refuz de a face mentiuni la Reg.Comertului

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
ginu

refuz de a face mentiuni la Reg.Comertului

Post by ginu » 06 Apr 2004, 23:31

Cum poate fi obligat un cesionar sa-si faca mentiunile la Reg.Comertului?
In speta am cedat totalitatea partilor mele sociale existente la un S.R.L. prin act notarial,iar cumparatorul a refuzat ulterior sa faca mentiunile la Reg.Comertului.Ulterior au inceput sa curga titlurile executorii pe adresa veche a sediului social(prin actul notarial s-a schimbat si adresa )ptr.debite neachitate de noul unic actionar.
Ce pot face?La ce sa ma astept privitor la titlurile executorii,cit timp eu figurez in continuare ca unic asociat la Reg.Com si M.F.?
Daca il dau in judecata si instanta il va obliga sa-si faca mentiunile dar el va refuza in continuare ce mai pot face? :cry:

juristu

Post by juristu » 07 Apr 2004, 08:36

Din pacate va dau vesti proate.

Potrivit art.198 coroborat cu art.130 alin.4 din Legea 31/1990 modificata :

"Art. 198
(1) Transmiterea partilor sociale trebuie inscrisa in registrul comertului si in registrul de asociati al societatii.
(2) Transmiterea are efect fata de terti numai din momentul inscrierii ei in registrul comertului."

In concluzie dvs nu puteti face opozitie titlurilor executorii impotriva societatii atata timp cat actul aditional de cedare a partilor sociale nu a fost mentionat la Registrul Comertului si publicat in Monitorul Oficial. Este adevarat ca dvs va puteti intoarce dupa achitarea acestor debite impotriva noului asociat, pe baza contractului de cesiune care ii este opozabil.

In ceea ce priveste persoana care trebuia sa faca aceste mentiuni ea este noul administrator dar si dvs la acea data puteati face aceste mentiune deoarece aveati interes.

In acest moment va ramane solutia de a face o actiune prin care sa solicitati Tribunalului constatarea ca valabil incheiat a contractului de cesiune si mentionarea acestuia in Registrul Comertului.

Post Reply