Speta
Speta
Intr-un dosar se fac cercetari cu privire la 20 persoane, cu privire la savarsirea unei infractiuni.
Persoanele nu au legatura intre ele.
Se incepe urmarirea penala cu privire la 17 dintre ele, mai putin 3.
Pentru cele 3 ramase se face propunere pt solicitarea a 3 autorizatii de perchezitie, deoarece la dosar erau probe ca acestia desfasurau o activitate infractionala iar la domiciliu puteau fi gasite unele bunuri folositoare la administrarea de noi probe.
Se respinge propunerea parchetului, pt ca nu sunt indeplinite prev de la art 100 alin 6, in speta nu e inceputa urmarirea penala, deoarece nu e inceputa urmarirea penala impotriva lor.
Ce parere aveti?
Eu consider ca ajunge sa fie inceputa urmarirea penala in cauza... :-|
Persoanele nu au legatura intre ele.
Se incepe urmarirea penala cu privire la 17 dintre ele, mai putin 3.
Pentru cele 3 ramase se face propunere pt solicitarea a 3 autorizatii de perchezitie, deoarece la dosar erau probe ca acestia desfasurau o activitate infractionala iar la domiciliu puteau fi gasite unele bunuri folositoare la administrarea de noi probe.
Se respinge propunerea parchetului, pt ca nu sunt indeplinite prev de la art 100 alin 6, in speta nu e inceputa urmarirea penala, deoarece nu e inceputa urmarirea penala impotriva lor.
Ce parere aveti?
Eu consider ca ajunge sa fie inceputa urmarirea penala in cauza... :-|
A fost inceputa pana la urma si urmarirea penala impotriva celorlalti 3, dupa care am mers cu propunerea la parchet, iar parchetul a solicitat din nou autorizatiile, de asta data fiindu-ne acordate( de alt judecator)
Cand am cerut prima oara autorizatiile, up era inceputa cu privire la 17 persoane(mai putin cele 3 unde faceam perchezitiile)-toate 20 fiind in acelasi dosarURSU wrote:asa...deci s-a dispus iup sau...nu ?
daca nu...solutia-i corecta!
Perchezitia
Art. 100. - (1) Cand persoana careia i s-a cerut sa predea vreun obiect sau vreun inscris dintre cele aratate in art. 98 tagaduieste existenta sau detinerea acestora, precum si ori de cate ori exista indicii temeinice ca efectuarea unei perchezitii este necesara pentru descoperirea si strangerea probelor, se poate dispune efectuarea acesteia.
(2) Perchezitia poate fi domiciliara sau corporala.
(3) Perchezitia domiciliara poate fi dispusa numai de judecator, prin incheiere motivata, in cursul urmaririi penale, la cererea procurorului, sau in cursul judecatii.
(4) Perchezitia domiciliara se dispune in cursul urmaririi penale in camera de consiliu, fara citarea partilor. Participarea procurorului este obligatorie.
(5) Perchezitia corporala poate fi dispusa, dupa caz, de organul de cercetare penala, de procuror sau de judecator.
(6) Perchezitia domiciliara nu poate fi dispusa inainte de inceperea urmaririi penale.
Perchezitia domiciliara in cursul urmaririi penale
Art. 101. - Perchezitia dispusa in cursul urmaririi penale, potrivit art. 100, se efectueaza de procuror sau de organul de cercetare penala, insotit, dupa caz, de lucratori operativi.
Poate studiem coduri diferite
Mai stiam ca unde legea nu dispune inseamna ca permite.
Sau si asta suna diferit la tine
In plus, daca ar fi cum spui tu, in dosarele cu autori necunoscut nu s-ar mai putea face niciodata perchezitii.
Ce conteaza ca e inceputa up in rem la dosarele cu AN ?
Trb in personam, impotriva celui pe care-l perchezitionam
Art. 100. - (1) Cand persoana careia i s-a cerut sa predea vreun obiect sau vreun inscris dintre cele aratate in art. 98 tagaduieste existenta sau detinerea acestora, precum si ori de cate ori exista indicii temeinice ca efectuarea unei perchezitii este necesara pentru descoperirea si strangerea probelor, se poate dispune efectuarea acesteia.
(2) Perchezitia poate fi domiciliara sau corporala.
(3) Perchezitia domiciliara poate fi dispusa numai de judecator, prin incheiere motivata, in cursul urmaririi penale, la cererea procurorului, sau in cursul judecatii.
(4) Perchezitia domiciliara se dispune in cursul urmaririi penale in camera de consiliu, fara citarea partilor. Participarea procurorului este obligatorie.
(5) Perchezitia corporala poate fi dispusa, dupa caz, de organul de cercetare penala, de procuror sau de judecator.
(6) Perchezitia domiciliara nu poate fi dispusa inainte de inceperea urmaririi penale.
Perchezitia domiciliara in cursul urmaririi penale
Art. 101. - Perchezitia dispusa in cursul urmaririi penale, potrivit art. 100, se efectueaza de procuror sau de organul de cercetare penala, insotit, dupa caz, de lucratori operativi.
Poate studiem coduri diferite

Mai stiam ca unde legea nu dispune inseamna ca permite.
Sau si asta suna diferit la tine

In plus, daca ar fi cum spui tu, in dosarele cu autori necunoscut nu s-ar mai putea face niciodata perchezitii.

Luc4s wrote: In plus, daca ar fi cum spui tu, in dosarele cu autori necunoscut nu s-ar mai putea face niciodata perchezitii.
asea, si io ce spuneam?
de aia nu ti-a admis primul jude cererea, ca era buna, nu?
oricum , in dos. cu AN deja-i alta poveste...la care nu cred ca rezisti!!!
auzi...mai dl. comisar....never, ever sa nu-mi mai citezi din coduri!!!
in rest...e bine ca esti constiincios...si te informezi!

URSU wrote:Luc4s wrote: In plus, daca ar fi cum spui tu, in dosarele cu autori necunoscut nu s-ar mai putea face niciodata perchezitii.
asea, si io ce spuneam?
de aia nu ti-a admis primul jude cererea, ca era buna, nu?
oricum , in dos. cu AN deja-i alta poveste...la care nu cred ca rezisti!!!
auzi...mai dl. comisar....never, ever sa nu-mi mai citezi din coduri!!!
in rest...e bine ca esti constiincios...si te informezi!

La fraza Trb in personam, impotriva celui pe care-l perchezitionam

Vad ca nu prea te prinzi, asa ca o sa specific de acum cand sunt ironic si cand tu.
Si apropo, sunt inspector.
Ca o completare la ce am scris mai sus, adaug faptul ca mi s-au dat pana acum, de la 2 instante diferite, mandate de perchezitie , intr-un dosar fiind inceputa up in rem iar in altul fiind inceputa urmarirea penala impotriva altei persoane.
Banuiesc ca judecatorii aia 2 nu stiau ce e cu ei, nu?
P.S:la ultima fraza am fost ironic...

aha..nici tu nu prea te prinzi...dl....comisar!!!Luc4s wrote: Si apropo, sunt inspector.

in rest: no comment!!!
la varsta ta.....inca ai timp!!!...mai o incepere a up in rem...mai o incepere a up in personam!...si uite cum invata ...inspectorun!

daca as avea timp de joaca...as trece pe la tine sa ..dezbatem ...spete!
dan ce sens are!!!