subiect: contractul de imprumut

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
cleo27ro

subiect: contractul de imprumut

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 10:23

...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 10:53

Va rog insistent...Cine stie?
Eu am in cartea lun Deak aceste doua contracte care deopotriva vizeaza imprumutul...

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 08 Aug 2007, 11:03

nu stiu la ce te referi cand spui "se compune" dar daca e vorba de tematica...da...si si, ambele, amandoua :grin:

serafim

Post by serafim » 08 Aug 2007, 11:16

Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum
este un contract prin care o persoana -imprumutattor - transmite in proprietatea altei persoane - imprumutat- o catime de lucruri cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate *art 1576 Cod civ.*

contractul de comodat ( de imprumut de folosinta )
este un contract prin care o persoana - comodant- remite spre folosinta temporara unei alte persoane- comodatar- un lucru cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa (art,1560 Cod Civ.)

daca nu-i asta explicate :mrgreen:

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 11:33

serafim wrote:Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum
este un contract prin care o persoana -imprumutattor - transmite in proprietatea altei persoane - imprumutat- o catime de lucruri cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate *art 1576 Cod civ.*

este un contract prin care o persoana - comodant- remite spre folosinta temporara unei alte persoane- comodatar- un lucru cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa (art,1560 Cod Civ.)

Ei na, stiam si eu... :-P
Nu stiu daca intra amandoua in tematica...of! :mrgreen:
Adica in subiectul din titlul topicului...Ce naiba mai...
Iar sunt o neinteleasa...Eu si cu Eminescu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 11:37

fanfanlatulipe wrote:nu stiu la ce te referi cand spui "se compune" dar daca e vorba de tematica...da...si si, ambele, amandoua :grin:
Da, ai inteles bine...daca subiectul se compune din...etc.
Deci...atat? Ca eu numai de existenta acestor "imprumuturi" stiu... :grin:

kinga

Post by kinga » 08 Aug 2007, 11:39

tu si Eminescu.... :mrgreen: :mrgreen:

asta a fost buna Cleutza....

Samurai

Re: subiect: contractul de imprumut

Post by Samurai » 08 Aug 2007, 11:41

Cleo27ro wrote:...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?
Tu abia acum itzi pui problema asta, mey?

cleo27ro

Re: subiect: contractul de imprumut

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 11:41

Samurai wrote:
Cleo27ro wrote:...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?
Tu abia acum itzi pui problema asta, mey?
Dan ce , n-am voie?

Samurai

Post by Samurai » 08 Aug 2007, 11:43

Nici daca ai da la Scoala Natzionala de Grefieri n-ai avea voie sa fii in atata intarziere.

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 11:46

Samurai wrote:Nici daca ai da la Scoala Natzionala de Grefieri n-ai avea voie sa fii in atata intarziere.
Ehei, mai am pana sa-i ajung la aceste performante pe unii care aveau codurile la ei in sala de examen si inca mai repetau pana la venirea subiectelor...
Si ...ma rog de unde atata competenta sa faci evaluari si distribuire pe scoli de arte si meserii...? :mrgreen:

Samurai

Post by Samurai » 08 Aug 2007, 11:55

Nu te supara, dar esti slabutza. Inseamna ca habar n-ai de varianta alternativa a insusirii abuzului de incredere. Dar vrei INM.
Comparatzia era fireasca, mey, daca vezi atributziile magistratului si cele ale grefierului.
Hai pa.

kinga

Post by kinga » 08 Aug 2007, 12:03

Azi vad din a ta vorba ca nu ma intelegi!

:razz: :razz: :razz:

cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Aug 2007, 12:04

Samurai wrote:Nu te supara, dar esti slabutza. Inseamna ca habar n-ai de varianta alternativa a insusirii abuzului de incredere. Dar vrei INM.
Comparatzia era fireasca, mey, daca vezi atributziile magistratului si cele ale grefierului.
Hai pa.
In afara de faptul ca nu ai cravata desi se impune, nici nu folosesti tacamurile potrivite...
Si ai si fermoarul deschis... :mad:

serafim

Post by serafim » 08 Aug 2007, 12:16

Cleo27ro wrote:
serafim wrote:Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum

Ei na, stiam si eu... :-P
Nu stiu daca intra amandoua in tematica...of! :mrgreen:
Adica in subiectul din titlul topicului...Ce naiba mai...
Iar sunt o neinteleasa...Eu si cu Eminescu... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:aplauze: :aplauze: :aplauze: :aplauze: dar diferenta este ca tu TRAIEEEESTI !!!!! :grin: :-D :-D :-D :-D

Post Reply