concediere

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
FLORINFLORIN

concediere

Post by FLORINFLORIN » 30 Mar 2007, 15:46

intrebarea mea este: pentru a putea fi concediat trebuie sa fie desfiintat postul pe care ai muncit sau nu este necesar acest lucru?
precizez ca la munca au ramas in continuare persoane pe acelasi post ca si mine
multumesc

valic

Post by valic » 30 Mar 2007, 19:59

Imi pare rau pt. tine, dar traiesti cu o impresie gresita.Se poate intampla si asa (prin desfiintarea postului respectiv), dar concedierea poate fi facuta si din alte motive,vezi si tu cum argumenteaza angajatorul concedierea.
Sorry!

bobocel

Post by bobocel » 31 Mar 2007, 07:44

odata postul desfiintat, inseamna ca angajatorul nu mai are nevoie de serviciul respectiv, in consecinta, daca mai multe persoane lucreaza pe acel post, vor trebui concediati toti salariatii incadrati pe postul respectiv, sau mutate pe alte posturi si schimbarea incadrarii in cartile de munca. Mai mult, angajatorul nu mai are dreptul sa angajeze persoane pe acel post timp de 9 luni. :cafea:

bobocel

Re: concediere

Post by bobocel » 31 Mar 2007, 07:49

FLORINFLORIN wrote:intrebarea mea este: pentru a putea fi concediat trebuie sa fie desfiintat postul pe care ai muncit sau nu este necesar acest lucru?
FLORIN, tu ai fost concediat pt alte motive. Vorba lui valic, vezi cu ce art te-a incadrat in decizia de concediere !

kinga

Post by kinga » 31 Mar 2007, 08:00

bobocel wrote:odata postul desfiintat, inseamna ca angajatorul nu mai are nevoie de serviciul respectiv, in consecinta, daca mai multe persoane lucreaza pe acel post, vor trebui concediati toti salariatii incadrati pe postul respectiv, sau mutate pe alte posturi si schimbarea incadrarii in cartile de munca. Mai mult, angajatorul nu mai are dreptul sa angajeze persoane pe acel post timp de 9 luni. :cafea:
ei, na, nu e chiar asa.
daca eu am 10 posturi de contabil, si restrang activitatea, concediez 5, trebuie sa concediz si pe ceilalti 5 si sa nu mai angajez 9 luni???
Daca am 300 de posturi de cusatoare, restrang activitatea concediez 100 e musai sa concediez si pe ceilalti 200???

nu e asa. :lol: :lol:
Daca restrang activitatea este suficient sa desfiintez un post. Se vede din organigrama ca am avut 10, raman cu 9.

Si inca ceva Bobocel... pe un post lucreaza O SINGURA PERSOANA.
Nu poti sa ai 5 angajati pe un post. :lol: :lol: :lol:
In alte ordine de idei, criteriul de selectie este atributul exclusiv al angajatorului.
el decide cu cine vrea sa lucreze si cu cine nu.

Post Reply