transfer Barou

Examene, rezultate, pareri, etc
ADURbaCA

transfer Barou

Post by ADURbaCA » 11 Dec 2006, 22:55

DORESC SA MA TRANSFER DINTR-UN BAROU INTR-ALTUL .
Aveti idee , in afara de conditiile stiute :
-3000 lei taxa de transfer
-plata la zi a cotizatiei
Credeti ca ar mai fi un impediment ?

Ar fi mai interesant un sediu secundar ?

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 12 Dec 2006, 20:16

Chiar nu este nimeni care imi poate da o idee cum functioneaza ?
Si care varianat este mai usoara ?
Multumesc anticipat

alinutzza

Post by alinutzza » 12 Dec 2006, 21:56

Faci cerere la baroul din care vrei sa pleci, Consiliul aproba. Tot asa, face cerere la baroul in care vrei sa intri, si Consiliul daca aproba este totul OK... Mai greu este cu Baroul in care vrei sa intri, intrucat exista autonomie si nu poti fii sigur ca vor sa te primeasca. Nu ai nimic de pierdut daca incerci.

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 12 Dec 2006, 23:13

Multumesc .
Tocmai asta e ideea , avind in vedere ca fiecarea Barou este autonom , nu pot invoca nici o decizie a UNBR , nu exista nici un Regulament care sa stipuleze ce conditii trebuie sa indeplineasca avocatul ca transferul sa ii fie aprobat .
Deci s-ar parea ca in aceasta situatie , daca nu exista lege care sa stipuleze conditiile de transfer, atunci avocatii au drept de practica in toata tara , nefiind reliati de Barou , decit prin cotizatie si Administratie Financiara .
Ce ziceti , am dreptate?

leustean

Post by leustean » 13 Dec 2006, 09:09

ba exista :Statutul.

sabrina

Post by sabrina » 14 Dec 2006, 18:57

Si la o adica nu cunosti pe nimeni in Baroul in care vrei sa te transferi care sa iti spuna daca au si alte cerinte stabilite pe linie interna?

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 14 Dec 2006, 20:52

Multumesc Sabrina , ai pus degetul pe rana .
Deci nu stiu cum functioneaza , dar daca are cineva cunostinta care este Regulamentul Intern in Baroul Brasov , va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi da informatii.
Daca chiar sunt cu caracter confidential , v-as ruga daca puteti sa-mi raspundeti pe mesageria privata .

piorel

Post by piorel » 17 Sep 2007, 11:03

Este cineva care s-a transferat in alt barou? Adurbaca tu ce ai facut?
Sediul materiei este art. 55 din Statut. E un pic mai asa mai greu de lecturat, dar e destul de ok. Cerificatul de care vorbeste art. 55 banuiesc ca trebuie inainte de a depune cererea efectiva de transfer. Totodata banuiesc ca nu e nevoie de hotarare de Consiliu pentru eliberarea acestui certificat de "conformitate" sa-i zicem. In cazul meu, daca anexez la cerere copie a C.I. care arata ca am domiciliul stabil in raza baroului unde vreau sa ma transfer + act de proprietate a unui apartament in aceeasi raza (dar nu la aprtament am domiciliul stabil) exista sanse sa imi accepte cererea? Plus, ce as mai putea adauga? Ma gandesc si la o adresa a unui s.r.l in care sa se arate ca in eventualitatea admiterii cererii de transfer, va incheia un cotract de inchiriere cu mine, pentru sediul profesional. Toatea motivele astea de mai sus sunt pe bune + parinte cu afectiuni cardiace. Eventual sa adaug si o adresa de eventuala contractare cu mine ca avocat, in cazul admiterii cererii de transfer? Daca o fac, vreau sa iasa din prima, sa nu mai ajung la UNBR. Pile nu am, deci exclusa varianta asta :)

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 29 Nov 2007, 19:48

nu este nici o problema cu certificatul , Baroul de unde pleci e in regula , e mai dificil cu Baroul unde urmeaza sa te transferi , daca au deschidere .
Eu , ce mai , am facut contestatie la UNBR

piorel

Post by piorel » 29 Nov 2007, 19:59

Bun, şi în ce stadiu eşti la UNBR? Ce motive ai invocat in cererea propriu-zisă de transfer? Eu azi am depus cererea la baroul în care vreau să mă transfer şi aştept răspuns. Am invocat şapte motive plus decizia UNBR (de pe când era UAR) care spune că nu este un impediment la transfer faptul ca la data intrării in Baroul de unde te tranferi, aveai domiciliul stabil in raza baroului LA care te transferi.

Sopces!

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 30 Nov 2007, 12:27

domiciliul meu , al sotului , copilul inscris in sistemul de invatamint , contract de comodat pentru birou , declaratia estimativa si asigurarile sociale facute la domiciliul contribuabilului .
Raspuns -situatia economica a judetului , nu permite transferul

piorel

Post by piorel » 30 Nov 2007, 17:03

ADURbaCA wrote:domiciliul meu , al sotului , copilul inscris in sistemul de invatamint , contract de comodat pentru birou , declaratia estimativa si asigurarile sociale facute la domiciliul contribuabilului .
Raspuns -situatia economica a judetului , nu permite transferul
Măi... sunt BLOCAT, sincer. Situaţia economică... wtf is that?!?! Ce jegoşi. Sper să ai succes la Unbr. Cei de acolo cam sunt în contre şi cu Baroul Bucureşti, deci cu atât mai mult nu s-ar ”speria” de alt barou. Nasol, ce să mai zic... Eşti definitiv sau stagiar?

LE: şi ai mai plătit şi taxa anticipat, nu? Că mie aşa mi s-a cerut. Iar secretara de la barou mi-a pus întrebarea cheie: dacă aveam domiciliul stabil şi când am intrat în baroul de unde doresc să mă transfer. :roll: Sunt curios să văd ce o să rezolvi tu la unbr. Când ai termen, în decembrie sau... încă nu se ştie nici acolo?

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 01 Dec 2007, 00:56

in decembrie pe 15 , sunt definitiva .
deci ...

piorel

Post by piorel » 01 Dec 2007, 09:41

Păi da... ăsta a fos tun motiv pentru care au scos inepţia cu situaţia economică. Adică... cum domne? Asta se duce şi începe stagiu unde vrea... şi apoi vrea la noi? Fără să ne dea o şpagă? Strigător la cer, respingem orice fel de cerere...

Dar în ce stadiu eşti la Unbr? Ai început, ai rezolvat, cum stai?

ADURbaCA

Post by ADURbaCA » 01 Dec 2007, 11:22

AM FACUT CONTESTATIE , termenul va fi pe 15 decembrie , au cerut Baroului actele care au stat la baza eliberarii deciziei , (om vedea) ce acte vor trimite , mi-am motivat contestatia pe drepturile fundamentale ale omului , alegerea locului de munca si a profesiei libere , situatia economica am contestat-o prin statistici , profesia liberala , am criticat posibilitatea unui avocat strain sa se inscrie in care Barou ndoresten, am anexat inca o data toate actele , eu nu am platit taxa , nu mi-au cerut-o , si nici nu au facut vorbire in decizie ,
Nu scrie nicaieri ca trebuie s-o platesti anticipat , si oricum aici e 2500 euro

Post Reply