AVOCATUL DE AFACERI

Vesti de interes.
mama

AVOCATUL DE AFACERI

Post by mama » 16 Dec 2004, 09:32

Am urmarit aseara o emisiune televizata in care se vorbea despre avocatul de afaceri iar acum incerc sa ma lamuresc cu privire la urmatorul aspect - cum se pregateste un avocat de afaceri? exista cursuri in cadrul institutului? studiu individual?cum se obtin astfel de specializari?

ramonn

Post by ramonn » 24 Dec 2004, 19:40

tare cinica sintagma asta , "avocat de afaceri" ...
am citit si eu in ziaru financiar despre the so called "avocatura de afaceri" .

acesti indivizi sunt cei care presteaza pentru banca mondiala, care au printre clienti statu roman , care fac arbitraje pa comert international , care fac onorarii de 5 , 6 sau mai multe zero-uri ...
ce-i drept insa acum nu mai e la moda sa enumeri printre domenii "drept comercial" ci "investitii" , "privatizari" "IT&C law" s.a.m.d. iar site-urile lor contin numai versiuni in lb engleza. tot soiu de "eufemisme" gen "tranzactii" , "due dilligence" , "regulatory services" si alte vocabule menite sa sune bombastic , nush cum sa ma exprim , ashea , mai business like , mai "new age" .

daca l-ai urmarit pe calin zamfirescu de curand la un show la realitatea , nu mai retin cum se numea , vorbea despre acestia in felul urmator : "au printre clienti nnmarile corporatiinn " asta cred ca spune tot .
personal imi place sa cred ca sunt acei avocati care au succes . cei care sunt huliti de catre frustrati si lenesi cu cuvinte gen pile , trafic influenta , spaga , relatii , justitie corupta ..... intr-un cuvant , cei care conteaza . dintre cei 6000 din capitala doar ei sunt cei care au charter la hotel-uri de 5 stele , sunt cunoscuti in comunitatea de afaceri ... dar stii care e "ciudatenia" ? si ei au fost candva studenti la drept ... la fel ca cei care "fac" "oficii" . nu vreau sa fiu inteles gresit , nu vreau sa jignesc pe nimeni , si nu consider ca succesul lor se datoreaza exclusiv pregatirii profesionale , respectiv ca ceilalti nu ar avea o asemenea pregatire corespunzatoare insa pt mine asta e criteriul performantei ...

referitor la intrebarea "cum se pregateste un avocat de afaceri" cred ca se stie ca sunt f multe programe , studii post univ in cele mai variate forme , atat la facultatile de drept din bucuresti si din tara cat si la cele EU sau US ... consider totusi ca formarea esentiala se dobandeste prin practica , lucrand la una din societatile de avocatura care se ocupa cu business law ...

innuenda

Post by innuenda » 24 Dec 2004, 22:53

Perfect de acord cu tine, ramonn; in plus, eu una cred ca decat un "master in dreptul afacerilor", unde inveti la scoala de duminica ceva contabilitate, administrativ, informatica juridica si alte...materii, mai bine te dai peste cap de niste stagii de pregatire la firme gen Ernst&Young, unde sa poti invata pe bune despre toate aceste "fitze" such as "due diligence", "corporate restructuring", "employment risk management", "IP value management" and "corporate governance" etc. Vorba aia, decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos.

virtual

Post by virtual » 25 Dec 2004, 13:37

Am auzit multe despre "Ernst & Young"!

Imi poate da cineva informatii mai concrete? gen obiect de activitate, reputatie, clienti, etc

10x

TheFaithfulOne

mda ...

Post by TheFaithfulOne » 25 Dec 2004, 19:57

La nivel mondial exista 4 mari firme de audit financiar-contabil si consiliere in domeniul economic-financiar: Price-Waterhouse Coopers, Deloitte & Touche, Ernst & Young si ... am un lapsus acum :oops: ... mai este una oricum ... S-ar putea sa fi gresit si in ce priveste caligrafierea celorlalte ... :oops: Oricum, e vorba de ceva gen Coca-Cola si Pepsi-Cola, adica exista si firme mai "mici", dar nu conteaza ... 8)
Ernst & Young este o firma de audit, daca exista o firma de avocatura cu acelasi nume, atunci este vorba doar de o coincidenta de nume! :)

Vizavi de topicul lansat ... cred ca denumirea de avocat de afaceri e doar o eticheta, poti sa faci "avocatura de afaceri" :lol: si sa fii totusi doar avocat. Unii se simt mai bine daca sunt numiti intr-un anume fel si e drept ca in breasla asta imaginea face totul, dar eu unul nu m-as lasa impresionat de o astfel de titulatura.

Celor dornici de critica, care o sa-mi sara in cap spunandu-mi ca fac parte dintre cei
frustrati si lenesi
, care hulesc cu
cuvinte gen pile , trafic influenta , spaga , relatii , justitie corupta .....
, am sa le spun ab initio ca sunt licentiat si in Finante-Banci si ca daca chiar vroiam sa ies mai in fata cu vreo "eticheta" as fi spus ca ar trebui sa aiba si un minim de studii economice si asa as fi reusit sa ma apropii de categoria tinta ... Sunt totusi doar AVOCAT ... Nu de alta, dar etichetari de genul asta sunt doar conventii ... nu cred ca spunand "avocat FAMILIST" starnesti vreun ecou profesional, ci cel mult conturezi o personalitate ...

Va rog, nu ma criticati prea tare ... sunt sensibil ... :oops: ... nu sunt avocat de afaceri ... :lol:
SARBATORI FERICITE ... DE-A DREPTUn!!! :wink:

innuenda

Re: mda ...

Post by innuenda » 25 Dec 2004, 23:28

TheFaithfulOne wrote:Ernst & Young este o firma de audit, daca exista o firma de avocatura cu acelasi nume, atunci este vorba doar de o coincidenta de nume! :)
Firma se numeste Ernst&Young Law Europe si este celebrul asociat al firmei de audit Ernst and Young. Marii colosi mondiali in materie de consultanta si audit erau 6, nu 4, din cate stiu eu: Price-Waterhouse; Andersen Consulting, Ernst& Young, KPMG Peat Marwick, Coopers& Lybrand, si Deloitte & Touche . Ulterior, Price-Waterhouse "s-a iubit" cu Coopers&Lybrand si, din uniunea lor a rezultat in 1998 Price-Waterhouse Coopers. Deci mai raman 5 negri mititei. E drept ca si KPMG s-a straduit sa fuzioneze cu Ernst&Young, dar fuziunea a murit in faza de proiect. Daca ma insel, TFO, poti sa ma contrazici "de-a dreptul" :wink:

TheFaithfulOne

KPMG

Post by TheFaithfulOne » 26 Dec 2004, 00:26

Daca ma insel, TFO, poti sa ma contrazici "de-a dreptul"
:lol: :wink:

Chiar atat de multe amanunte nu cunosc! :) Intr-adevar, KPMG, era numele pe care il uitasem ... :oops: Dupa ce am inchis calculatorul mi-a venit "pe limba", dar n-am reluat "comunicarea" ... m-am imprietenit cu o felie de cozonac si am obligat la strip-tease o mandarina ... :oops:
Stiu de la A.S.E. ca doar 4 din acele firme conteaza cu adevarat: KPMG, Price-Waterhouse Coopers, Deloitte & Touche si Ernst & Young, dar nu neg alte ierarhii ... pana la urma poate ca era vorba doar de o parere subiectiva a profesorilor mei ...

P.S.: http://www.eylaweurope.com/global/conte ... l_Law/Home

http://www.ey.com/global/content.nsf/Russia_E/Home[/quote]

ramonn

Post by ramonn » 26 Dec 2004, 11:42

in principiu sunt si eu de acord cu tfo (in sensul ca in ro - prin lege- nu sunt create delimitari intre av), chiar daca s-a referit la unele firme in enunturi cu caracter de sentinta ... or mai fi si altele ...
sa spun eu doo : haarmann hemmelrath , linklaters ... whateva sunt multe ... si mai sunt alea din linia a doua de pe wall street ... nush daca are vreo utilitate "ierarhia" intre acestea ...

cert este ca exista o tendinta de transformare a marilor firme in echipe formate mai degraba din "transaction attorneys" decat "litigators" , iar domnia mea care sunt mai conservator de fel nu pot sa privesc asta altfel decat ca pe un fel de secularizare . avocatul incepe sa devina ceva ashea mai "comercial" , mai a la procd necontencioasa si foarte putin instantist , procedurist. nush , mie-mi place mai mult mirosu ala de instanta de litigiu , decat sa zac pa punct com sa vad care mai sunt cifrele pa nasdaq , sa trimit fax-uri pa la investitori sa ma tin de "intalniri de afaceri" pa la hilton si alte dnastea. aparent ma contrazic oleak , dar cred ca daca te indepartezi de instanta , te instrainezi , deja nu mai esti avocat ci (eu stiu) consultant sau orice altceva . chiar citeam ieri prin cantemir definitia avocatului "cela ce trage pentru altul pira cu plata" : ))

innuenda

Post by innuenda » 26 Dec 2004, 12:42

Exista insa un "miraj" al dreptului afacerilor, care merge mana-n mana cu ideea ca se castiga mai bine daca esti avocat de afaceri. Cred ca are in antecedent atractia catre dreptul comercial, din exact acelasi motiv. Eu trebuie sa spun ca, pe cat de mult mi-a placut civilul, pe atata am fost de "inapetenta" pentru comercial, pe care l-am gasit intotdeauna prea arid pentru gustul meu.

virtual

Post by virtual » 26 Dec 2004, 13:25

TFO si Innuenda, mersi de info.

Am avut un contact cu un reprezentant Ernst & Young si am vrut sa stiu exact ce si cum si unde ma bag... nu de alta, dar sa nu ma fac de ras...:))

innuenda

Post by innuenda » 26 Dec 2004, 21:33

waw! Sunt impresionata. Bafta! Daca o sa semnezi ceva cu ei, esti pe cai mari,virtual.

mama

Post by mama » 27 Dec 2004, 12:18

Multumesc, am primit raspunsurile dorite, imi era teama sa nu fi incadrat eu gresit avocatul de afaceri la categoria "FITE".

ama

Post by ama » 28 Dec 2004, 00:16

In urma cu ceva vreme, pana sa apara L.514, am vazut cateva proiecte de legi de organizare a consilierilor juridici, in care aceasta categorie a juristilor era denumita "avocati de afaceri", cu drept de reprezentare numai pentru persoanele juridice.

virtual

Post by virtual » 28 Dec 2004, 13:46

Stai linistita Innuenda ca nu ma bag eu in asa ceva..:) .. nu ca nu as vrea... de fapt nici nu stiu ce vreau acum. Bani da, dar nu stiu daca la ei am face exact pentru ce ne=am pregatit.... adica drept propriu-zis. Oricum sa nu par ipocrit, probabil ca nu as refuza o colaborare cu ei nici daca ar trebui sa si spal pe jos acolo dupa program!..:)

Era o prietena foarte buna care s-a angajat la ei si era putin mirata ca nu e totul asa cum se astepta.
Oricum sanse de angajare la ei au mai mult cei din ASE si mai ales Finante-Banci...
Au foarte putini avocati...

TheFaithfulOne

Mmmmmm!

Post by TheFaithfulOne » 28 Dec 2004, 23:53

A zis cineva ASE ... Finante-Banci ??? ... mmmmmmmmm ... suna interesant ... Sunt chiar interesat ... Poate sa reusesc ceva mai lucrativ cu ASE-ul, decat cu DREPT-ul ...
Oricum, asa cum credeam, Ernst & Young fac totusi audit, ofera sfaturi in domeniul economic-financiar si activitatea avocatului la ei probabil ca se reduce la consultatii si prea putin sau deloc la litigii! Cum s-ar spune avocatul vine la pachet cu sfaturile si expertiza economica, dar nu e siropul din tort, ci cel mult frisca!
Sarbatori delicioase!

Post Reply