reteta de aranjare a examenului
reteta de aranjare a examenului
1) se aleg comisiile in care se introduc profesori care au crescut la umbra unor somitati. in astfel de conditii, respectivii sunt mici si fragili
2) se alege tematica. ATENTIE!!! nu se indica, la modul concret bibliografia, cu exceptia legislatiei. se arunca o vorba despre tratate, cursuri si monografii care se lasa, INTENTIONAT, la alegerea candidatilor.
desi membrii comisiilor sunt autori de tratate, cursuri si monografii nu se comite imprudenta de a se indica explicit ca doar opiniile acestora, oricat de prosti sunt, conteaza.
caci daca nici la INM nu ar conta cine le-ar mai cumpara cartile?!
3)se introduc in examen, din abundenta, copii, nepoti, amante de magistrati, csm-isti si politiceni.
acestia vor fi scosi la suprafata de focul incins al examenului, fiind, de obicei, cei mai reci. se aleg cu atentie, folosindu-se, in proportii ideale pentru aranjamentul final:
- intrebari confuze
- intrebari din afara tematicii
- intrebari cu raspunsuri controversate, impartasite obligatoriu de comisie
se asezoneaza cu diferite comentarii ulterioare ale lui mateut gheorghita care, schimba gustul, in functie de interese.
de exemplu,
daca se vrea denigrarea facultatilor particulare, in loc sa-si dea demisia profesorii care predau si acolo dar tin cu dintii si de scaunele de la stat isi dau cu parerea gheorghita sau selegean care, daca ar da examen acum la INM s-ar face de kk
daca se vrea umflarea artificiala a importantei INM, cei care iau salarii importante de acolo, striga: doar cine a absolvit INM e magistrat competent
de ce nu se spune ca la examenul din 3 iunie a intrat doar o auditoare de justitie, cu nota de la penal mult mai mica decat cea de la ultimele examene date cu mateut?!
de ce nu se spune ca la acelasi examen au picat 2 procurori si o judecatoare?
pentru ca au devenit mai tentante castigurile si influenta magistatilor decat ale notarilor?
caci, daca nu s-ar dori un examen la care hazardul sa fie singurul care are o importanta mai mare decat relatiile, comisiile ar concepe tematici si bibliografii lipsite de echivoc.
vreti un exemplu?! veti fi surpinsi de unde vine: http://www.uniuneanotarilor.ro/?p=3.2.2&lang=ro
by the way, no offense norocosilor care au invatat de au rupt si au luat examenele anterioare dar, cred ca si ei admit ca au ramas pe bara unii mai invatati decat ei dar carora nu le-a iesit rahatul potrivit in drumul spre examen.
suna a frustrare sau scenarita?!
poate... dar la dracun, macar partea cu tematica de la notari sa mi-o conteste cineva!
2) se alege tematica. ATENTIE!!! nu se indica, la modul concret bibliografia, cu exceptia legislatiei. se arunca o vorba despre tratate, cursuri si monografii care se lasa, INTENTIONAT, la alegerea candidatilor.
desi membrii comisiilor sunt autori de tratate, cursuri si monografii nu se comite imprudenta de a se indica explicit ca doar opiniile acestora, oricat de prosti sunt, conteaza.
caci daca nici la INM nu ar conta cine le-ar mai cumpara cartile?!
3)se introduc in examen, din abundenta, copii, nepoti, amante de magistrati, csm-isti si politiceni.
acestia vor fi scosi la suprafata de focul incins al examenului, fiind, de obicei, cei mai reci. se aleg cu atentie, folosindu-se, in proportii ideale pentru aranjamentul final:
- intrebari confuze
- intrebari din afara tematicii
- intrebari cu raspunsuri controversate, impartasite obligatoriu de comisie
se asezoneaza cu diferite comentarii ulterioare ale lui mateut gheorghita care, schimba gustul, in functie de interese.
de exemplu,
daca se vrea denigrarea facultatilor particulare, in loc sa-si dea demisia profesorii care predau si acolo dar tin cu dintii si de scaunele de la stat isi dau cu parerea gheorghita sau selegean care, daca ar da examen acum la INM s-ar face de kk
daca se vrea umflarea artificiala a importantei INM, cei care iau salarii importante de acolo, striga: doar cine a absolvit INM e magistrat competent
de ce nu se spune ca la examenul din 3 iunie a intrat doar o auditoare de justitie, cu nota de la penal mult mai mica decat cea de la ultimele examene date cu mateut?!
de ce nu se spune ca la acelasi examen au picat 2 procurori si o judecatoare?
pentru ca au devenit mai tentante castigurile si influenta magistatilor decat ale notarilor?
caci, daca nu s-ar dori un examen la care hazardul sa fie singurul care are o importanta mai mare decat relatiile, comisiile ar concepe tematici si bibliografii lipsite de echivoc.
vreti un exemplu?! veti fi surpinsi de unde vine: http://www.uniuneanotarilor.ro/?p=3.2.2&lang=ro
by the way, no offense norocosilor care au invatat de au rupt si au luat examenele anterioare dar, cred ca si ei admit ca au ramas pe bara unii mai invatati decat ei dar carora nu le-a iesit rahatul potrivit in drumul spre examen.
suna a frustrare sau scenarita?!
poate... dar la dracun, macar partea cu tematica de la notari sa mi-o conteste cineva!
Pe mine...nu prea ma mai mira nimic. Cu atat mai putin actele de coruptie...
La inceput m-au incercat frustrarile, revolta, setea de a face dreptate...
Acum stiu insa ca, cel putin in tarisoara asta, cel care se afla la putere poate face ORICE.
Celorlalti nu le ramane decat ori pozitia resemnatului, ori cea a unui luptator care, desi ar putea face din victorie telul vietii si constient de sacrificii, riscuri si pericole, mai are puterea de a spune la final ca nu regreta nimic chiar daca nu a castigat.
Ion...iti inteleg perfect starea...Si esti cu totul indreptatit sa simti asa.
La inceput m-au incercat frustrarile, revolta, setea de a face dreptate...
Acum stiu insa ca, cel putin in tarisoara asta, cel care se afla la putere poate face ORICE.
Celorlalti nu le ramane decat ori pozitia resemnatului, ori cea a unui luptator care, desi ar putea face din victorie telul vietii si constient de sacrificii, riscuri si pericole, mai are puterea de a spune la final ca nu regreta nimic chiar daca nu a castigat.
Ion...iti inteleg perfect starea...Si esti cu totul indreptatit sa simti asa.

Ioane, iti inteleg supararea, am trecut si io pe-acolo, da asta nu iseamna ca cei care au reusit sa intre la INM (pe care ii ataci cu o usoara subtilitate) au vreo vina pt situatia ta. Nu incerca sa le minimalizezi rezultatele, n-ai niciun motiv pertinent.
Intr-adevar, poate au avut mai multa bafta decat ceilalti, da fii convins ca au si muncit, poate mai mult decat ceilalti. Sau poate sunt mai destepti. Sau poate s-au concentrat mai bine.
Sa ai bafta!
Intr-adevar, poate au avut mai multa bafta decat ceilalti, da fii convins ca au si muncit, poate mai mult decat ceilalti. Sau poate sunt mai destepti. Sau poate s-au concentrat mai bine.
Sa ai bafta!
Ionutz, tot agresiv, huh??? doar ca pe alt subiect........
examenul a fost dificil....si nedrept pt cei care au invatat atat, au sperat si isi doresc mult sa fie magistrati, pt cei care au puternice motivatii nu doar motivatii pragmatice si de moment..........prea multe detalii teoretice si inutile...........si
.....acum unii sunt stresati ca spera sa le fie admise contestatiile altii dimpotriva, in urma contestatiilor vor avea de pierdut, nici asta nu e corect, e o joaca cu nervii...........
in ceea ce ma priveste, imi asum tot examenul, adica inceputul si sfarsitul lui deopotriva, am invatat ce trebuie sa invat din aceasta experienta.........
acuzatiile tale demonstreza ca nu stii sa intelegi alte aspecte legate de acest examen..........
si imi doresc ca cei care au muncit atat si merita sa fie magistrati si au vocatie pt asa ceva sa intre.............astept vesti bune de la ei..........
multa bafta in continuare!!!!!
examenul a fost dificil....si nedrept pt cei care au invatat atat, au sperat si isi doresc mult sa fie magistrati, pt cei care au puternice motivatii nu doar motivatii pragmatice si de moment..........prea multe detalii teoretice si inutile...........si
.....acum unii sunt stresati ca spera sa le fie admise contestatiile altii dimpotriva, in urma contestatiilor vor avea de pierdut, nici asta nu e corect, e o joaca cu nervii...........
in ceea ce ma priveste, imi asum tot examenul, adica inceputul si sfarsitul lui deopotriva, am invatat ce trebuie sa invat din aceasta experienta.........
acuzatiile tale demonstreza ca nu stii sa intelegi alte aspecte legate de acest examen..........
si imi doresc ca cei care au muncit atat si merita sa fie magistrati si au vocatie pt asa ceva sa intre.............astept vesti bune de la ei..........
multa bafta in continuare!!!!!
Re: reteta de aranjare a examenului
stii ioane tu oare, de ce nu m-a facut mama notarasita? de curios, intra la subrubrica "cum devin notar stagiar?", gasesti acolo raspunsul, cerintele si comditiile uniunii.ion_balcon wrote:poate... dar la dracun, macar partea cu tematica de la notari sa mi-o conteste cineva!
crezi cumva ca dupa licenta nu m-au asaltat notarii din targ si din orasele limitrofe cu oferte de angajare?

ti-e mai clar acum de ce comisia notarilor nu are interes sa te confuzeze cu grile capcana, (usor) din afara tematicii (dar intr-atat de adanc din drept), de ce nu-ti pun la incercare logica, sanatatea mintala, prezenta de spirit si hai sa adaugam norocul? ca acolo alta-i moneda de schimb, de aia.
si acum urmeaza cliseele in care cred, desi mi-e jena sa le zic, dar nu ma pot stapani

asa ca ar trebui sa inventam alta scuza ioane, tre sa intelegem ca nu exista " ala a fost mai norocos, desi e mai prost ca mine" ci exista intrebarea legitima "ce a facut ala sa ajunga acolo si mai ales ce n-a facut"
Bai oameni buni. Daca nu sunteti in stare sa intrati la INM, lasati-va la mina voastra! Voi stiti ca intr-un an (nu demult) a picat fiul sefului CSM? Dar a luat anul urmator. A picat in primul an pentru ca terminase la Cluj... Cand nu poti sa faci ceva, nu da vina pe altii, tu esti singurul vinovat!
Se poate vorbi de superficialitate si lipsa de profesionalism la subiectele de civil, in opinia mea. Dar de aici pana la teorii de conspiratii...
Se poate vorbi de superficialitate si lipsa de profesionalism la subiectele de civil, in opinia mea. Dar de aici pana la teorii de conspiratii...
ooooooooh yes, my dearJOJO wrote:stii ioane tu oare, de ce nu m-a facut mama notarasita? de curios, intra la subrubrica "cum devin notar stagiar?", gasesti acolo raspunsul, cerintele si comditiile uniunii.ion_balcon wrote:poate... dar la dracun, macar partea cu tematica de la notari sa mi-o conteste cineva!
crezi cumva ca dupa licenta nu m-au asaltat notarii din targ si din orasele limitrofe cu oferte de angajare?pai ba da, dar io aleia cu se bucura de o buna reputatie nu i-am facut fata ioane
![]()
![]()
ti-e mai clar acum de ce comisia notarilor nu are interes sa te confuzeze cu grile capcana, (usor) din afara tematicii (dar intr-atat de adanc din drept), de ce nu-ti pun la incercare logica, sanatatea mintala, prezenta de spirit si hai sa adaugam norocul? ca acolo alta-i moneda de schimb, de aia.
si acum urmeaza cliseele in care cred, desi mi-e jena sa le zic, dar nu ma pot stapani...nimic nu-i moca si/dar nici nu-ti ia nimeni locul daca esti foarte bun (valabil in fotbal, dragoste, coada la registratura, inm)
asa ca ar trebui sa inventam alta scuza ioane, tre sa intelegem ca nu exista " ala a fost mai norocos, desi e mai prost ca mine" ci exista intrebarea legitima "ce a facut ala sa ajunga acolo si mai ales ce n-a facut"
...degetul pe rana... :-|

Cei ce au intrat/vor intra sunt mai destepti si/sau au muncit mai mult. NU EXISTA NOROC!Cyclop wrote:Ioane, iti inteleg supararea, am trecut si io pe-acolo, da asta nu iseamna ca cei care au reusit sa intre la INM (pe care ii ataci cu o usoara subtilitate) au vreo vina pt situatia ta. Nu incerca sa le minimalizezi rezultatele, n-ai niciun motiv pertinent.
Sa ai bafta!
no offence my dear, in ranile personale obisnuiesc sa-l var adanc de tot...Cleo27ro wrote: ooooooooh yes, my dear
...degetul pe rana... :-|

Ei, are si norocul rolul lui...Numai sa nu-l supraevaluam. Face si el ce poate... :)Piorel wrote:Cei ce au intrat/vor intra sunt mai destepti si/sau au muncit mai mult. NU EXISTA NOROC!Cyclop wrote:Ioane, iti inteleg supararea, am trecut si io pe-acolo, da asta nu iseamna ca cei care au reusit sa intre la INM (pe care ii ataci cu o usoara subtilitate) au vreo vina pt situatia ta. Nu incerca sa le minimalizezi rezultatele, n-ai niciun motiv pertinent.
Sa ai bafta!