Distinsi confrati,
Va multumesc din suflet pentru cele circa 1000 de voturi pe care mi le-ati acordat. Mai mult, le multumesc si colegilor care nu m-au votat, insa au ales sa isi manifeste direct sau prin reprezentare optiunea electorala.
Va asigur ca cea mai mare satisfactie reiese din faptul ca am fost votat de circa 1000 de colegi, nu din imprejurarea ca pe aceasta cale am dobandit calitatea de consilier al Baroului Bucuresti. Dealtfel, fiecare dintre consilierii recent alesi este creditat de cel putin 800 - 1000 dintre colegi in conditiile in care toti figuram ca optiuni si pe o parte dintre voturile anulate. Exemplificativ, am fost ales de 956 dintre colegi, iar estimarea de circa 1000 de voturi am obtinut-o luand in considerare si o parte dintre voturile anulate. Va sunt intr-adevar recunoscator si va doresc ca si dumneavoastra sa simtiti aceasi satisfactie pe care eu o traiesc.
Ca sa nu fiu usor acuzat de demagogie si ca sa va conving de sinceritatea afirmatiei de mai sus, va argumentez "per a contrario" caracterul si originea satisfactiei pe care o traiesc. Impreuna cu alti candidati, profitand de caracterul public al numaratorii voturilor (efectuata "la vedere"), trageam cu ochiul la numaratoarea lor si va marturisesc ca este cel putin stanjenitor sa iti vezi numele taiat pe un buletin de vot. O succesiune de buletine in care numele iti este taiat este aproape deprimanta. In schimb, optiunea "pro" a colegilor genereaza pur si simplu o satisfactie sincera, exprimata printr-un zambet care eclipsa pana si pe bunicuta Iliescu.
In aceasta ordine de idei va marturisesc nu numai ca il felicit, dar chiar il si invidiez (intr-un sens pozitiv, tolerabil) pe domnul Ion Dragne, campionul absolut al acestui scrutin.
Chiar daca nu as fi fost ales, rezultatul obtinut de noi toti ar fi fost un succes: vrem o schimbare!
Schimbarea este timida, sub estimarile mele si ale segmantului pe care il reprezint impreuna cu alti candidadti, insa reprezinta vointa corpului nostru electoral, iar rezultatele sunt probabil determinate de caractrerul eterogen al acestuia. Astfel, consider ca scorul obtinut de fiecare dintre candidati reflecta convingerile si interesul fiecarui segment al corpului nostru electoral.
Dealtfel, sunt convins nu sunt singurul care gandesc asa. Cea mare parte dintre candidati, cu precadere in randul celor care nu au obtinut calitatea pentru care au candidat, au acceptat cu demnitate rezultatul scrutinului, manifestand un civism si o eleganta care contribuie la reafirmarea prestigiului nostru profesional. Regret sincer absenta unor asemenea candidati valorosi din randul organelor de conducere, dar felicit castigatorii.
In incheiere, va reamintesc promisiunile pe care mi le-am asumat in campanie:
1. participarea directa la manifestarile de solidaritate profesionala;
2. organizarea unor intalniri colegiale periodice (cel putin una la fiecare 60 de zile - vine vacanta!) in spatiile baroului in scopul consultarii confratilor in privinta functionarii si organizarii resortului de competenta ori in privinta exercitarii initiativei decizionale;
3. facilitarea sesizarii consiliului baroului prin preluarea informala si colegiala propunerilor dvs - in acest sens voi purta in permanenta in servieta o mapa pentru proiectele dvs;
4. publicarea indemnizatiilor primite in calitate de consilier si a voturilor manifestate de mine in exercitarea aceastei calitati.
Va multumesc,
Mihnea Stoica
pozitia 10 in randul consilierilor
sfarsitul campaniei - satisfactii si obligatii