buna ziua! in primul rand felicitari pt sfaturile pe care le dati persoanelor care va cer ajutorul!
am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma sfatuiti macar!
parintii mei au divortat in 2004,iar de atunci se deruleaza un nminunatn proces de partaj!
sa incep cu inceputul:cu ceva timp inainte sa se casatoreasca cu mama,tata a cumparat un apartament.a platiti singur cateva rate,dupa care s-a mutat si mama acolo si restul ratelor le-au platiti impreuna!
in 2000(sau 1999) ne-am mutat de la 2 camere la 3.au vandut apartamentul cu 2 camere,inca un apartament cu 2 camere si o casa de la tara!
cel de-al doilea apartament cu 2 camere a fost mostenit de la o cunostinta careia parintii mei i-au imprumutat banii pt a-l cumpara,cu conditia ca aceasta la le lase apartamentul mostenire.(deci banii i-au dat amandoi).dar in testamentul lasat de acea persoana e trecut numai tatal meu!(mai era vb si de o suma de bani de care s-a dispus,dar printr-o frauda-se poate dovedi)
casa de la tara tot din banii amandurora a fost cumparata,dar trecuta pe numele bunicului meu din partea tatalui care a decedat!deci mama nu figureaza!
eu atunci fiind minora am fost incredintata mamei mele.
la proces,mama a cerut aparatamentul si sa-i plateasca tatalui meu restul de bani!
acesta a cerut in instanta apartamentul pe motiv ca nu are unde sa stea,cu toate ca de anul trecut din august nu mai locuieste cu noi,ci cu concubina!(acolo unde locuieste nu are forme legale)
as avea 2 intrebari:ce sanse are mama sa primeasca apartamentul?
ce poate mama safaca pt ca tatal meu sa nu mai intre in casa pana la terminarea partajului?(pentru ca aproape in fiecare zi vine,mai ia cate ceva din casa-lucruri care nu sunt pe lista de bunuri partajabile(oale,vase etc) si iese scandal)
mentionez ca mama a facut si reclamatie la politie,ca a amenintat-o tata ca sparge usa samd si are si 2 certificate medico-legale.
va rog mult ajutati-ma cu un rapund ca simt ca o sa cedez nervos!
multumesc anticipat!
va rog frumos sa ma ajutati,chiar si macar cu un sfat
eu cred ca mama ta are sanse bune sa primeasca apartamentul, care inteleg ca este bun comun, cu plata diferentei de bani catre tatal tau.
de neplacerile pe care vi le face acesta - eventualele violente, scandaluri, distrugeri, furturi - probabil nu poti scapa decat cu ajutorul politiei.
sa ai bafta si ai grija de tine!
de neplacerile pe care vi le face acesta - eventualele violente, scandaluri, distrugeri, furturi - probabil nu poti scapa decat cu ajutorul politiei.
sa ai bafta si ai grija de tine!
mersi frumos de incurajare!
problema e ca mama nu prea are cum sa dovedeasca in instanta ca banii cu care s-a cumparat casa de la tara si banii imprumutati provin de la amandoi sotii!(pt ca tata a sustinut in instanta ca acesti bani i-ar fi dat numai el). deci?
si apropo de scandaluri,politia a zis ca pentru bunurile care le ia din casa nu poate sa faca nimic pana la definitivarea procesului!
problema e ca mama nu prea are cum sa dovedeasca in instanta ca banii cu care s-a cumparat casa de la tara si banii imprumutati provin de la amandoi sotii!(pt ca tata a sustinut in instanta ca acesti bani i-ar fi dat numai el). deci?
si apropo de scandaluri,politia a zis ca pentru bunurile care le ia din casa nu poate sa faca nimic pana la definitivarea procesului!
dar tatal tau poate sa dovedeasca faptul ca i-a dat numai el? chiar daca ar dovedi, asta nu inseamna ca o sa ia el totul, pentru ca va fi luata in seama si munca in plus pe care mama ta a depus-o in gospodarie si la cresterea ta (presupun ca asa stau lucrurile). daca o sa stiti sa va aparati sau o sa aveti un avocat ok, eu raman la parerea ca veti avea castig de cauza.
cu privire la politie, una sunt bunurile si alta sunt scandalurile. daca se lasa si cu violente, atunci nu cred ca un politist te va trimite la plimbare, cum sugerezi tu. nici cu privire la bunuri nu trebuie sa treaca cu vederea o eventuala plangere. dar probabil ca nu ati mers atat de departe.
poate ca trebuie sa jucati mai tare si tu cu mama ta!
cu privire la politie, una sunt bunurile si alta sunt scandalurile. daca se lasa si cu violente, atunci nu cred ca un politist te va trimite la plimbare, cum sugerezi tu. nici cu privire la bunuri nu trebuie sa treaca cu vederea o eventuala plangere. dar probabil ca nu ati mers atat de departe.
poate ca trebuie sa jucati mai tare si tu cu mama ta!