pensie alimentara

Familiei
Post Reply
cerona

pensie alimentara

Post by cerona » 08 Oct 2004, 11:25

Apelez din nou la sfaturile si bunavointa dvs :wink:
Am deschis proces de divort, iar sotul nu vrea sa mai contribuie cu nimic la intretinerea copiilor,iar cheltuielile pentru doi copii sunt destul de mari. Avocata mi-a spus ca voi primi pensie alimentara 2/3din salariul lui incepind cu data pronuntarii divortului, ca sigur anul asta,sper pina in decembrie, se va hotari divortul.Am discutat cu dinsa si am intrebat-o daca nu se poate deschide actiune separata,independenta de act. de divort,pt. stabilirea pensiei alimentare incepind cu data introducerii act. de divort,asa cum am citit pe aici si am aflat de la o colega. Raspunsul avocatei a fost nu se poate! Ma linisteste ca ne vom misca repede si procesul va dura putin. Eu ce sa mai cred? se poate s-au nu se poate?

elis

Post by elis » 08 Oct 2004, 13:25

Potrivit prevederilor art. 613 2 Cod pr. Civ. instanta poate lua, pe tot timpul procesului, prin ordonanta presedintiala, masuri vremelnice cu privire la incredintarea copiilor minori, la obligatia de intretinere, la alocatia pentru copii si la folosirea locuintei.
Se poate cere stabilirea unei pensii de intretinere pe calea unei ordonante presedintiale si fara a exista un proces de divort pe rol, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 581 C.pr. civ (in principal trebuie dovedit caracterul urgent al cererii).

procurorul

Post by procurorul » 08 Oct 2004, 15:36

Cerona , avand in vedere si cele scrise de ELIS si faptul ca, din cate stiu eu la 2 copii pensia atinge maxim 1/3 , nu 2/3(s-ar putea sa ma insel) , iti dau un sfat:SCHIMBA AVOCATUL!

Post Reply