citeasca si unul de prin comisie forumul nostru, asa, ca sa nu ma ostenesc degeaba cu tastatul.
HAI NOROC SI LA MAI MARE

Nu cred giovanni. Astea-s grile care nu se concep cu atata usurinta. Se gandesc si se elaboreaza din timp. De asta au si dat pretestarile de la bucuresti si iasi. Ca sa sondeze reactia potentialului candidat la un anumit grad de dificultate. Iar la noi rezultatele n-au fost prea satisfacatoare. Din 150 de participanti, daca au fost vreo 7, 8 cu note peste 60 si niciuna mai mare de 68 iar la iasi, pare-mi-se, a existat o nota mai mare de 70. Cred ca nici ei nu se asteptau ca notele sa fie atat de mici la testul eliminatoriu. Daca n-o sa se ocupe toate locurile vor avea un motiv in plus ca s-o tina tare si sus ca e necesar examenul pentru cei cu 5 ani.
Dar se traduc usor din alta limba. Uita-te la numele caracterelor la analitic de exemplu. La un test din 2006 se vorbeste de Liptak. La text lung de Duke Ellington ori de personaje precum Alcina. Ei nu compun nimic, te asigur.parole wrote:Nu cred giovanni. Astea-s grile care nu se concep cu atata usurinta. Se gandesc si se elaboreaza din timp.
De Rebreanu si de romanul Ion nu a auzit nimeni? Sau de Moromete al lui nean Marin Preda.
As! E usor sa iei 10 transaltori si sa-i pui sa traduca in 5 zile, sa zicem asa, niste teste mai usoare. Cate 10 grile de caciula, ca sa nu-i surmenam.