AVOCATUL DE AFACERI

Vesti de interes.
ama

Post by ama » 29 Dec 2004, 16:10

Am lucrat 7 ani intr-o astfel de firma si mi-a fost foarte greu la inceput. Ai nevoie de multe cunostinte economice (am studii medii economice si am profesat o vreme inainte de facultate). Experienta este nemaipomenita. Ai sansa sa intalnesti cu oameni care iti pot influenta viata: inveti sa gandesti altfel, dobandesti curaj si incredere in tine. In acea perioada am facut atat consultanta, cat si repezentare in instanta. Poate pentru aceste motive "avocatul de afaceri" mi se pare ceva extraordinar: nu ai de-a face cu divorturi, amenitare, calomnii si alte maruntisuri. Apoi, cunostintele economice pe care esti obligat sa le dobandesti te ajuta nesperat de mult.

Justitia

Post by Justitia » 01 Jan 2005, 13:37

Totul bine si frumos cand e vorba de prezentarea "oportunitatilor", dar intrebarea e cum ajungi acolo?

Din pacate eu am impresia ca ori isi recruteaza oamenii inca din facultate ori isi cauta avocatii printre profesorii universitari.
In plus( poate gresesc) mi se pare ca se vrea un grup elitist care ar stramba din nas la aplicatia unui tanar avocat, care nu provine dintr-o firma mare.

innuenda

Post by innuenda » 01 Jan 2005, 19:05

Unde exista o vointa, exista o cale. Hm..suna mai bine in engleza, dar mesajul e important. Fiecare isi cauta drumul intr-o maniera personala: dupa inspiratie, posibilitati si noroc. De aceea si "destinele" profesionale ale noastre sunt diferite si nu duc in acelasi loc, desi am terminat aceeasi facultate. Sa fiu sincera, pe mine ma cam enerveaza "retetarii" (fie ei cautatori sau furnizori de retete), pentru ca nu exista un ghid al reusitei universal valabil. Si daca as spune cuiva pe pasi ce am facut eu ca sa ajung la Price Waterhouse Cooper, tot nu i-ar garanta ca ar ajunge si el acolo. Si apoi, de ce sa-i spun? Poate ca am investit imaginatie si timp ca sa descopar drumul cel mai scurt dintre mine si oportunitate. De ce as vrea sa-l populez cu de-alde Natafleatza?
Precizez ca postarea mea nu e un raspuns cu adresa personala. Orice asemenare cu fapte sau personaje reale e pur intamplatoare. :wink:

Luana

Post by Luana » 01 Jan 2005, 21:35

:D :D :D

Justitia

Post by Justitia » 02 Jan 2005, 18:20

Nu cred ca exista vreo cale destul de scurta intre oricine si un astfel de post.
Cred ca intrebarea mea e una pe care si-o pune toata lumea: Exact ce urmaresc astfel de firme in momentul in care isi aleg oamenii? 8) 8)

Innuenda, la valoarea ta, nu cred ca ti-ai spori cu adevarat concurenta daca ai dezvalui ce anume te-a facut pe tine potrivita pentru un astfel de loc.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 03 Jan 2005, 16:46

Nici cand a fost aleasa Regina Spaniei nu ne-a dezvaluit ce anume a facut-o potrivita pentru acest post si s-a obisnuit asa :lol: :lol:
(Corecteaza-ma Innuenda, daca gresesc)

Luana

Post by Luana » 03 Jan 2005, 17:43

Mai sa fie.... :lol:

Post Reply