intrebare debutant

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
adelin

intrebare debutant

Post by adelin » 26 Mar 2007, 08:43

Cum pot fi combatute sustinerile paratei referitoare la semnarea facturii fiscale de o alta persoana ce nu are calitatea de reprezentant legal? Facturile sunt semnate, stampilate de catre un delegat si sus

dasefx

Post by dasefx » 26 Mar 2007, 09:23

si daca nu erau semnate deloc cum era? eu as cere onoratei instantei sa-i puna in vedere debitoarei sa depuna la dosar fisa contului si registrul de TVA. daca debitoarea s-a incarcat cu ele e clar, nu? si dc nu le-a inregistrat mai e si un pic de evaziune fiscala.

PS nu merge pe somatie de plata, unde tu trebuie sa faci dovada caracterului cert al creantei. vorbesc de actiune in pretentii.

adelin

Post by adelin » 26 Mar 2007, 10:53

din pacate, e vorba de OG 5. Alte pareri ?

adelin

Post by adelin » 26 Mar 2007, 12:58

Va rog, unsfat pentru aparare?

mariusms

Post by mariusms » 26 Mar 2007, 21:36

Este cam dificil pe procedura somatiei de plata sa probezi cu facturi neacceptate la plata. Incearca, totusi, sa depui documente justificative ale efectuarii prestatiilor (avizele de insotire a marfii, de exemplu), daca din contract sau un aditional al contractului rezulta ca paratul s-a obligat la plata respectivelor prestatii.

ursu

Post by ursu » 26 Mar 2007, 22:05

nu tine...il trimite pe dr.comun!!!

mariusms

Post by mariusms » 26 Mar 2007, 22:09

Ai dreptate. Dar da-i si tu un 1% macar. :-D
Mi-ai dat o idee. Facem cotele pentru pariuri? :twisted:

serafim

Post by serafim » 26 Mar 2007, 22:35

vezi ca la finele anului se fac "extrase de cont"
la debitori.
vezi daca ai un astfel de extras de cont la care ti-a raspuns debitorul ( ti l-a retrimis semnat si stampilat ), pe OG 5 se ia ca o recunoastere a debitului si este totul OK!!!
vezi intreaba !!!

ursu

Post by ursu » 26 Mar 2007, 22:39

mariusms wrote:Mi-ai dat o idee. Facem cotele pentru pariuri? :twisted:
ma bag...dancum? :grin:

Post Reply