am o intrebare: o societate comerciala poate da in folosinta gratuita un spatiu unei persoane fizice autorizate?
societatea comerciala este un cabinet stomatologic---persoana fizica autorizata se doreste a fi un tehnician dentar(este necesar contractul pentru obtinerea de autorizare). spatiul dat in comodat ar fi chiar in interiorul cabinetului..ma rog, e un spatiu cu vreo 2-3 camere. dupa toate acestea este necesar aviz de la sanepid, care de fapt vin si in control, iar societatea respectiva avand spatiu tocmai pentru desfasurarea activitatilor stomatologice este in regula din punctul de vedere al autorizatiilor si in felul acesta sanepidul si-ar da repede acordul pentru tehnicianul dentar.
daca nu se poate comodat...stiu ca se poate inchiriere. dar intrebarea este referitoare la un comodat .
multumesc.
urgent: contract de comodat?
teoretic da... practic nu prea...
O sa aveti probleme cu finantele.
Deci, SC are obligatia ,vezi Doamne, sa desfasoara activitati comerciale ..generatoare de profit... comodatul este un contract cu titlu gratuit.... nu aduce profit, etccc...
Nu recomand comodatul, la un control o sa aveti probleme serioase.
Inchiriere OK.. pe suma modica, dar atunci trebuie sa aveti in obiect de activitate codul CAEN inchirierea bunurilor proprii sau subinchiriate... si nu cred ca aveti asa ceva.
Deci, din punct de vedere juridic e ok,....din punct de vedere financiar - fiscal.. nu prea... dar ar fi bine sa vorbesti cu cineva de la finante..sa vezi parerea lor.. si de ce am impresia ca o sa spuna NU.

O sa aveti probleme cu finantele.
Deci, SC are obligatia ,vezi Doamne, sa desfasoara activitati comerciale ..generatoare de profit... comodatul este un contract cu titlu gratuit.... nu aduce profit, etccc...
Nu recomand comodatul, la un control o sa aveti probleme serioase.
Inchiriere OK.. pe suma modica, dar atunci trebuie sa aveti in obiect de activitate codul CAEN inchirierea bunurilor proprii sau subinchiriate... si nu cred ca aveti asa ceva.
Deci, din punct de vedere juridic e ok,....din punct de vedere financiar - fiscal.. nu prea... dar ar fi bine sa vorbesti cu cineva de la finante..sa vezi parerea lor.. si de ce am impresia ca o sa spuna NU.