Angajare secretar(ã) - etape?

Examene, rezultate, pareri, etc
piorel

Angajare secretar(ã) - etape?

Post by piorel » 07 Sep 2007, 22:02

Salut! Ma gandesc sa imi angajez un secretar (care nu are licenta in drept si nu are legatura cu dreptul) caruia sa ii dau un salariu care sa varieze in functie de incasarile mele. Totodata, as vrea sa ii dau drept de semnatura pe facturi si chitante. Cam care sunt etapele, aveti idee? Acum, logic ca e nevoie de un contract de munca. Dar,

- trebuie inregistrat si la Barou, in afara de ITM?
- cum se plateste cotizatia cas, impozitul pe salariu etc?
- pana unde pot sa ii dau puteri? adica pot sa ii dau drept de semnatura inclusiv pe contracte, delegatii? Banuiesc ca nu prea merge...

Astept raspunsurile voastre.

S-auzim de bune! :cafea:

kinga

Post by kinga » 07 Sep 2007, 22:19

scuze.. dar vrei secretar ( a) sau avocat stagiar???
ai grija cat de departe mergi cu drepturile.... :razz: :razz:

piorel

Post by piorel » 07 Sep 2007, 22:31

Scumpi hai sa nu mai postam aiurea, te rog, chiar daca te vei supara. Chiar am spus la inceput ca secretarul este persoana care nu are pregatire juridica de nici un fel. Deci nu vreau stagiar, pentru ca nici nu am drept sa iau stagiar.

kinga

Post by kinga » 07 Sep 2007, 22:40

Iuby nu ai simtul umorului... ai raspuns serios.... pe mp .. :cafea:

axion

Post by axion » 08 Sep 2007, 20:54

Iuby, lasa mp... sunt extrem de curios... s-ar putea sa ma angajez la colegun, or, imi angajez secretara. Problema este ca eu gandesc aceasta "angajare" in alti termeni, de aceea, astept postarile voastre.

Si sunt extrem de serios!

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2007, 21:10

ok.. si ce anume te intereseaza???
CIM, declarat la ITM, contributii, declaratii lunare, ROI, REvisal, carnet de munca, umblat la ITM cu stat de plata, la pensii, sanatate, finante, etccc????
care parte???

axion

Post by axion » 08 Sep 2007, 21:15

1. dreptul de a semna contracte?

2. dreptul de a semna delimputernicire avocatiala?

3. dreptul de a substitui la parchete si instante, chiar daca nu are studii juridice?

kinga

Post by kinga » 08 Sep 2007, 21:25

ok... ma uit la calendar si nu inteleg.... azi e 1 aprilie?????

piorel

Post by piorel » 09 Sep 2007, 02:37

nu are cum sa se substituie la organe judiciare daca nu are studii juridice. dar poate face activitati extra-juridice: cereri de fotocopiere, depunere apel, recurs, pe baza de imputernicire sau direct din CIM... Oricum, cel putin pentru mine, pentru moment, a cazut treaba asta. S-ar putea sa ma reintereseze saptamana viitoare. :)

axion

Post by axion » 09 Sep 2007, 17:32

"Secretara" se substituie pe ea insasi si se prezinta la organele judiciare?

Este ambiguu...

Sa nu uit, din curiozitate: ce inseamna "cereri de fotocopiere"?

piorel

Post by piorel » 09 Sep 2007, 17:36

Fotocopiere a actelor din dosare. Axion, nu se substituie nimeni singur. As fi preferat un contract stric, cu puteri relativ sporti pentru secretar. Raman in discutie din interes pur teoretic.

axion

Post by axion » 09 Sep 2007, 21:57

Sigur esti avocat?

piorel

Post by piorel » 09 Sep 2007, 22:14

Tu sigur esti absolvent de drept?

axion

Post by axion » 09 Sep 2007, 22:16

Categoric: NU!

axion

Post by axion » 09 Sep 2007, 22:19

Sunt absolventa de postliceala, specializarea secretariat, blonda, ocarinele albastre, 40 reprezinta greutatea si coeficientul de inteligenta, nemaritata, disponibila, dornica de a invata ceva nou; astept angajare!

Post Reply