Cereri de executare "lungite" de peste 3 ani

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
doinaral

Cereri de executare "lungite" de peste 3 ani

Post by doinaral » 03 Aug 2007, 16:05

In urma divortului si a altor procese (incredintare minor, stabilire pensie intretinere, un penal in care a fost judecat fostul sot pt nerespectarea hotararii privind incredintarea minorului ) - s-a ajuns la o gramada de dosare de executare.

E-x.

2003- septembrie Dosarul 1.- am fost obligata la plata a 12 milioane lei
2003-decembrie Dosarul 2 - fostul sot obligat la plata a 20 milioane lei daune morale, plus 5 milioane chelt de judeacta
2004 Dosarul 3 - eu obligata la plata a 3 milioane
2005- el obligat la plata a 5 milioane
2005- el obligat la alti 5 milioane

Pt dosarul 1 mi s-a retinut din salariu, timp de cateva luni, dupa care am plecat din tara. Am ramas cu 7 milioane din acest dosar. Mentionez ca toate sentintele sunt definitive si irevocabile, iar cererile de incuviintare executare silita au fost admise de instanta (ma refer la dosarele incheiate in 2003-2004-( nu stiu exact termenii folositi). Insa fostul sot a facut contestatii la executare, contestatii in anule, apoi recalculare prin expertiza contabila.

Cei 7 milioane lei pe care ii datoram eu, au devenit, prni adaugarea indicelui de inflatie, 23 de milioane lei, dupa doi ani. Cei 20 de milioane datorati de sot, au devenit... prin aceeasi expertiza contabila, in aceeasi perioada, ... 23 de milioane lei.
In final, eu am de platit inca o gramada de bani... Si nu am primit absolut nimic.
Nu stiu exact ce se intampla, am o avocata care se ocupa, insa imi spune ca se intampla mereu ceva "urat"... si nu se poate face executarea...

De asemenea, a mai fost un proces, de reincredintare minor, am castigat la Judecatorie si Tribunal, acum fostul sot are termen pentru depunerea apelului. A fost obligat la plata chelt de judecata, insa cred ca se poate executa sentinta doar dupa exercitarea apelului, si ramanerea irevocabila a sentintei.
Interbarea este:
E normal, in cazul in care sunt deschise continuu alte procese, sa se conexexe dosarele de executare la cele vechi, din urma cu 4 ani, si sa nu recuperez nimic din acesti bani?

Mai mult, se tot adauga, pentru ca in urma expertizei contabile facute de fostul sot, pentru recalcularea sumelor, am mai fost obligata la plata a altor 5 milioane, apoi am cerut eu contraexpertiza. Alti 5 milioane...
Asta in situatia in care, repet, din 7 milioane datorati de mine s-au facut 23, iar din 20 de milioane datorati de fostul sot s-au facut 21...

Nu stiu daca am fost coerenta, o saincerc sa reformulez daca imi cereti voi asta. Si o sa citez pasaje din documentele pe care le am.-

nicolla

Post by nicolla » 03 Aug 2007, 23:43

Ar merge o compensare a datoriilor - la valoarea lor actuala.
Invocati-o in dosarele de executare.

serafim

Post by serafim » 07 Aug 2007, 04:55

verifica termenele ca un dosar de executare daca a ramas mai mult de 6 luni nelucrat, inainte de implinirea termenului trebuie sa depui in scris...ca starui in executarea respectiva !!!

sau .....m-a lasat memoria ??? :roll:

doinaral

Post by doinaral » 22 Sep 2007, 21:09

Se pot conexa dosare de executare, care au "stagii diferite de executare"?
Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii-zeci de milioane, "pierduti" in procese CASTIGATE???
Instanta il obliga la plata chelt, apoi judecatorii incuviinteaza executarea silita, apoi face contestatie la executare, si o gramada de alte mici procese legate se sume de bani, expertize si contraexpertize, eu platesc continuu cate 2 milioane la fiecare dosar. Castig procesele, dar nu pot recupera banii.
Dosare in care era obligat la plata in 2003 sunt conexate la dosarele castigate acum cateva luni. Mai mult, intr-unul din dosarele conexate facusem apel impotriva incheierii de incuviintare facuta de Judecatorie, si Tribunalul mi-a admis cererea. (Judecatoria a incuviintat executarea -gresit- adica -fostul sot a fost obligat sa imi plateasca, nisa executorul a scris exact invers in cerere. Astfel, Judecatoria incuviinteaza exec.silita exact invers, adica ma someaza pe mine sa platesc suma la care a fost el obligat. La apel mi s-a admis cererea, si i s-au adaugat chelt de judecata, milioane pe care eu le-am platit, si parca nu mai sper sa le recuperez)
Totusi, acest dosar a ramas conexat.
Ce pot face? Eu nu sunt in tara. Exista vreo posibilitate prin care sa poata fi fortat altfel decat prin executorul judecatoresc din acel judet?

ANCA

Post by ANCA » 26 Sep 2007, 10:56

CERE EXECUTORULUI JUDECATORESC CF. ART. 1091 STINGEREA OBLIGATIILOR PRIN COMPENSATIE RAPORTAT LA 1143 ;I 1144 C.CIV...
ESTE OBLIGAT CF. PRINCIPIULUI ROLULUI ACTIV SA FACA COMPENSAREA... BAFTA!

Post Reply