Vizitare minori - violare de domiciliu?

Familiei
Vetrisoianu

Vizitare minori - violare de domiciliu?

Post by Vetrisoianu » 05 Jan 2005, 13:35

In urma divortului copiii (2) mi/au fost incredintati mie, tatal nu are inca un program de vizitare. Desi nu m/am opus vizitarii si de cite ori tatal si/a manifestat dorinta am facilitat intilnirea sa cu copiii, i/am pus acestuia conditia sa nu intre in casa in lipsa mea, si nici nu i/am permis sa intre in casa decit in prezenta unei terte persoane mature, datorita caracterului violent pe care acesta la manifestat deseori. Acum m/am trezit cu o problema, in lipsa mea tatal a intrat in casa mea sub pretextul ca isi viziteaza copiii. Situatia nu imi convine de loc, pot sa fac reclamatie pentru violarea domiciliului in aceste conditii?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 05 Jan 2005, 14:26

in principiu da in masura in care in urma partajului apartamentul v-a fost atribuit in mod exclusiv. Daca insa el mai este inca bun comun iar el mai are inca bunuri personale in casa atunci s-ar putea apara cu acest argument.
va trebui sa probati in aceasta situatie ca totusi, in fapt, apartamentul in discutie constituie domiciliul exclusiv al dvs. si al minorilor si ca i-ati pus in vedere sa nu patrunda in casa in lipsa dvs.
Schimbati yala!

dricaru

Post by dricaru » 05 Jan 2005, 17:48

atto....
O surpriza neplacuta micutzo....:(
Cum adica sa dovedeasca faptul ca i-a pus in vedere ca este domicilul exclusiv al ei si al copiilor???
De unde si pina unde povestea asta halucinanta????
De unde pina unde opozitia unuia dintre codevalmasi il face pe celalalt infractor??????? Daca nu s-a iesit din codevalmasie....nu mere...doar daca in mod constant apartam ar fi fost folosit doar de ea( ca la uzucapunea intre coindivizari)
Oricum...te anuntz respectuos ca si in situatia in care s-ar fi iesit din codevalmasie nu poate fi vb de infractiune ci doar de fapta prev de legea penala neexistind gradul de pericol concret al unei infr...
18/1 adicatelea, micutzo
Se va avea in vedere mobilul (unul uman, rezonabil) al tatalui....
Nu am auzit de trimiteri pe instanta ale unor astfel de fapte, daramite de condamnari...

michell

Post by michell » 06 Jan 2005, 02:01

Cel mai sanatos este sa-l chemi in judecata pentru stabilirea conditiilor de vizitare si a programului de vizitare. Iti spun asta pentru ca si eu m-am aflat in aceeasi situatie adica la modul, cand avea chef sa-si vada copii (asta insemnand chiar si seara tarziu pentru vroia sa-i vada dormind) ii stateam la dispozitie si nu i-am interzis niciodata sa aiba relatii personale cu copii, pana la momentul in care avea pretentia sa-i stau la dispozitie in fiecare zi. Acest fapt m-a determinat sa-l chem in judecata pentru stabilirea programului de vizitare si in momentul de fata nu mai am dureri de cap.
Daca in urma divortului bunurile comune nu au fost partajate, ceea ce include si apartamentul in care locuiesti bine ar fi sa ceri si partajarea bunurilor comune odata cu stabilirea programului de vizitare si dupa aceea vei sti foarte bine si foarte clar pe ce picior stai.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Jan 2005, 11:42

mai Dricaru tu cred ca ai chef sa te certi cu mine si te anunt ca sunt destul de rea de gura.
Acum, pentru lamurirea ta ca vad ca nu pricepi: am scris "daca probati ca apartamentul constituie domiciliul exclusiv al dvs. si minorilor si ca i-ati pus in vedere sa nu patrunda in locuinta in lipsa dvs."
Ce parere ai, seamana cu spui tu?
Basca ca femeia nici nu a intrebat daca e infractiune sau nu ci daca se poate plange. Iar eu i-am raspuns ca in principiu da, fara sa ma pronunt, de asemenea, daca este infractiune sau numai fapta prevazuta de legea penala si nici daca se va dispune inlocuirea raspunderii penale pe 18/1.
Asa ca nu cauta harta daca nu ai motive intemeiate ca nu prea e frumos.
Si mai cauta, te rog, sa te legi de mine numai cand spun gugumanii (lucru care nu ma indopiesc ca mi se intampla) si nu aiurea in tramvai, numai ca sa scrii si tu ceva.
Multumim pentru intelegere! :twisted:

croc

Post by croc » 06 Jan 2005, 11:45

:lol:

scuze, nu m-am putut abtine! :oops:

Vetrisoianu

Post by Vetrisoianu » 07 Jan 2005, 09:26

Imi pare rau ca nu am fost suficient de clara, si am provocat discutii. Apartamentul este al meu exclusiv, cumparat de mine ce ajutorul parintilor dupa divort. Apartamentul comun nu este partajat, si ia ramas lui, eu nu am ridicat pretentii, am vrut doar sa ma lase in pace. Asa cum am spus fostul meu sot este o fire violenta, chiar si dupa divort ma urmarea pe strada, imi vorbea urit si ma lovea, motiv pentru care am solicitat interventia politiei. Intrebarea mea era : daca in aceste conditii ma pot plinge la politie de violarea domiciliului, in apartament el a intrat fiindca i/au deschis copiii. Situatia este delicata, copiilor le greu sa inteleaga ca noi nu mai suntem impreuna si ca tatal nu trebuie sa intre in lipsa mea in casa.
Va multumesc, si imi cer scuze pentru ambiguitate

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Jan 2005, 14:20

eu zic ca da.
copiii sunt minori si puteti sustine ca a profitat de lipsa lor de discernamant pentru a patrunde in locuinta.

dricaru

Post by dricaru » 08 Jan 2005, 09:19

Daca insa el mai este inca bun comun iar el mai are inca bunuri personale in casa atunci s-ar putea apara cu acest argument.
va trebui sa probati in aceasta situatie ca totusi, in fapt, apartamentul in discutie constituie domiciliul exclusiv al ..........

Atto...ia uita-te tu mai bine!!!!!!!!!!!! Care e ipoteza de lucru propusa de tine???? Bunul este comun!!!! Aceasta este! Asta ai scris !!!!
In pofida retoricii tale amuzante si inteligente nu pacalesti un batrin lup de mare....;)
Ramine deci in picioare tot ce am scris in mesajul anterior.
Ca e un bun propriu, cum ai incercat u sa o scalzi prin msj anterior..este o alta poveste la care nu m-am referit.... :twisted: :twisted: :twisted:

ainsof

Post by ainsof » 08 Jan 2005, 09:33

Dricaru, nu te pune cu attorneyatlaw, ca te pune la punct de nu te vezi (eu am patit-o :oops: ) si apoi gandeste-te ca la cate stie ea face un bine tuturor ca intra si posteaza (multi au ce invata de la ea, e desteapata).

dricaru

Post by dricaru » 08 Jan 2005, 09:50

Adevarul este ca ma cred f tare si sunt sceptic in legatura ca pot fi si eu pus la punct de domnia sa sau de multe persoane de pe chat.

(imi asum zimbetele pe care le vor stirni spusele mele de mai sus)

elis

Post by elis » 08 Jan 2005, 10:18

Tu cand ai intrat pe forum ai intrat cu gandul sa-i inveti pe altii sau sa inveti tu?
Intreb si eu de curiozitate.

dricaru

Post by dricaru » 08 Jan 2005, 10:28

Sincer..nu am venit sa invat pe chat!
Dar daca aflu chestii interesante...nu le refuz:)

elis

Post by elis » 08 Jan 2005, 10:29

Mi-a placut raspunsul tau si cred ca este bine ca ai incredere in tine fara a refuza sa inveti totusi atunci cand constati ca se impune.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 12 Jan 2005, 16:38

mai Dricaru, tu chiar nu vezi nici o diferenta intre a "proba ca apartamentul este domiciliul exclusiv al dvs si al minorilor" si "a proba ca i-a [b]pus in vedere[/b]ca apartamentul este...."
daca nu, cu riscul de a supara, zic ca ai ceva de invatat de pe acest forum. Anume, invata SA CITESTI, singurel daca se poate ca eu nu am timp sa te invat.
Spor la invatat! :twisted:

Post Reply