parte civila radiata de la orc

Discutii privind procedura penala
ursu

parte civila radiata de la orc

Post by ursu » 21 Feb 2007, 12:47

Ce se intimpla cu societatea care, in timpul urmaririi penale s-a constituit parte civila dar intre timp a fost dizolvata si radiata de la orc ?
Mai poate sta in proces in calitate de parte civila ?
Daca nu, ce se intimpla cu despagubirile civile cerute de catre aceasta in timpul up ?

mariusms

Post by mariusms » 21 Feb 2007, 12:50

Nu mai poate sta in proces, pentru lipsa capacitatii procesuale.

ursu

Post by ursu » 21 Feb 2007, 12:55

Bun, dar cu despagubirile civile cerute ce se intimpla ?

krisstina

Post by krisstina » 21 Feb 2007, 13:40

Se introduc in cauza lichidatorii. Vezi art.21 alin.2 Cpp.

ursu

Post by ursu » 21 Feb 2007, 13:52

pai.. a fost radiata!
ce lichidatori?
lichidatorii si-au terminat treaba de mult!

si mai este si art.136 din L:85/06: "prin inchiderea procedurii...lichidatorul este descarcat de orice indatorire sau responsabilitate cu privire la procedura, debitor si averea lui, creditori.."

mariusms

Post by mariusms » 21 Feb 2007, 14:27

URSU wrote:Bun, dar cu despagubirile civile cerute ce se intimpla ?
Nimic, absolut nimic. Se respinge capatul cu despagubirile civile.

ursu

Post by ursu » 21 Feb 2007, 14:37

am inteles.

vorbesc de un dosar penal care este inca la fond.

deci inculpatul ridica aceasta exceptie a lipsei capacitatii procesuale a societatii respective si cere instantei scoaterea ei din proces solicitind si respingerea despagubirilor civile cerute de firma care acum este radiata.

multam.

BABI

Post by BABI » 21 Feb 2007, 16:51

Am intalnit o astfel de speta, in cazul de fata chiar daca societatea este radiata, fostul administrator trebuie sa vina la proces impreuna cu lichidatorul pentru a sustine obligarea la plata despagubirilor civile. Orice suma care se incaseaza dupa terminarea procedurii, si care deriva din creante ale societatii falite, va fi virata intr-un cont deschis pe numele administratorului.

ursu

Post by ursu » 21 Feb 2007, 17:08

imi poti da si mie speta?
mi se pare destul de interesant raportat la obligatii lichidatorului stabilite prin legea insolventei si la obligatiile fostului administrator.

ursu

Post by ursu » 21 Feb 2007, 18:16

BABI wrote: fostul administrator trebuie sa vina la proces impreuna cu lichidatorul pentru a sustine obligarea la plata despagubirilor civile.
Sa presupunem ca este asa cum spui tu!
Si daca nu vin ?
Ce se intimpla cu despagubirile civile cerute mai inainte ca firma sa fi fost radiata ?

Plus ca la alte topicuri ai mai facut niste afirmatii pe care apoi nu le-ai mai sustinut! ( nu ca ai fi obligata, dar eu personal discut pe o speta doar daca stiu f. bine).
Nonfence! :mrgreen:

mariusms

Post by mariusms » 26 Feb 2007, 17:44

URSU wrote:am inteles.

vorbesc de un dosar penal care este inca la fond.

deci inculpatul ridica aceasta exceptie a lipsei capacitatii procesuale a societatii respective si cere instantei scoaterea ei din proces solicitind si respingerea despagubirilor civile cerute de firma care acum este radiata.

multam.
Cu placere. Sa-mi dai vesti bune, da?

ursu

Post by ursu » 26 Feb 2007, 21:22

Cu siguranta! 8-)

Samurai

Post by Samurai » 27 Feb 2007, 17:53

krisstina wrote:Se introduc in cauza lichidatorii. Vezi art.21 alin.2 Cpp.
Tzi-era dor de mine, asa-i? O trimitere exacta, dar in santz, krisstinutzo.

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 01 Nov 2007, 15:53

mariusms wrote: Nimic, absolut nimic. Se respinge capatul cu despagubirile civile.
In situatia in care instanta de fond s-a pronuntat asupra despagubirilor civile cerute de catre o parte civila, societate comerciala care intre timp a fost radiata, si obliga inculpatul la plata acestor despagubiri catre partea civila radiata, este motiv de apel ?
Ce trebuie sa ceara apelantul prin motivarea apelului, casarea hotararii de la fond, sau ce ?
Am postat pe acest topic pentru a nu face altul cu acelasi subiect!
Multumesc pentru intelegere. :cafea:

raduvalenaru

Post by raduvalenaru » 01 Nov 2007, 21:14

Am o urgenta referitor la aceasta intrebare!
Va rog , ma poate ajuta cineva? Multumesc. :cafea:

Post Reply