O veste care trebuie sa bucure

Vesti de interes.
adi_avo

O veste care trebuie sa bucure

Post by adi_avo » 10 Jan 2005, 11:33

Hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 276 din 22/12/2004, pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, aprobat prin Hotararea Consiliului

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 13 din 05/01/2005

Art. I. - Se aproba modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 157/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 879 din 27 septembrie 2004, astfel:

1. La articolul 6, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Detinerea oricaror aparate electronice si de comunicare este interzisa in sala de concurs. Incalcarea acestei dispozitii atrage eliminarea din concurs."

2. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2ind1), cu urmatorul cuprins:
"(2ind1) Candidatii au dreptul sa aiba asupra lor coduri sau orice alte acte normative ce vor putea fi consultate in timpul examenului."

Art. II. - Prezenta hotarare se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, prin grija Secretariatului tehnic.

sofia

Post by sofia » 10 Jan 2005, 11:46

Am votat pentru varianta "va fi mai simplu", dar nu cred ca se vor ocupa totusi locurile.

croc

Post by croc » 10 Jan 2005, 11:57

eu cred ca va fi mai greu;
dar cum nu ai rubrica..............;
si va fi sigur mult mai greu pentru ca una este sa memorezi si sa reproduci, dar cu totul altceva este atunci cand trebuie sa memorezi, sa "procesezi" si sa tragi o concluzie dintr-un ansamblu de norme juridice;

de asemenea nu-si va mai avea locul "picatul pe subiect", pentru ca spetele sunt complexe, cu siguranta;

asadar, examenul va fi mai greu (poate chiar imposibil de luat de un proaspat absolvent), dar cu siguranta mai interesant si mai frumos!

eu de abia il astept! :)

desi mi-e cam frica :?

adi_avo

Post by adi_avo » 10 Jan 2005, 12:04

la varianta 3 intra cel putin la fel de greu si cea cu mai greu..oricum la penal e cel mai fain ca nu mai trebuie sa inveti ca papagalul infractiunile pe de rost....semn de normalitate la INM.Bun asa

croc

Post by croc » 10 Jan 2005, 12:15

hihihi!
n-ai vrut sa-mi lasi observatia fara replica!

uite ca eu o las pe a ta!
dar sunt de acord cu tine cu penalul!

fira

Post by fira » 10 Jan 2005, 12:22

pina la urma asta e regulamentul examenului "pe post" sau se aplica si la urmatorul examen INM ?

adi_avo

Post by adi_avo » 10 Jan 2005, 12:26

acolo scrie ca e regulament de admitere in magistratura fara a face vreo distinctie, deci eu zic ca e si pentru INM ca tot intrare in magistratura e.

fira

Post by fira » 10 Jan 2005, 12:29

mda..cam asa ar reiesi.
e cu 2 taisuri modul asta de sustinere a examenului

croc

Post by croc » 10 Jan 2005, 12:38

da, este cu 2 taisuri, dar pe mine asta m-a determinat sa ma inscriu!

sunt chiar foarte curioasa cum se va desfasura!

de abia il astept!
aproape ca ma intereseaza mai mult ce fel de examen va fi decat daca il voi lua sau nu!

este adevarat ca nu am nici o presiune!
pur si simplu vreau sa dau examenul, sa vad si eu cum este un astfel de examen!

elis

Post by elis » 10 Jan 2005, 12:58

adi_avo wrote:acolo scrie ca e regulament de admitere in magistratura fara a face vreo distinctie, deci eu zic ca e si pentru INM ca tot intrare in magistratura e.
Pentru INM este un alt regulament, aprobat prin Hotararea CSM nr. 158/2004.

Examenul ar trebui sa fie frumos dar cu siguranta nu va fi usor.

april

Post by april » 10 Jan 2005, 13:22

chiar ne lasa cu legislatia?!...hm...ar fi ceva, desi, din experienta din facultate, nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijorez, pt ca, de regula, examenele la care aveam voie cu legislatia erau cele mai criminale :twisted:

elis

Post by elis » 10 Jan 2005, 13:27

April, cred ca ar trebui sa te bucuri pentru ca ti se cere ceva normal, adica sa te descurci la fel ca orice judecator care are de rezolvat o speta.
Apoi gandeste-te ca nu maitrebuie sa inveti infractiunile pe de rost.
Nu cred ca se va renunta nici la subiectele de teorie.

april

Post by april » 10 Jan 2005, 13:32

dar acum am vazut, Elis, ca ai zis mai sus ca pt INM este alt regulament. deci ne lasa si la INM cu legislatia sau nu? ar fi super, cel putin din perspectiva penalului. oricum, de invatat tot trebuie ca nu ai timp sa cauti acolo si sa te gandesti... :)) dar este intr-adevar o schimbare in bine! parca nu-mi vine sa cred :)

elis

Post by elis » 10 Jan 2005, 13:40

Deocamdata nu s-a modificat regulamentul si pentru INM (nu era asa urgent ca la examenul pe post), dar cred ca se va modifica ,doar ca la INM va trebui gandit mai bine asupra posibilelor subiecte din moment ce majoritatea celor care dau nu prea au experienta practica.

april

Post by april » 10 Jan 2005, 14:03

sper sa se modifice si pt INM. nu ma bucur pana nu e sigur...

Post Reply