Va rog frumos sa-mi dati un sfat. Locuiesc intr-o curte comuna (aflata in indiviziune) unde sunt doua case care au un perete comun. Eu sunt proprietarul uneia dintre ele iar in cealalta vecinul si-a stabilit in urma cu doi ani sediul unor firme ale sale, actiune pentru care nu a avut nevoie de acordul meu si sincer sa fiu nu m-a deranjat pana acum in nici un fel. In urma cu o luna lucrurile s-au schimbat, in casa lui depozitandu-si diverse materiale pe care le duce la un punct de lucru si aduce produse finite. In momentul de fata face aceste "ture" de 10-12 ori pe zi din care de 3-4 ori noaptea cu echipe de 6-8 oameni. Am incercat sa discut cu el si sa gasesc o cale amiabila. I-am propus sa limiteze transporturile la doua pe zi, fiind totusi un spatiu de locuit. Raspunsul a fost de genul: aici e sediul firmei mele am dreptul sa functionez &... pe proprietatea mea fac ce vreau &... etc.. I-am propus inclusiv sa-mi vanda proprietatea lui, lucru cu care a fost de acord daca-i ofer aprox. dublul pretului pietii. Sunt complet de partea liberei initiative dar mi se pare absurd sa nu existe o reglementare a modului in care se amesteca spatiul de productie si cel de locuit decat pentru blocuri unde sunt asociatii de locatari sau proprietari .
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca mai exista o alta reglementare in acest domeniu cu exceptia Legii 114/1996 si cum stabileste ORC daca este sau nu nevoie de acordul vecinilor la infiintarea unei firme. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Abuz