Contestatie amenda ratb - ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

Discutii privind Contenciosul Administrativ
amonn

Contestatie amenda ratb - ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

Post by amonn » 30 Jul 2007, 09:57

Salutare tuturor.

pe data de 28.06.2007 am luat o amenda pe RATB.
am primit o constatare si un bon care arata in felul urmator:
http://www.99poze.ro/public/constatare/1/constatare.JPG

PT VIZUALIZARE PLS COPY PASTE IN ADRESS BAR - SCUZE PT DISCONFORT

Aveam de gand sa platesc amenda, dar din curiozitatate am cautat pe net si am aflat ca prezenta constatare nu este tocmai legala. Asa ca am depus urmatoarea contestatie:

CONTESTATIE

Catre: Domnul Director General al Regiei Autonome de Transport Bucuresti

Subsemnatul -------------------cu domiciliul in ------------ doresc sa contest Constatarea nr. 157654 din data de 28.06.2007 deoarece nu este in conformitate cu prevederile legale. In articolul 4 din H.C.G.M. B. 267 din 25/09/2003 ce completeaza alineatul 3 al articolului 13 din H.C.G.M. B. 156 din 23/08/2001 se precizeaza:
"In momentul constatarii contraventiei, agentul constatator elibereaza contravenientului o dovada numita "CONSTATARE" care va cuprinde: data si locul unde este incheiata constatarea; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; numele si prenumele contravenientului; descrierea contraventiei si indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza aceasta; daca fapta ce constituie contraventie a avut sau nu ca urmare producerea unui prejudiciu Regiei Autonome de Transport Bucuresti - R.A. si in ce a constat acesta; limita minima si maxima a amenzii prevazute de prezenta hotarare pentru contraventia savarsita si amenda aplicata; suma care poate fi achitata in termen de 48 de ore de la data eliberarii constatarii; indicarea locului si a contului unde se poate efectua plata amenzii; indicarea locului unde se poate efectua plangere impotriva actului de constatare a contraventiei si a termenului in care aceasta poate fi depusa; semnatura agentului constatator".
Dupa examinarea Constatarii anterior precizate veti constata ca datele de identificare ale agentului constatator sunt incomplete. Deasemenea in bonul Nr. 1 / 28.06.2007 emis de controlurul Cod controlor 104 ce insoteste constatarea este precizat faptul ca Tronsonul de activitate al acestuia este: METALURGIEI - UNIRII, iar constatarea a fost completata in vehiculul 4327, Linia 385 in statia Piata Natiunilor Unite.
Avand in vedere cele prezentate mai sus va rog sa declarati nula Constatarea in discutie si a efectelor sale (sanctiunea ce se naste in urma constatarii).
Pentru a sustine cele prezentate mai sus atasez in original Constatare nr. 157654 si Bon nr. 1/28.06.2007 aferent constatarii.

28.06.2007

Am sunat sa vad cum s-a rezolvat contestatia si mi s-a spus ca va merge in instanta si ca voi primi o citatie acasa.
Citatia inca nu am primit-o. Pe data de 5 aug o sa plec din tara pana pe 15 sept. In cazul in care primesc citatia in lipsa pot amana judecata?

Credeti ca am sanse sa castig? Sa ii fac si pe altii sa respecte legea, asa cum ne straduim si noi?
mi-e sila de controlorii de pe ratb!!!

vally

Post by vally » 31 Jul 2007, 18:28

N-am inteles: tu unde ai depus aceasta contestatia?

Pentru ca tu trebuie sa depui un dosar care sa contina urmatoarele acte:
- cerere adresata instantei de judecata( deci incepi cu "Domnule presedinte"),
- copie dupa constatare,
- copie dupa cartea de identitate,
- copie dupa abonamentul valabil, daca exista,
- copie dupa actul care dovedeste reducerea ptr. studenti, daca este cazul.
Cu toate acestea, insotite de originale, te prezinti la Serviciul Comercial R.A.T.B., sau la unul din centrele de abonamente, tu alegi: Iancului sau Unirii. De acolo primesti un nr. de inregistrare si in curs de cca 6 luni ai rezultatul final.
Dar, sa-ti fac cateva precizari:
- constatarea este in regula,
- intrarea si definitivarea cazului pe instanta este de durata,
- nu trebuie sa faci act de prezenta, se judeca si in lipsa,
- si, cel mai important, daca nu ai abonament valabil du-te si plateste amenda cat mai repede pentru ca solutia in instanta are la baza rezolutia data de la R.A.T.B., altfel, platesti cat nu face(dublu ) si suporti si cheltuieli de judecata.
Crede-ma ca ti-am spus toate acestea in cunostinta de cauza, eu ma ocup de astfel de dosare.
Daca vrei, impotriva controlorilor poti depune reclamatie urmand aceiasi pasi( mai putin unele acte, iti dai seama).
Succes mult, nu amana rezolvarea problemei ca altfel iti intra amenda pe financiar si nu mai poti plati nici o taxa pana nu achiti aceasta amenda(intra si aici suma dublata).
Sper ca ti-am fost de ajutor.

ursu

Post by ursu » 31 Jul 2007, 19:47

vally draga, "amenda dublata"????
despre ce vb tu aici???
amenzile, din cate stiu io...si dupa cum zice cpf, nu-s purtatoare de dobanzi si altele!!!!

amonn

Post by amonn » 01 Aug 2007, 08:59

vally

Maestru

N-am inteles: tu unde ai depus aceasta contestatia?

Pentru ca tu trebuie sa depui un dosar care sa contina urmatoarele acte:
- cerere adresata instantei de judecata( deci incepi cu "Domnule presedinte"),
- copie dupa constatare,
- copie dupa cartea de identitate,
- copie dupa abonamentul valabil, daca exista,
- copie dupa actul care dovedeste reducerea ptr. studenti, daca este cazul.
Cu toate acestea, insotite de originale, te prezinti la Serviciul Comercial R.A.T.B., sau la unul din centrele de abonamente, tu alegi: Iancului sau Unirii. De acolo primesti un nr. de inregistrare si in curs de cca 6 luni ai rezultatul final.
Dar, sa-ti fac cateva precizari:
- intrarea si definitivarea cazului pe instanta este de durata,
- nu trebuie sa faci act de prezenta, se judeca si in lipsa,
- si, cel mai important, daca nu ai abonament valabil du-te si plateste amenda cat mai repede pentru ca solutia in instanta are la baza rezolutia data de la R.A.T.B., altfel, platesti cat nu face(dublu ) si suporti si cheltuieli de judecata.

Am depus contestatia la Serviciul Comercial RATB
Contestatia nu era insotita decat de "constatare" si de bonul primit de la controlor.
RATB-ul a inaintat contestatia mea pentru judecare in instanta.

Ce rost are sa platesc o amenda pe care incerc sa dovedesc ca nu a fost acordata conform legii? Crezi ca daca platesc amenda si voi avea avea castig de cauza imi va da cineva banii inapoi?
In ceea ce priveste cheltuielile de judecata nu am habar cine trebuie sa le plateasca, dar avand in vedere ca RATB-ul a inaintat contestatia mea spre a fi rezolvata in instanta... cred ca ei trebuie sa plateasca si cheltuielile de judecata.

Plangere impotriva controlorilor de ce? Formularul de "Constatare" e tipizat. Ce vina au ei ca nu respecta formularul legea? Ar trebui sa existe alte departamente care sa verifice conformitatea documentelor.

amonn

Post by amonn » 01 Aug 2007, 09:07

De ce este in regula constatarea daca nu respecta legea???

Era chiar una dintre modificarile aduse de HCGMB 71/2006

Daca te vede un politist ca treci prin loc nepermis stada si iti scrie cu pixul pe o bucata de hartie ca ai de platit amenda, te duci s-o platesti??
Se contesta amenzi pentru culoarea masinii - nu era crem ci alba...

vally

Post by vally » 01 Aug 2007, 21:31

Eu ti-am dat un raspuns din interior, daca nu ti-ai dat seama.
Daca nu crezi ce ti-am spus, asteapta si vezi ce se intampla, in fond, este alegerea ta.

Bafta!

JOJONEL

Post by JOJONEL » 04 Aug 2007, 22:15

Vally tine cu ursun din padure. Eu iti dau dreptate tie, calatorule. Succes !

jojo

Post by jojo » 05 Aug 2007, 11:00

JOJONEL wrote: Eu iti dau dreptate tie, calatorule. Succes !
Dreptate si succes ii dau si eu tizule, sub conditia sa fi fost porumbel ori sa-si fi platit calatoria.
Izbanda insa, in contumacie, fara avocat, fara alte probe, cu o plangere lacunara?

JOJONEL

Post by JOJONEL » 05 Aug 2007, 11:37

Nu sunt tiza ta, draguto. Intre JOJO si JOJONEL este o diferenta de 3 litere, 2 consoane si o vocala.
Dupa ce i se va comunica procesul-verbal, abia atunci va ataca la instanta, dar plangerea se depune la sediul agentului constatator. Nu "constatarea" se ataca. Nu-i asa doamna Vally? Daca nu era abilitat sa dea amenda pe ruta respectiva, atunci mari sanse ii prevad contestatarului.

kinga

Post by kinga » 05 Aug 2007, 11:43

vai jojonele ..nu ai citit????? :mrgreen: :mrgreen:

mariusms wrote:Cand ti se dau doua recursuri in anulare recente, care sunt ale aceleiasi instante supreme, inseamna ca aceeasi instanta si-a schimbat practica. Normal, nu e vina ta, Jojonel. :cafea:
deci.. jojo.. e de fapt jojonel.. :-D :-D :-D

JOJONEL

Post by JOJONEL » 05 Aug 2007, 18:25

Doamna sau d-ra Kinga, va place sa apareti cu postari extratopic? Sau sa va apara numele pe acest forum?
Inteleg sa mai scrieti si o gluma, dar printre randuri, randuri ce trebuie sa fie totusi in ton cu topicul.
Daca acest domn Mariusms alinta o doamna sau d-ra de pe forum, asta este treaba domniei sale.
Eu mi-am spus Jojonel din motive pe care nu vreau sa vi le spun, doamna sau d-ra Kinga.

agenda

Post by agenda » 05 Aug 2007, 18:34

jojoneleeeeeeeeeeeeeeeee jojoneleeeeeeeeeeeeee???!!! ce ai patiti?
ce conteaza shoshonel jojonel de kinga nu te iei!!!!!!!! :-? :-?

auzisi? clar? :-x :-x

kinga este piatra noastra de temelie!!! si o iubiiiiiiiiiiiiiiiim mult :floare: :floare: :floare:

kinga

Post by kinga » 05 Aug 2007, 18:37

JOJONEL wrote:Vally tine cu ursun din padure. Eu iti dau dreptate tie, calatorule. Succes !
pai m-am gandit si io...
decat sa scriu asa ceva mai bine divaghez... :mrgreen: :mrgreen:

multam Agenda... :floare: :floare: :floare: :kiss: :kiss: :kiss:

agenda

Post by agenda » 05 Aug 2007, 18:39

:kiss: :kiss: :kiss:

ursu

Post by ursu » 05 Aug 2007, 18:46

JOJONEL wrote:Vally tine cu ursun din padure. Eu iti dau dreptate tie, calatorule. Succes !
ba mitza murata care esti..dan cu mine ce ai??? :grin:
care urs din padure???..io is... polar!!!
ce treaba am io cu topicun asta???
eu doar i-am atras atentia lui vally ca amenzile nu-s purtatoare de dobanzi!!!

Jojo...asta stie ca ai avut si tu o mitza in avatar!!! :grin:

Post Reply