excludere asociat

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
august

excludere asociat

Post by august » 07 Aug 2007, 10:22

Buna!
Imi cer scuze ca n-am mai dat de mult pe-aici.
Acum am o problema, cum procedez pentru excluderea asociatului C dintr-un srl in urmatoarea speta:
- asociatul A - 30%
- asociatul B - 30%
- asociatul C - 20%
- asociatul D - 20%
Precizez ca in mod cert asocaitii A si B doresc excluderea, deci am o majoritate de 60%.
Nu exista nici una din situatiile prevazute de Legea nr.31/1990 maodificata pentru a putea cere excluderea in instanta.
Va multumesc!

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 10:29

faci o adunare generala ii convoci pe toti ii cauti niste hibe sau majorezi capitalul pui termnen scurt de ndepunere a partii conform actiunilor....si mai diuscutam dupa masa.....dupa ce vin din instanta :grin:

valic

Post by valic » 07 Aug 2007, 19:51

Dan o cesiune mica? Daca tot sunt cei 2 de acord sa plece, atunci care e buba?!!

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 19:58

ppoate tipul nu vrea sa cesioneze...eu asa am inteles ca dac voia era simplu cesiona partile lui...si omul ,nu mai posta intrebari...gresesc???? :grin:

valic

Post by valic » 07 Aug 2007, 20:23

Am citit aiurea ca se doreste excluderea lui A/B, care si ei doresc sa iasa, sorry. Omul nu vrea sa ofere nimic la schimb, nu-i asa?!! Asta e problema, de fapt.

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 21:39

:-D :-D :-D dsa cam asta e acel C nu vrea !!!! :grin:
eu asa am intele siar in cazul asta trebuie sa-l convoci la AGA sa-l anunti din timp sa gasesti niste motive, acuze etc. etc. in sensul ca daca nu vrea....fa-l sa si-o doresca singur...in timp :mrgreen:

august

Post by august » 08 Aug 2007, 07:50

Asa e, C nu vrea sa plece.
A si B sunt de acord cu excluderea lui.
deci ce-i de facut??? in afara de a-l face sa-si doreasca sa plece singur.

agenda

Post by agenda » 08 Aug 2007, 08:51

eu nu cunosc vreo procedura in cazul acesta.
in afara de a il face sa isi doreasca sa plece singur, poate ar trebui sa ajunga cumva la o intelegere cu restul asociatiilor.......daca nu... depinde si de activitatea societatii in sensul ca poate este mai bine sa se retraga cei doi si sa mearga inainte prin infiintarea unui nou srl sau poate in actul constitutiv este prevazuta vreo procedura speciala de care se pot folosi bambi sau ceva de genul eu stiu bring/tag along
....
oricum posteaza rezultatul cand o fi

serafim

Post by serafim » 08 Aug 2007, 10:55

ti-am spus ai in lege niste chestii cu aduce prejudicii firmei, foloseste banii firmei in scopuri personale etc....
iar varianta eleganta este ca il inviti in scris la AGA

Antet
No. 24/I/ din_________

Adunarea Generala a Asociatilor
S.C. _____S.R.L
Din__________

Va invitam/convocam
La Adunarea Generala a Asociatilor care va avea loc in data de _____, orele_____, la sediul___________ asdresa___________, avand urmatoarea ordine de zi:

1. Majorarea capitalului social
2. Modificarea Actului Constitutiv al Societatii/Statut
3. Numirea unui nou administrator
4. Stabilirea planului de activitate si efectuarea de investitii
5. Examinarea bilantului si a contului de profit/pierderi
6. Diverse

Prezenta se comunica tuturor asociatilor:
- _________________
- _________________
- _________________
- _________________

Consilier Juridic

spui ca vrei sa majorezi capitalul prin aportul asociatilor sa faci nu stiu ce
investitii ( cumparat imobil etc ) pui o suma de care va reprezenta aportul asociatilor in functie de cota pe care o detine fiecare din partile sociale si dai un termen pt. depunere bani...nu depune in termen il dai in judecata si soliciti scoaterea lui pt. ca ti-a blocat investitia etc...

august

Post by august » 08 Aug 2007, 10:57

Multumesc Serafim! Da ce fac daca depune suma.... ca in cele 4 situati prevazute de lege nu ma incadrez.
Nu e prevazut nimic ispecial in actul contitutiv, face doar trimitere la lege.
Cred ca vom incerca pe cale amiabila.Oricum multumesc de raspunsuri si mai astept sugestii.
Poate ca citind aici cei care constituie srl -uri se vor gandi de doua ori inainte de a se asocia cu cineva.

serafim

Post by serafim » 08 Aug 2007, 11:02

daca nu este mentionat nimic modifica cu aceasta AGA actul constitutiv trece tot ce iti convine inclusiv excluderea unui nasociat cu votul majoritaii...depui la ORC stai o sapt si apoi il scoti intr-o luna jumate ai scapat de el.... :grin:

august

Post by august » 08 Aug 2007, 11:35

Sa fiu sincera m-am gandit si la varianta asta, dar am nevoie de unanimitate din cate stiu eu..........., daca se prinde de figura si nu-i de-acord si inca ceva am citit intr-o speta ca judecatorul delegat a respins cererea de inregistrare a unei hot aga prin care s-a decis excluderea asociatului conform statutului tocmai in ideea ca sunt situatii prevazute limitativ de lege si ca excluderea poate fi facut doar prin hot. instantei.

kinga

Post by kinga » 08 Aug 2007, 11:50

Sectia civila a Tribunalului

Sentinta civila nr. 302/2004
din 05/05/2004

(Olt). Legea nr. 31/1990 - cerere de excludere a unui asociat dintr-o societate comerciala.

Articolul 217 din Legea 31/1990 (actual 222 din Legea 31/90 R in 17.11.2004) are un caracter enuntiativ, enumerand cauzele de excludere a unui asociat, excluderea fiind vazuta ca o sanctiune iar in conditiile in care actul constitutiv nu contine o interdictie explicita, instanta poate aprecia asupra altor motive de excludere, chiar neprevazute de lege dar invocate de reclamant si cu respectarea scopului prevazut de lege.

(sentinta 302/5.05.2004 a Tribunalului Olt - Sectia comerciala si de contencios administrativ).

Post Reply