Salut,
Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc de 8 etaje. Coloana de incalzire comuna care trece prin bucataria mea s-a fisurat acum cateva zile. In momentul cand am observat, am reusit sa opresc scurgerea apei printr-un colier. Aceasta nu e prima fisura in coloana in portiunea din apartamentul meu, si am semnalat acest lucru asociatiei de locatari.
Vecina de dedesubt , a carei zugraveala a fost afectata de apa scursa, pretinde sa-i zugravesc camera respectiva. Dar reparatia coloanei nu e obligatia mea stiu.
Are dreptul sa imi pretinda asa ceva? Indicati-mi o lege care spune clar cine poarta vina in astfel de cazuri.
Multumesc mult,
Cornel
Inundatie de la coloana de incalzire
Daca nu ati inchis dvs. coloana de incalzire, stim si noi, printr-o constructie fara autorizatie, este evident ca vina apartine Asociatiei de Proprietari, in speta administratorului, care trebuie sa se ocupe de toate lucrarile de reparatii aferente condominiilor, asa incat tevile sa nu refuleze si nici un incident nntehnicnn de genul celui descris sa nu se produca. Daca nici o culpa nu poate fi retinuta in seama dvs. pt acest incident, nu aveti motive sa va faceti griji! Nu poate fi angajata raspunderea civila delictuala. Puteti consulta singur, Codul Civil si chiar legislatia aferenta administratiilor imobiliare.
Re: Inundatie de la coloana de incalzire
1)Regulamentul Asociatiilor de proprietari este anexa la Legea locuintei, nr. 114/1996 modif. si republicataCornel_dns wrote:
Indicati-mi o lege
2)O.G. nr. 85/2001 priv. asociatiile de proprietari