adoptare hotarari aga srl

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
agenda

adoptare hotarari aga srl

Post by agenda » 19 Jul 2007, 12:10

am si eu o intrebare. un srl cu trei asociati, 40% 30% si 30%.

adunarea legal intrunita prin prezenta asociatilor reprezentand 2/3 din capital. adica 40% tb sa fie prezent.

adoptarea hot la fel ca mai sus.

Inteleg ca in orice situatie nu se poate vota fara 40% prezent si de acord?

si mai scrie in actul constitutiv ca daca nu se poate adopta atunci se va decide asociatul care detine cel putin 40%.

Este ok?

bromul

Re: adoptare hotarari aga srl

Post by bromul » 19 Jul 2007, 12:17

agenda wrote:am si eu o intrebare. un srl cu trei asociati, 40% 30% si 30%.

adunarea legal intrunita prin prezenta asociatilor reprezentand 2/3 din capital. adica 40% tb sa fie prezent.

adoptarea hot la fel ca mai sus.

Inteleg ca in orice situatie nu se poate vota fara 40% prezent si de acord?

si mai scrie in actul constitutiv ca daca nu se poate adopta atunci se va decide asociatul care detine cel putin 40%.

Este ok?
Avand in vedere ca cei 3 asociati au semnat actul constitutiv, inseamna ca au fost de acord cu acesta prevederi, iar principiul consensualismului legitimeaza drept corecta aceasta hotarare a asociatilor avand in vedere ca ea nu contravine niciunei prevederi legale.

agenda

Post by agenda » 19 Jul 2007, 12:40

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: cu miiiiiiiiii de multumiri. deci 40% este conducatorul suprem!

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 12:55

agenda wrote::grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: cu miiiiiiiiii de multumiri. deci 40% este conducatorul suprem!
:lol: Daca ceilalti 2 asociati au fost de acord, da. Oricum nici el nu poate hotara fara acordul a cel putin 1 din ceilalti 2.

agenda

Post by agenda » 19 Jul 2007, 13:35

bda pentru ca se mentioneaza ca in caz de balotaj, va decide asociatul care detine 40% din capital, adica... conducatorul suprem!

crezi ca este o problema cu asta?

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 13:42

agenda wrote:bda pentru ca se mentioneaza ca in caz de balotaj, va decide asociatul care detine 40% din capital, adica... conducatorul suprem!

crezi ca este o problema cu asta?
Atata vreme cat consimtamantul lor la semnarea actului constitutiv a fost neviciat nu este nici o problema.

agenda

Post by agenda » 19 Jul 2007, 14:21

8O au semnat prin procura in care nu s-a mentionat expres acest lucru.
:| Dar au luat destule decizii ..... astfel au confirmat :mrgreen:

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 14:31

agenda wrote:8O au semnat prin procura in care nu s-a mentionat expres acest lucru.
:| Dar au luat destule decizii ..... astfel au confirmat :mrgreen:
Rati habitio mandatur echivalatur ( o sa vina kinga si o sa dea ea scrierea corecta, eu scriu doar din amintire :razz: ). Asadar nu cred ca pot invoca asta in apararea lor.

kinga

Post by kinga » 19 Jul 2007, 14:45

ratihabitio mandato aequiparatur :cafea:

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 14:47

kinga wrote:ratihabitio mandato aequiparatur :cafea:
:-D

mercic!

agenda

Post by agenda » 19 Jul 2007, 14:52

Reti habitio mandato aequiparatur :?: Eu sunt cu cel de 40%. singurul care de altfel este interesat de a face ceva in societatea asta (cu exceptia de obtinere de venituri de pe urma acesteia).

agenda

Post by agenda » 19 Jul 2007, 14:54

Mersi frumos, da, Kinga ai dreptate si........au ratificat cu varf si indesat! :mrgreen:

Post Reply