urgent: hot a ramas irev

Discutii privind procedura civila
Post Reply
raluca_mihaela

urgent: hot a ramas irev

Post by raluca_mihaela » 27 Apr 2007, 11:46

pe rolul inst s-a aflat o plangere contraventionala impotriva dgfp ct care a sanctionat o soc com ptr nerespectarea obligatiei de a emite bonuri fiscale in temeiul oug 28/1999 republ 27.02.2006
pr vb a fost intocmit la 10.03.20036.
potrivit ord 2/2001 privind reg contraventiilor, si aplicarea legii in timp, avem un termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a oug 28/1999 republicata, modif iprin og12/2006 in care ag ec care erau scutiti de la emiterea de bonuri fiscale sa isi procure cele necesare intrarii in legalitate.
dgfp cat si instanta au ignorat acest termen si recursul a fost respins ca nefondat, motivele din fond au fostr reiterate si in recurs.
ce cale de atac ar mai fi? din punctul meu de vedere nici contestatia in anulare si nici revizuirea nu se pot aplica, insa nu stiu ce pot face ptr ca soc sa nu plateasca, iar aceaSTA HOT ILEGALA sa poata fi atacata
ramane doar contestatia la executare pentru suma ce trebuie achitata ca amenda. in plus, au mai confiscat si o suma de lei pe care nu o mai pot recupera.
ce ma sfatuiti sa fac, ce cale pot sa aplic

ursu

Post by ursu » 27 Apr 2007, 12:03

daca esti sigura ca nu ai motive nici pt. cont. in anul. si nici pt. rev.,...pe contestatia la executare chiar nu mai poti discuta pe fond.
pe cale cont. la executare poti vorbi doar despre actele de ex., atit.
parerea mea: nu prea mai poti face nimic(spun asta , fara sa cunosc exact dosarul), poate doar sa esalonezi plata, la intelegere cu executorul fiscal.
sorry!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 29 Apr 2007, 20:43

Hotararea nu e ilegala ci perfect legala. OG 28/1999 a intrat in vigoare in 1999 asa ca nu stiu de unde ai scos alea 30 zile de care vorbesti. Obligatia de a emite bonuri fiscale exista de la intrarea in vigoare a ordonantei si nu incepe nici un alt termen sa curga de la fiecare republicare/modificare

raluca_mihaela

Post by raluca_mihaela » 03 May 2007, 12:52

og din 1999 a fost republicata in februarie 2007, moment in care alin.2 al art 2 mi se pare ca nu am acum in fata ordonanta a fost abrogat. prin abrogare ( pana la care unitatile ce desfaceau produse de panificatie, paine) erau exceptate de la detinerea de case de marcat si de inmanarea bonurilor de casa catre clienti. fiind abrogat acest articol, prin urmare, societatile care desfac asa ceva trebuiau sa isi cumpere case de marcat.
prin urmare, termenul de 30 de la zile curge de la modificarea legii, adica de pe 27.02.2007 pana la 27.03.2008
la asta m-am referit. amenda a fost data pe 10.03.2007
daca era vorba despre o schimbare care nu necesita un timp, as fi considerat si eu hotararea legala

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 03 May 2007, 16:46

Faci o confuzie.
Og2/2001 cu modificarile ulterioare zice ca numai dispozitiile din actele normative prin care se stabilesc si sanctioneaza contraventii intra in vigoare in 30 zile de la data publicarii in M.of.
Asa fiind nu exista un termen de gratie de la data intrarii in vigoare a legii, odata intrata in vigoare ea trebuie respectata.

Post Reply