Daca am pierdut niste acte contabile, ce sa fac?

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
andreiionescu

Daca am pierdut niste acte contabile, ce sa fac?

Post by andreiionescu » 28 May 2007, 11:05

Buna ziua. In cazul in care, din diverse motive( nu vreau sa le expun aici) am pierdut niste acte contabile. mai exact bilantul pe 2006, ce as putea sa fac? Nu vreau sa ma trezesc cu un control pe cap. ma pot duce la Administratia Financiara sa solicit un duplicat? Ce ma sfatuiti? Ati mai intalnit un asemenea caz ?
Va multumesc mult :-(

siad

Post by siad » 29 May 2007, 06:40

Cred ca bilantul a fost facut pe calculator. In acest caz e suficent sa-l listati din nou si sa mergeti la administratia financiara sa va puna pe el numarul de inregistrare, conditia fiind sa nu aiba modificari fata de cel predat.

kinga

Post by kinga » 29 May 2007, 07:19

exista varianta de a obtine o copie certificata si de la ORC

lauraC

Post by lauraC » 29 May 2007, 11:11

Kinga: Si daca nu l-a depus? :cafea:

judge

Post by judge » 29 May 2007, 11:45

Se presupune ca l-a depus altfel nu se mai punea problema pierderii de vreme ce putea sa il listeze din nou. Copie de pe cel depus la Finante, copie autentica de pe cel depus la ONRC sau pe cel nou listat numarul de inregistrare de la Administratia Financiara.

kinga

Post by kinga » 29 May 2007, 13:48

lauraC wrote:Kinga: Si daca nu l-a depus? :cafea:
ei si tu...

La noi depuneai bilantul la finante la et. I si la subsol inregistrai si la ORC.
E musai sa depui la ORC, in caz contrar te trezesti ca vor sa te dizolve... :-D :-D :-D

acu fara gluma, bilantul s-a depus in format electronic si pe suport de hartie ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: la finante
La ORC idem...
daca are o hartie mica de la ORC prin care se confirma depunerea , este mult mai usor sa obtina copie certificata de la ORC decat de la finante ...
in alte ordine de idei, nu pot sa cred ca nu exista bilantul in format electronic.

drept ca oriunde se cere bilantul, e musai sa vada o stampila de la finante, altfel nu iau in considerare.
Deci, eu m-as duce first la ORC...

lauraC

Post by lauraC » 30 May 2007, 07:51

judge wrote:Se presupune ca l-a depus altfel nu se mai punea problema pierderii de vreme ce putea sa il listeze din nou.
:x

Post Reply