O veste care trebuie sa bucure

Vesti de interes.
mary2004

Post by mary2004 » 10 Jan 2005, 23:03

Ar fi interesant sa se dea si la INM cu codurile in fata dar ce s-ar putea da,April? In toata facultatea mi s-a aratat cum sa intocmesc o cerere de chemare in judecata,un model de contract de v.c. si atat in rest teorie,teorie si spete. Nici macar un examen n-am dat sub aceasta forma in facultate. Deci...? In afara de spete...si eventuala teorie pe care sa nu o gasesti in coduri...(caz in care nu s-ar schimba prea multe decat nivelul spetelor eventual)
:?: :?:

fanna

Post by fanna » 10 Jan 2005, 23:12

Eu cred ca va fi mai greu...imi aduc aminte de o teza la matematica, in care profesorul ne-a anuntat ca ne lasa cu calculatorul (de buzunar, ma refer) la teza, eh...cu tot cu calculator nimeni nu a rezolvat problemele:((
Sa speram ca nu va fi si la acest examen asa, eu cred ca se va pune accentul pe latura practica si pe modul de descurcare in hatisul legislatie noastre:)

mary2004

Post by mary2004 » 10 Jan 2005, 23:27

se va pune accentul pe latura practica si pe modul de descurcare in hatisul legislatie noastre:)
Si cum vine asta la absolventii de facultate? :? (fiecare cu gandul la situatia lui,sorry dar nu ma pot abtine desi stiu ca nici macar nu e sigur )

Oricum, nu cred ca va fi mai usor, depinde de fiecare in parte acest lucru.
Bafta multa si spor la invatat tuturor!

innuenda

Post by innuenda » 11 Jan 2005, 00:03

raspunsul meu la chestionar este: va fi mai greu asa. Sunt sigura ca cel putin primii care vor testa acest tip de examen vor fi...generatie de sacrificiu. Pana se prind si cei care fac subiectele ca, de teama de a nu fi prea usoare si a le rezolva toata lumea, au facut niste subiecte nimicitoare, va trebui sa cada o generatie de capete. M-as indoi sa fie invers, pentru ca fiind si pentru ei un "experiment" numai la asta se vor gandi: "Cum facem sa nu le foloseasca prea mult legislatia?"

april

Post by april » 11 Jan 2005, 08:45

eu am dat in facultate mai multe examene cu legislatia pe banca, faimoasele examene la dr. propr. intelectuale, comercial si altele, iar astea au fost foarte grele. tin minte ca la DPI nici nu stiu cand a trecut timpul si parca nici nu mai respirasem tot examenul. ce-i drept a fost o experienta foarte buna pt ca am simtit ca am dat tot ce puteam si a fost bine si la nota :) sper sa fie bine si la INM, oricum s-ar da examenul. daca nu, eu nu o sa fiu foarte dezamagita...dupa "drumul initiatic" al facultatii stiu cine sunt si cat pot si nu m-ar demoraliza prea tare un esec. asta-i viata! :D spor la invatat tuturor! sunt sigura ca sunt multi care isi doresc mult mai mult decat mine magistratura. bafta!

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 11 Jan 2005, 09:59

Bucuros sa aud ca se mai schimba cate ceva in bine! Si eu care ma apuc in curand sa invat infractiunile pe de rost...yeee! nu mai e nevoie!!!

Dar sunt constient ca in modul asta examenul va fi mult mai dificil si cred ca vor reusi doar cei care gandesc si nu cei care tocesc. Cred ca toti spunem acum ca avem mai multe sanse....sunt convins ca va fi mai dificil (in sensul ca va fi epuizant)

Bafta! (aaa...si la multi ani! pe anul asta)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 Jan 2005, 13:29

sigur va fi mai greu dar macar va fi de-adevaratelea un "challange"
Reproducerea pe dinafara a teoriei de prin manuale nu ne arata noua ca cel mai bine pregatit a luat examenul ci ca a luat acela care a tocit mai vartos. Ceea ce nu este totdeauna echivalent cu a si gandi.

valentyna

Post by valentyna » 16 Jan 2005, 18:44

schimbarea asta mi se pare destul de ciudata si ma intreb oare ce ascunde
probabil subiecte de3 teorie nu vor mai fi iar spetele vor fi de o dificultate destul de mare
este cineva care a dat anul trecut la magistratura? dc da cum i s-a parut?

Moaca

Post by Moaca » 16 Jan 2005, 19:12

In regulamentul concursului se precizeaza clar faptul ca vor fi testate cunostintele teoretice si practice, adica se vor da si subiecte de teorie.
Ori in aceasta situatie va spun ca putini vor fi cei fericiti. Ce folos ca la examenul din septembrie subiectele teoretice au fost simple? Timp pt.rezolvarea lor nu a fost..ca sa nu mai vorbim de cel pt.spete. Dragii mei, nimeni nu este robot si rationamentele nu vin pe banda rulanta, ca sa nu mai vorbesc ca trebuie sa te gandesti si la exprimare si asezare in pagina si gramatica, si ..multe altele..Poate vi se par prostii, dar nu realizezi acest lucru decat atunci cand privesti coala de hartie in fata. Oricum eu nu mai am incredere, vor fi posibil mai nemernici decat cei de la minister.Asa ca m-am inscris din nou, si trag nadejde.... De data asta pt.procurori.Daca mai este cineva inscris la acest examen m-as bucura sa schimbam impresii...
Oricum bafta multa tuturor!!!!!!!!!!!!!!

mary2004

Post by mary2004 » 16 Jan 2005, 19:18

Nu cred ca exista vreun auditor care sa nu fi gandit ceea ce a "tocit". Mi se pare imposibil de tinut minte atata materie daca nu mai si gandesti. E adevarat insa ca unii buni chiar, pot sa nu reuseasca din cauza acestui sistem.
Sa nu-i subestimam totusi pe cei care au intrat. :wink:

Eu sunt de acord cu aceasta modalitate si la admiterea la INM atat timp cat se pune problema unor subiecte de teorie si spete care sa dea de gandit si nu a unor subiecte practice care sa avantajeze pe cei care au mai lucrat in domeniu inainte.

Post Reply