refuz restituire permis

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
madalina

refuz restituire permis

Post by madalina » 04 May 2007, 08:57

Refuzul politiei rutiere de a restitui conducatorului auto permisul de conducere in baza hotararii judecatoresti definitiva (nu si irevocabila) prin care procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost anulat este sau nu justificat?

madalina

Post by madalina » 04 May 2007, 18:26

Va rog......
Chiar n-are nimeni nici o opinie?

valic

Post by valic » 04 May 2007, 18:35

Daca procesul vb. a fost anulat de catre instanta, permisul se restituie in baza hot.jud.ramasa definitiva. Vezi Codul Rutier cap.VI, sect.4.

madalina

Post by madalina » 04 May 2007, 18:39

Politia a refuzat restituirea pe motivul scris mai sus, anume ca sentinta e definitiva, nu si irevocabila.

observer

Post by observer » 04 May 2007, 21:42

eu zic ca e un abuz din partea lor.

O plangere pe la superiori si una pe la parchet pentru abuz in serviciu.

Si sa le faci cadou un cod de procedura civila.

madalina

Post by madalina » 04 May 2007, 22:31

Multumesc.

Si eu consider ca e un abuz, dar m-am gandit ca poate gresesc.

Am o adresa din partea politiei in sensul refuzului de a restitui permisul, pe motivele deja prezentate, semnata (cred, ca n-o am la indemana) de comandant. Cine ar fi superiorii? :roll: :razz:

M-ar interesa jurisprudenta in acest domeniu (contencios, pt. penal am gasit Decizia Sectiei Militare nr. 45 din 14 iulie 1997 a CURTII SUPREME DE JUSTITIE) , daca stie cineva ...

:floare: :cafea:

gorj

Post by gorj » 05 May 2007, 16:42

In contencios administrativ hotararea primei instante nu este executorie decat dupa solutionarea recursului. Recursul formulat impotriva sentintei judecatoriei se va judeca de catre sectia de contecios administrativ a tribunalului. Pe cale de consecinta se pare ca nu este un abuz in serviciu al politiei, prin nerestituirea permisului de conducere. Pana la solutionarea irevocabila a cauzei persoana in cauza poate circula cu dovada.

madalina

Post by madalina » 05 May 2007, 21:08

Gorj a scris:
In contencios administrativ hotararea primei instante nu este executorie decat dupa solutionarea recursului. Recursul formulat impotriva sentintei judecatoriei se va judeca de catre sectia de contecios administrativ a tribunalului.
:?:
Lumineaza-ma te rog. Nu m-am judecat in contencios, ci am o sentinta a judecatoriei prin care s-a anulat procesul verbal de contraventie.
Ceea ce incerc sa fac este sa-mi dau seama daca as avea castig de cauza in cazul in care ma voi plange in contencios.
Multumesc.

wittmann

Post by wittmann » 05 May 2007, 22:47

Plus ca in domeniul contraventional recursul impotriva hotararii de la fond e suspensiv de executare. Deci...

gorj

Post by gorj » 06 May 2007, 11:09

Conform art. 34 alin. 2 din OG 2/2001 modificat prin Lg. 180/2002 in materie contraventionala hotararea primei instante se poate ataca cu recurs, ce se judeca de catre sectia contencios administrativ a tribunalului, iar recursul formulat suspenda prin exceptie de la regula de drept comun executarea hotararii atacate. Conform art. 37 din aceasi OG hotararea judecatoreasca irevocabila constituie titlu executoriu fara alte formalitati(adica fara investire cu formula executorie).

madalina

Post by madalina » 06 May 2007, 11:23

Cred ca acum m-am luminat.
Multumesc.
:floare:

Post Reply