doctorat-suspendare CIM

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
myado

doctorat-suspendare CIM

Post by myado » 30 Jul 2007, 13:19

un salariat vrea sa isi faca doctoratul in ...franta...doi ani...perioada in care solicita suspendarea cim in baza art. 149-151.
intrebare: doctoratul poate fi considerat formare profesionala?

kinga

Post by kinga » 30 Jul 2007, 13:48

da
prin CCM unic partile au convenit ca prin formare profesioanala inteleg orice procedura prin care salariatul dobandeste o calificare atestata printr-un certificat sau diploma, elaiberate conform legii.

in alte ordine de idei, potrivit art. 190 angajatorii au obligatia de a asigura participarea la programe de formare profesionale pentru toti salariatii.
Este o obligatie cu caracter general.
deci, fie angajatorul propune angajatului sa urmeze cursuri, studii, etcc, fie isi da acordul ca angajtul sa urmeze o forma de pregatire profesionala la initiativa acestuia.

Pentru cei cu studii superioare, se recunoaste ca si formare profesionala, masteratul doctoratul...

myado

Post by myado » 01 Aug 2007, 09:48

mda, asta cred si eu insa, resursele inumane de la noi spun ca...in baza art 25 din H 250/1992 nu ar avea voie decat 90 zile...Art. 25. - (1) Salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
b) sustinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, in cazul salariatilor care nu beneficiaza de burse de doctorat;

:-(

kinga

Post by kinga » 01 Aug 2007, 09:54

ok
si de unde stiu ca nu beneficieaza de bursa de doctorat??? :mrgreen: :mrgreen:

myado

Post by myado » 01 Aug 2007, 10:03

pai el zice ca nu, ca se duce pe cont propriu...
am si eu impresia ca samsing is fising insa......
si alta faza, ii angajat pe 1 iulie si pe 2 aduce cererea de suspendare a cim incepand cu ...1 iulie pe per de 2 ani....

kinga

Post by kinga » 01 Aug 2007, 11:25

myado wrote:pai el zice ca nu, ca se duce pe cont propriu...
am si eu impresia ca samsing is fising insa......
si alta faza, ii angajat pe 1 iulie si pe 2 aduce cererea de suspendare a cim incepand cu ...1 iulie pe per de 2 ani....
noa dar nici chiar asa....
ce sunteti?? societate de binefacere??
asta nu a fost fair. In asemenea conditii banuiesc ca nu ati fi procedat la angajare...
deci..
ai bursa?? nu... fain...
puteti sa supendati CIM in baza art. 54 cu acordul partilor...
daca vreti...
daca nu... eject...

myado

Post by myado » 01 Aug 2007, 11:59

deci...nu mai mult de 90 zile pe an...

Post Reply