subiect: contractul de imprumut
subiect: contractul de imprumut
...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?
Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum
este un contract prin care o persoana -imprumutattor - transmite in proprietatea altei persoane - imprumutat- o catime de lucruri cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate *art 1576 Cod civ.*
contractul de comodat ( de imprumut de folosinta )
este un contract prin care o persoana - comodant- remite spre folosinta temporara unei alte persoane- comodatar- un lucru cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa (art,1560 Cod Civ.)
daca nu-i asta explicate
este un contract prin care o persoana -imprumutattor - transmite in proprietatea altei persoane - imprumutat- o catime de lucruri cu obligatia pentru imprumutat de a restitui la scadenta o cantitate egala de lucruri de acelasi gen si calitate *art 1576 Cod civ.*
este un contract prin care o persoana - comodant- remite spre folosinta temporara unei alte persoane- comodatar- un lucru cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa (art,1560 Cod Civ.)
daca nu-i asta explicate

Ei na, stiam si eu...serafim wrote:Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum
daca nu-i asta explicate

Nu stiu daca intra amandoua in tematica...of!

Adica in subiectul din titlul topicului...Ce naiba mai...
Iar sunt o neinteleasa...Eu si cu Eminescu...

Re: subiect: contractul de imprumut
Tu abia acum itzi pui problema asta, mey?Cleo27ro wrote:...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?
Re: subiect: contractul de imprumut
Dan ce , n-am voie?Samurai wrote:Tu abia acum itzi pui problema asta, mey?Cleo27ro wrote:...Se compune din imprumutul de folosinta(comodatul) si cel de consumatie?
Ehei, mai am pana sa-i ajung la aceste performante pe unii care aveau codurile la ei in sala de examen si inca mai repetau pana la venirea subiectelor...Samurai wrote:Nici daca ai da la Scoala Natzionala de Grefieri n-ai avea voie sa fii in atata intarziere.
Si ...ma rog de unde atata competenta sa faci evaluari si distribuire pe scoli de arte si meserii...?

In afara de faptul ca nu ai cravata desi se impune, nici nu folosesti tacamurile potrivite...Samurai wrote:Nu te supara, dar esti slabutza. Inseamna ca habar n-ai de varianta alternativa a insusirii abuzului de incredere. Dar vrei INM.
Comparatzia era fireasca, mey, daca vezi atributziile magistratului si cele ale grefierului.
Hai pa.
Si ai si fermoarul deschis...

Cleo27ro wrote:Ei na, stiam si eu...serafim wrote:Contractul de imprumut de consumatie - propriu zis, numit si mutuum
daca nu-i asta explicate![]()
Nu stiu daca intra amandoua in tematica...of!
Adica in subiectul din titlul topicului...Ce naiba mai...
Iar sunt o neinteleasa...Eu si cu Eminescu...![]()
![]()