Suspendarea executarii silite prin poprire.

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
bromul

Suspendarea executarii silite prin poprire.

Post by bromul » 19 Jul 2007, 10:01

Speta : X executor propreste conturile bancare ale lui Y societate comerciala. La cererea lui Y, in cadrul contestatiei la executare, instanta suspenda provizoriu executarea silita. Y merge cu certificat de grefa la banca si solicita deblocarea conturilor ( din momentul suspendarii, si doar pentru sumele ce urmeaza sa intre pe perioada suspendarii). Banca poate debloca conturile? Eu am parerea mea. Vreau sa aflu si alte pareri.

BABI

Post by BABI » 19 Jul 2007, 13:15

Chia daca instanta a suspendat provizoriu executarea silita, poprirea curge asupra tuturor sumelor existente in cont inainte si dupa poprire, adica tot ce intra in cont dupa aplicarea acesteia sunt indisponibilizate. Ideal ar fi ca executorul sa faca demersul fata de banca pentru ridicarea popririi, pe baza incheierii judecatorului. Deci, banca nu poate debloca conturile fara adresa executorului.

bromul

Post by bromul » 19 Jul 2007, 13:20

BABI wrote:Chia daca instanta a suspendat provizoriu executarea silita, poprirea curge asupra tuturor sumelor existente in cont inainte si dupa poprire, adica tot ce intra in cont dupa aplicarea acesteia sunt indisponibilizate. Ideal ar fi ca executorul sa faca demersul fata de banca pentru ridicarea popririi, pe baza incheierii judecatorului. Deci, banca nu poate debloca conturile fara adresa executorului.
Si daca executorul notifica banca asupra suspendarii executarii, atunci banca poate proceda la deblocarea conturilor?

wolf_b

Re: Suspendarea executarii silite prin poprire.

Post by wolf_b » 20 Jul 2007, 16:09

[quote="bromul"]Speta : X executor propreste conturile bancare ale lui Y societate comerciala. La cererea lui Y, in cadrul contestatiei la executare, instanta suspenda provizoriu executarea silita. Y merge cu certificat de grefa la banca si solicita deblocarea conturilor ( din momentul suspendarii, si doar pentru sumele ce urmeaza sa intre pe perioada suspendarii). Banca poate debloca conturile? Eu am parerea mea. Vreau sa aflu si alte pareri.[/quote]
Potrivit art. 457 al.2 c.pr.civ.,..............Din momentul indisponibilizarii si pana la achitarea obligatiilor prevazute in titlul executor,[u]inclusiv pe perioada suspendarii executarii silite prin porprire,tertul poprit nu va face nicio alta plata sau operatiune care ar putea diminua suma indisponibilizata,daca legea nu prevede altfel.
Deci,astfel tertul nu poate debloca contul.Cat despre executor nu stiu daca se risca sa emita o adresa pentru deblocarea conturilor debitorului chiar si numai pe perioada suspendarii.-[/u]

bromul

Post by bromul » 20 Jul 2007, 16:14

:aplauze: Raspuns foarte bun!

Post Reply