O sectiune de Statistica Judiciara

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
lupulet

O sectiune de Statistica Judiciara

Post by lupulet » 04 Sep 2003, 10:35

Daca acest sit ar contine o sectiune de statistica judiciara (ideea lui Altavilla :wink: ), cum ar trebui sa arate si ce sa contina? Astept parerile tuturora :!:

Altavilla

O pãrere

Post by Altavilla » 04 Sep 2003, 19:44

Sectiunea de statistica judiciara ar trebui sa reflecte activitatea instantelor noastre,numarul de dosare de pe rol,nr. de judecatori ce le-au solutionat si,putin detaliat,obiectul acestor dosare cu solutiile lor,pentru a se desprinde,in linii mari,uniformitatea practicii judiciare sau lipsa ei,pe un aspect sau altul.
Cu toate ca recursurile vor trece la Curtea Suprema,statistica "Avocatura.com" ar trebui sa ne indice, separat,practica din circumscriptia fiecarei Curti de Apel.
S-ar putea dovedi o intreprindere grea tinerea unor atari tabele,asa incat pentru inceput ar fi binevenite orice date(oficiale, desigur).
Am vazut la M.Public,pe site,asa ceva,dar priveau din punctul dansilor de vedere activitatea instantelor.

romcos

Post by romcos » 04 Sep 2003, 20:12

Am vazut si noi ce au M. Public. Este interesant dar parca lipsit de conotatii practice. Parerea mea este ca s-a dorit a se justifica munca dansilor. Nu e rau.
Noi ne gandim la ceva util practicienilor. Dorim sa incheiem colaborari cu practicieni ai dreptului din judete si prin actualizarea sectiunii "Practica JUdiciara" sa oferim o cat mai detaliata imagine asupra practicii actuale. O hotarare din Cluj poate reprezenta un argument foarte util pentru un avocat sau un jurist din Iasi.
Tot in intentie ne este si alcatuirea unui TOP al celor mai bune si al celor mai proaste hotarari. Consideram ca atat hotararile bune cat si cele proaste trebuiesc publicate macar si pentru ca valoarea trebuie recunoscuta, dar si invers.
Daca sunt colegi doritori sa participe (fie si numai cu sugestii sau alte idei) la alcatuirea unei astfel de sectiuni, noi suntem deschisi.
Curaj!

Post Reply