Cererea trebuie facuta in cadrul unei cereri reconventionale la cererea de contestatie la executare sau este suficient sa o formulez in cadrul intampinarii pentru respingerea contestatiei?
Pot formula aceasta cerere oricand in timpul procesului la fel ca si cererea pentru acordarea cheltuielilor de judecata? - pt cheltuieli de judecata nu formulez o reconventionala ci doar o simpla cerere de respingere a cererii reclamantului+cheltuieli de judecata.
Stiu ca pentru cererea de acordare a cheltuielilor de judecata nu se datoreaza taxa de timbru - nu stiu insa care este temeiul.

Acordarea cheltuielilor de judecata e prevazuta in C.pr.civ. la art. 274:
"(1) Partea care cade in pretentiuni va fi obligata la cerere, sa plateasca cheltuielile de judecata."
Pt despagubiri este art. 404 (2)Cod pr.civ.:
"In cazul respingerii contestatiei, contestatorul poate fi obligat, la cerere, la despagubiri pentru pagubele cauzate prin intarzierea executarii."
Daca pt cheltuieli de judecata nu datorez taxe, ce temei pot invoca pt a nu plati taxa de timbru pentru despagubiri? Este vorba de un prejudiciu f. mare, suspendarea executarii dureaza de peste 2,5 ani, am platit taxe pt actiunea devenita executorie.
Daca totusi se datoreaza taxa de timbru, cererea se taxeaza la valoarea cererii sau se plateste taxa de timbru pentru contestatia la executare - max. 190 RON?
Multumesc tuturor celor care pot sa imi dea un sfat avizat.