Cerere in anulare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
jojo

Cerere in anulare

Post by jojo » 01 Jun 2007, 18:00

Am mancat OG pe paine, practica, doctrina...am devenit dr. pe somatie, ocean de drept in materie :grin:
Cu toate estea nu gasesc solutie, va rog sa ma ajutati. :cafea:

Pe scurt: cerere in anulare ordonanta, judecator idiot, solutie... :-x :-x
Termen I: amanare pt. angajare aparator
Termen II: amanare acvirare dosar fond
Termen III:ne "judecam", vorbim cu pasiune maxima 1/2 ora debitor, 1/2 ora intimata, depunem concluzii scrise etc.

Solutie: instanta respinge cererea in anulare ca tardiv introdusa.
Respinge asadar cererea in anulare ca tardiv introdusa, dupa 2 termene,
FARA SA PUNA EXCEPTIA IN DISCUTIE, si bineinteles, formulata in termen. clar in termen.

Chiar nu am la indemana nicio cale de atac?

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 18:58

pe drept comun... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 19:03

Mai tanti ocean de drept, lumineaza-ma, te rog (dar nu in genunchi :-P ), cum vine treaba aia cu acvirarea dosarului de fond?

jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 19:12

Sa va spun.
Intimata, sa ia o gura de aer :grin: , a cerut acvirararea dosarului in care s-a solutionat somatia si io ( debitor) nu m-am opus, pt. ca erau de discutat multe trebusoare pe inscrisuri.

@Kingo, nu vreau drept comun ca ios pt. debitoare
De altfel, zi un pic ce as putea face pe drept comun, ca io m-am gandit la ceva dar oare tine? + ca n-are rost...

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 19:18

contestatie in anulare, singura. sau plangere penala pt. abuz impotriva judelui.

jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 19:26

Contestatie in anulare pe 318 (1), nu?
Msms, recursul a fost suprimat. :( , ori textul prevede ca ea poate fi exercitata numai impotriva hotararilor instantelor de recurs.. :roll:

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 19:29

e normal sa se acvireze... cel putin in Ardeal.. somatia de plata e dosar de fond...
cererea in anulare un dosar nou... si se acvireaza fondul...
draga mea., pe drept comun...
tragi de timp.

iti dau eu decizii care ma scot din sarite, ca eu tot timpul sunt creditor :mrgreen: :mrgreen:
deci
factura nu a fost semnata de catre admin care potrivit legii 31 este singurul in masura sa reprezinte societatea
nu a fost acceptata factura.-. ca doar manifestarea neeechivoca cum ar fi plata ... nu exista..
exista reclamatie calitativa.. cantitatativa... fa cevaaaaaa acum
daca mai ai marfa sau ce o fi
restitui factura .. exemplarul albastru cu mentiunea ca nu ai acceptat pentru ca...
sau daca a trecut prea mult timp..
faci proces verbal de custodie... zaci ca nu ai acceptat factura.. marfa sta pe capul tau. sa vina cineva sa o preia

s-a facturat tinand cont de curs BNR??
domle nu scrie pe factura cursul
sa mai scriu???

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 19:31

Mi se pare inuman sa nu se aplice cont. in anulare, daca nu exista recurs. Legiuitorul, bineinteles ca a avut in vedere ultimul grad de jurisdictie, care era recursul cand s-a facut codul. In speta este contestatia in anulare. Suntem in civil si merge ubi eadem est ratio ibi eadem sollutio esse debet.

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 19:34

mariusms wrote:Mi se pare inuman sa nu se aplice cont. in anulare, daca nu exista recurs. Legiuitorul, bineinteles ca a avut in vedere ultimul grad de jurisdictie, care era recursul cand s-a facut codul. In speta este contestatia in anulare. Suntem in civil si merge ubi eadem est ratio ibi eadem sollutio esse debet.
asa vrea sa vad cum functioneaza .. sincer...
:( :( :(

ce zici Jojo, incerci???

jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 19:39

kinga wrote:sa mai scriu???
Nu mai scrie.

Zi-mi daca pot cere pe drept comun constatarea inexistentei creantei ?
De fapt, intrebarea mea e, daca hotararea pronuntata in somatie are autoritate de lucru judecat pt. debitor?
ca fata de creditor stim ca n-are. dar pt. debitor?

mariusms

Post by mariusms » 01 Jun 2007, 19:42

Are.

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 19:45

eu zac ca nu... asa scrie in OG
ca nu are autoritate de lucru judecat ....

(1) Ordonanta privind somatia de plata nu are autoritate de lucru judecat cu privire la fondul raporturilor juridice dintre parti

acu sa nu-mi spuneti ca e abrogat... acasa nu am program legislativ, nu mai stiu care este varianta finala...
Jojo sper ca nu dezinformez...

jojo

Post by jojo » 01 Jun 2007, 19:54

kinga wrote:ce zici Jojo, incerci???
Da. Musai trebe.
Desi e de discutat si n-am text de lege care sa imi permita sa uzez de aceasta cale de atac. (nu de alta, doar ca legiuitorul e inconsecvent si lasa niste viduri cat china)
Merg totusi pe mana oltenilor. :lol:

Vai mama noastra, asa-i Kinga? :-D :-P

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 19:59

draga mea... tu reprezinti debitoarea..
eu am zas ca cea mai ingrata soarta pe care o poate avea o societate in zilele noastre este sa fie creditor :-D :-D :-D

dar.. luni ma uit prin dosarele mele... ca doar debitorii mei sunt tare inventivi... :mrgreen: :mrgreen:

si caut ceva.. poate gasesc sa te ajute...

dar sa nu ma spui la sefuuuuuuu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ca dau idei la debitori.... :-D :-D :-D

kinga

Post by kinga » 01 Jun 2007, 20:01

ps

Marius este baiat destept...
stie el ce stie...
poate ar trebui sa mergem pe mana lui... why not???
incercarea moarte nu are... :-D :-D
si unde legea nu dispune... dispunem noi... :-P

Post Reply