Discutii privind Contenciosul Administrativ
-
bortosc
Cine imi poate spune cum se calculeaza termenul de 15 zile pentru inaintarea unei plangeri la adresa procesului verbal de constatare a contraventiei?
Eu stiam ca se aplica metoda de calcul pe zile libere, adica nu intra in calcul prima si ultima zi. Dar se pare ca instanta de judecata ma contrazice. O contestatie depusa in ultima zi dupa metoda de calcul pe zile libere a fost respinsa ca tardiva. Poate cineva sa imi spuna de ce?
Mai concret, pentru un proces verbal incheiat in data de 17 ianuarie a fost depusa plangerea in data de 2 februarie.

-
florian267
Ultima zi era 1 ianuarie. Sorry... :(
-
serafim
prima zi nu se ia in calcul si atunci practic calculezi din ziua primirii 16 zile, daca cumva ultima zi cade in zi nelucratoare ( Sambata sau Duminica ) ai timp sa o depui "personal" in prima zi lucratoare, daca o trimiti prin posta in acest caz stampila postei trebuie sa fie din ultima zi valabila adica Vineri sau Sambata adica anterior expirarii termenului.
-
attorneyatlaw
termenul se calculeaza ca orice termen in civil: prima si ultima zi nu intra in calculul termenului. Asadar ultima zi era 2 februarie. Ma gandesc ca ai bun motiv de recurs, mai rau era daca ti/o respingea pe fond.
Pe de alta parte, Serafim, nu te supara pe mine insa nu scrie nicaieri ca art. 104 C.pr.civ nu ar avea aplicabilitate in contraventional, asadar esti in termen si daca pui plangerea la posta pe 2 februarie, ultima zi posibila.
-
serafim

nu ma supar Attorney mai ales pe tine
nu am spus ca-i tardiv pe 2, doar am incercat sa-i explic sa inteleaga cum se pune problema, pt. ca Florian 267 la lasat "fara replica"
da ai dreptate, insa am patit-o si eu la fel ca si Bortosc si prefer sa-l depun cu 1 zi inainte ...cde-i sigur...e sigur
oricum mai sunt si jude care din exces de zel calculeaza efectiv 15 zile cu tot cu prima si ultima zi
am patit-o eu pe fond la o solicitare de rectificare a erorii materiale si stabilirea limitelor/extinderii sentintei ( care de altfel am atacat-o si cu apel ) si mi-a fost respinsa ca tardiv introdusa !!! ( sentinta primita pe 1 iunie si atacata pe 14 ...data postei trimisa de mine si ajunsa pe 16 in instanta !!!!)
-
florian267
Proces verbal incheiat/comunicat pe 17 ianuarie:
18 ianuarie - ziua 1
19 ianuarie - ziua 2
20 ianuarie - ziua 3
21 ianuarie - ziua 4
22 ianuarie - ziua 5
23 ianuarie - ziua 6
24 ianuarie - ziua 7
25 ianuarie - ziua 8
26 ianuarie - ziua 9
27 ianuarie - ziua 10
28 ianuarie - ziua 11
29 ianuarie - ziua 12
30 ianuarie - ziua 13
31 ianuarie - ziua 14
1 februarie - ziua 15
2 februarie - tardiv
-
kaela
attorneyatlaw
Presedinte
Presedinte
termenul se calculeaza ca orice termen in civil: prima si ultima zi nu intra in calculul termenului. Asadar ultima zi era 2 februarie. Ma gandesc ca ai bun motiv de recurs, mai rau era daca ti/o respingea pe fond.
si eu tot asa zic...2 era in termen...
-
florian267
kaela wrote:.....prima si ultima zi nu intra in calculul termenului.
De fapt, CPC vorbeste de ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste termenul. E o mica-mare diferenta.......
-
ursu
hai ma floriane...acu ce-ai mai inventat?... ma dor degetele cat am socotit!!! despre ce vb tu acolo??? cum sa fie tardiv daca a depus plangerea pe 2 ????...hai, lumineaza-ma , pls!!!

-
kaela
chiar asa, lumineaza-ne...

ca ultima zi e 1 dupa calculul tau...si daca nu intra in calcul, dupa cum ai spus...atunci 2 nu e tardiv...
-
attorneyatlaw
florian267 wrote:kaela wrote:.....prima si ultima zi nu intra in calculul termenului.
De fapt, CPC vorbeste de ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste termenul. E o mica-mare diferenta.......
Greu si cu numaratoarea asta.....
Daca ultima zi nu intra in calculul termenului inseamna ca nu se pune.
Asadar ziua in care incepe termenul sa curga si ziua in care el se sfarseste nu intra in calcul. Deci nu le numaram. Ca de aia incepem numaratoarea din 18 si nu din 17, ziua comunicarii. Deci daca pe 17 nu o numaram, dupa aceeasi logica nu o numaram nici pe 1, deci termenul se sfarseste pe 2.
Ce calculezi tu acolo este un sistem intermediar, de regula aplicat in penal iar nu in civil.
-
florian267
-
JOJONEL
Eu cred ca Florian glumeste cu voi. In orice tratat se arata cum curge termenul acesta. 2 februarie e ultima zi, fara dubii. Daca si la asa ceva ati avea contradictii, as spune ca ati fi inca la scoala generala !