parte civila radiata de la orc
parte civila radiata de la orc
Ce se intimpla cu societatea care, in timpul urmaririi penale s-a constituit parte civila dar intre timp a fost dizolvata si radiata de la orc ?
Mai poate sta in proces in calitate de parte civila ?
Daca nu, ce se intimpla cu despagubirile civile cerute de catre aceasta in timpul up ?
Mai poate sta in proces in calitate de parte civila ?
Daca nu, ce se intimpla cu despagubirile civile cerute de catre aceasta in timpul up ?
Am intalnit o astfel de speta, in cazul de fata chiar daca societatea este radiata, fostul administrator trebuie sa vina la proces impreuna cu lichidatorul pentru a sustine obligarea la plata despagubirilor civile. Orice suma care se incaseaza dupa terminarea procedurii, si care deriva din creante ale societatii falite, va fi virata intr-un cont deschis pe numele administratorului.
Sa presupunem ca este asa cum spui tu!BABI wrote: fostul administrator trebuie sa vina la proces impreuna cu lichidatorul pentru a sustine obligarea la plata despagubirilor civile.
Si daca nu vin ?
Ce se intimpla cu despagubirile civile cerute mai inainte ca firma sa fi fost radiata ?
Plus ca la alte topicuri ai mai facut niste afirmatii pe care apoi nu le-ai mai sustinut! ( nu ca ai fi obligata, dar eu personal discut pe o speta doar daca stiu f. bine).
Nonfence!

Cu placere. Sa-mi dai vesti bune, da?URSU wrote:am inteles.
vorbesc de un dosar penal care este inca la fond.
deci inculpatul ridica aceasta exceptie a lipsei capacitatii procesuale a societatii respective si cere instantei scoaterea ei din proces solicitind si respingerea despagubirilor civile cerute de firma care acum este radiata.
multam.
In situatia in care instanta de fond s-a pronuntat asupra despagubirilor civile cerute de catre o parte civila, societate comerciala care intre timp a fost radiata, si obliga inculpatul la plata acestor despagubiri catre partea civila radiata, este motiv de apel ?mariusms wrote: Nimic, absolut nimic. Se respinge capatul cu despagubirile civile.
Ce trebuie sa ceara apelantul prin motivarea apelului, casarea hotararii de la fond, sau ce ?
Am postat pe acest topic pentru a nu face altul cu acelasi subiect!
Multumesc pentru intelegere.