E adevarat ca incepand cu anul acesta va exista o faza preliminara -examen tip grila- la INM ?
Daca da, in ce conditii se va da ?
merci anticipat pt raspunsuri!
faza preliminara la INM?
faza preliminara? da!
anul avesta m-am inscris si eu la concursul pentru INM ocazie cu care am aflat ca intr-adevar examenul se va tine in doua etape: prima, eliminatorie in 5 septembrie o grila cu 100 de intrebari, la care era obligatoriu sa faci minim 80% din intrebari, deci peste nota opt mergeai mai departe.
Ulterior in 12 septembrie avea loc proba a adoua, ce consta intr-un examen calsic.
Datorita unei alte oprtunitati m-am retras din concurs, dar sunt foarte curioasa cum o fi decurs prima parte a examenului, mai ales avand in vedere ca nu mai exista limita de nota din alti ani!
Ulterior in 12 septembrie avea loc proba a adoua, ce consta intr-un examen calsic.
Datorita unei alte oprtunitati m-am retras din concurs, dar sunt foarte curioasa cum o fi decurs prima parte a examenului, mai ales avand in vedere ca nu mai exista limita de nota din alti ani!
Prima parte a examenului, anume acea grila a fost destul de dubioasa avand in vedere ca au enorm de multi care nu au reusit sa faca acel procent de 80% din cele 100 de intrebari... Pot sa-ti spun ca eu personal am avut 78% dintre cele 100 dintre intrebari. Personal cred ca este o mare tampenie testarea candidatilor in aceasta forma deoarece practic un judecator sau un procuror trebuie sa stie sa studieze si sa analizeze si nu numai, ci si sa stie sa interpreteze normele legislative pentru a putea da solutia cea mai potrivita intr-un dosar. Aceste capacitati ale candidatilor ar trebui avute in vedere. Oricum grilele au fost destul de grele si de ciudatele.
CE SA MAI VB DRAGUTZII DE LA INM VOR CALCULATOARE SI NU OAMENI.CE IMI FOLOSESTE MIE SA STIU CE PREVEDE 129 AL 1 C PR CIV DIN MOMENT CE TOT JUDECATORUL SI PROCURORUL INTRA IN SALA CU CODUL?CULMEA ESTE CA STIAM CE PREVEDE INSA MI SE PARE REVOLTATOR CA UNII SA INVETE PANA LA EPUIZARE CUVANT CU CUVANT ATATEA MII DE PAGINI IAR ALTII SA INTRE BINE MERSI PE BAZA DE DOSAR FARA NICI UN EXAMEN..