restituirea titlului executoriu,la cererea creditorului,cum?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
mona33

restituirea titlului executoriu,la cererea creditorului,cum?

Post by mona33 » 20 Nov 2007, 14:38

Intr-un dosar de executare silita,s-a emis somatia de plata de 15 zile,iar in acest timp,creditorul,cere restituirea titlului executoriu si inchiderea dosarului de executare,nemaicerand continuarea executarii cu emiterea publicatiei de vanzare.
Motivul ar fi ca partile(creditorul si debitorul) au convenit sa faca o vanzare-cumparare la notar,dar executorul refuza sa restituie titlul executoriu si o adresa catre cartea funciara privind radierea somatiei,pe motiv ca nu a incasat tot onorariul.
Mentionez ca executorul a incasat de la creditor la introducerea cererii de executare suma de 600 lei.Compenseaza aceasta suma de 600 lei,contravaloarea actelor intocmite de executor pana acum?

Bahar

Post by Bahar » 21 Nov 2007, 09:31

Vezi: nOnorariile minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti.n

Mof .936 din 20.11.2006, Ordinul Ministerului Justitiei 2550/2006 din 14/11/2006

sau

www.pandecte.ro

mona33

Post by mona33 » 21 Nov 2007, 16:55

Executorul cere onorariul maximal sa ii fie platit ,chiar daca nu s-a finalizat dosarul de executare,poate cere asa ceva?Sau cat?

marky_84

Post by marky_84 » 22 Nov 2007, 14:25

mi se pare si normal sa ceara onorariul lui
la inceperea unui dosar de executare silita se semneaza un contract de executare silita intre parti
daca partea denunta unilateral un contract este problema ei insa din cate cunsc eu regula era asa:
1. pacta sunt servanda
2. mutuus consensus mutuus dissensus
sau principiile au ramas pentru dreptul roman :lol:
acum lasand la o parte umorul negru poti sa ii propui executorului urmatoarea solutie
vindeti prin notar, executorul emite o adresa de radiere sub conditie rezolutorie ca in cazul in care nu se plateste onorariul se rezolutioneaza contractul se radiaza somatia la executare partile incheie contractul la notar cu un pact comisariu de gradul 4 si toata lumea e fericita daca fiecare isi respecta obligatiile sale

mona33

Post by mona33 » 22 Nov 2007, 16:27

sa inteleg ca suma platita la inceput(600 lei),nu e de ajuns pentru ce a facut executorul,si astfel creditorul v-a trebui sa plateasca integral onorarul,ca sa obtina acea adresa catre cartea funciara,ca sa poata face vanzarea?

marky_84

Post by marky_84 » 22 Nov 2007, 18:02

:-?

mona33

Post by mona33 » 23 Nov 2007, 16:37

Atunci cine stabileste ?

daydreamer

Post by daydreamer » 23 Nov 2007, 23:26

Art. 371/5
Executarea silita inceteaza daca:
c) creditorul a renuntat la executare;
sau poate ma insel.............. :fluierat:

marky_84

Post by marky_84 » 24 Nov 2007, 09:49

bun atunci care este utilitatea contractului de executare
nu exista un raport contractual intre creditor si executor
renuntarea la executarea silita inseamna doar incetarea urmaririi silite dar produce efecte si fata de onarariul executorului judecatoresc?
eu una nu cred cred ca se naste un raport contractual intre executor si creditor
daca mergi la avocat si semnezi un contract de asistenta juridica dar renunti la judecata nu mai platesti avocatul sau cum
?

just_me

Post by just_me » 24 Nov 2007, 10:51

Am avut un astfel de dosar de executare silita in care am solicitat incetarea executarii silite si restituirea titlurilor executorii. Executorul a ramas cu avansul de onorariu achitat si nu mi-a solicitat sa-i achit diferenta.
Eu consider ca executorului trebuie sa i se achite onorariul in functie de actele de executare efectuate in dosar.

daydreamer

Post by daydreamer » 25 Nov 2007, 22:34

onorariul avansat ramane al executorului, in situatia ta executorul si-a incasat onorariul, cred, probabil vrea si acel procent la recuperare, insa procentul la recuperare poate fi cerut creditorului dupa recuperarea debitului sau a unei parti din debit, ceea ce in cazul tau nu s-a intamplat!!! :fluierat:
vezi care-i onorariul din contract........... :)

daydreamer

Post by daydreamer » 25 Nov 2007, 22:41

"Eu consider ca executorului trebuie sa i se achite onorariul in functie de actele de executare efectuate in dosar" --- si cam cat ar valora intocmirea unei somatii de plata in cadrul executarii silite imobiliare sau adresa de inscriere a somatiei la CF ? :mrgreen:
letns get serious ! :)
cu principiul disponibilitatii ce mai facem ?! :?:[/quote]

mona33

Post by mona33 » 27 Nov 2007, 16:50

In procesul verbal de stabilire a cheltuielilor de executare,executorul a ajuns la suma de aproximativ 120.000 ron!!!!!onorariu............
care intradevar coincide cu baremul maximal,la care a pus si tva-ul.............
.............pentru emitere somatie de plata si inscrierea somatiei la C.F.,onorariul incasat la depunerea cerererii de executare silita de catre creditor,in suma de 600 ron,de ce sa nu multumeasca executorul,si sa restituie titlurile si radierea somatiei de la C.F..............intre timp debitorii nu mai doresc vanzarea voluntara,fac contestatie la executare,iar creditorul vrea sa angajeze alt executor,care cere onorariu undeva la mijloc...........poate creditorul sa isi schimbe executorul?

stef

Post by stef » 29 Nov 2007, 10:44

:-D TVA la onorariu???? Eu zic ca face un abuz. De ce nu-i arzi mataluta o plangere? la Camera Executorilor sau - si mai bine - una pe abuz in serviciu? Eu unul lucrez destul de mult cu ei. Vai mama lor. Majoritatea fac niste executari ... de toata jena.
In speta creditorul pierde avansul (cf contractului onorariul PLATIT nu se restituie).

ursu

Post by ursu » 29 Nov 2007, 14:20

stef wrote::-D TVA la onorariu????
:lol: :lol: :lol:

Post Reply