URGENT!!! nelamurire referitoare la contractul de "darl

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
motox

URGENT!!! nelamurire referitoare la contractul de "darl

Post by motox » 29 May 2007, 20:07

Multumesc anticipat tuturor celor ce ma vor ajuta sa rezolv urmatoarea problema:

Sunt asociat si administrator la un SRL. Mai am 3 asociati, CETATENI STRAINI.
Am deschis un cont bancar.
Intrebare intrebatoare: Cum trebuie sa procedez astfel incat totul sa fie okay
atunci cand depun o suma de 40.000 de euro in banca? Intrebarea pare simpla, DAR, cel care va depune suma in banca o va face e unul dintre cei 3 asociati straini, cu acordul tuturor celorlalti bine-inteles. Banii sunt pentru cumpararea de marfa. Nelamurirea mea consta in faptul ca nu stiu care este procedura prin care acest asociat(sau orice alt asociat) poate depune banii in banca. Trebuie justificata provenienta banilor sau ceva? Cei de la banca mi-ai zis ca trebuie intocmit un contract de imprumut (darling)sau ceva... N-am prea inteles.
Problema e ca ei nu pot veni in Romania curand, iar marfa trebuie cumparata urgent. Deci care este procedura recomandata in acest caz?
Orice sugestie, opinie, sfat este bine-venit
Multumesc mult

Ianos

Post by Ianos » 21 Jan 2008, 20:21

Faci un contract de imprumut intre asociatul sau asociatii care crediteaza societatea, depui banii in banca, dar mai intai mergi la finante si depui o declaratie privind provenienta banilor. Preferabil ar fi ca asociatii tai sa efectueze plata direct in contul societatii, te duci la banca, justifici suma cu contractul de imprumut,platitorul sa fie asociatul neaparat.

Post Reply