Asistare de catre avocat
Asistare de catre avocat
Exista spete CEDO care sa se refera la dreptul acuzatului intr-un proces penal de a se apara singur?
M-am referit la cauza Airley contra Irlandei, din care citez un scurt extras
"Cependant, malgre lnabsence dnun texte analogue pour les proces civils lnarticle 6 par. 1 (art. 6-1) peut parfois astreindre lnÉtat a pourvoir a lnassistance dnun membre du barreau quand elle se revele indispensable a un acces effectif au juge soit parce que la loi prescrit la representation par un avocat, comme la legislation nationale de certains États contractants le fait pour diverses categories de litiges, soit en raison de la complexite de la procedure ou de la cause."
Cred ca mai degraba se refera la asistenta gratuita.
"Cependant, malgre lnabsence dnun texte analogue pour les proces civils lnarticle 6 par. 1 (art. 6-1) peut parfois astreindre lnÉtat a pourvoir a lnassistance dnun membre du barreau quand elle se revele indispensable a un acces effectif au juge soit parce que la loi prescrit la representation par un avocat, comme la legislation nationale de certains États contractants le fait pour diverses categories de litiges, soit en raison de la complexite de la procedure ou de la cause."
Cred ca mai degraba se refera la asistenta gratuita.
Re: Asistare de catre avocat
Si care ar fi interesul acuzatului de a renunta la asistenta avocatiala?wittmann wrote:Exista spete CEDO care sa se refera la dreptul acuzatului intr-un proces penal de a se apara singur?
Sunt multe persoane care cred ca se pot apara mai bine singure si cred ca au dreptul sa o faca atat timp cat in dreptul nostru intern nu este interzis acest lucru.
Sunt state in care, in fata instantelor superioare, chiar si in civil, este obligatorie asistarea (daca am inteles bine, chiar si reprezentarea) in fata instantelor superioare.
Sunt state in care, in fata instantelor superioare, chiar si in civil, este obligatorie asistarea (daca am inteles bine, chiar si reprezentarea) in fata instantelor superioare.