Act constitutiv actualizat

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
varsatorsator

Act constitutiv actualizat

Post by varsatorsator » 20 Feb 2007, 17:00

Conform noilor modificari ale legii registrului comertului, ori de cate ori se fac modificari la actul constitutiv al societatii, actul constitutiv trebuie sa fie depus la reg com cu toate modificarile la zi. Nu am inteles insa cum se redacteaza acest act care sa cuprinda toate modificarile la zi.S-a lovit cineva de aceasta problema pana acum? Spre exemplu, daca la un srl a intervenit o cesiune de parti sociale in actul const cu modificari imi apar la membri fondatori actualii asociati?!(mi se pare aberant). Ma poate ajuta cineva?

av_bbq

Post by av_bbq » 20 Feb 2007, 17:11

In noul act constitutiv (actualizat) iti apar doar noii asociati. daca spre exemplu modifici si sediul in noul act iti va aparea doar sediul nou, daca modifici capitalul social iti va aparea doar modificarea, etc...

Bolero

Post by Bolero » 20 Feb 2007, 20:25

Actul constitutiv actualizat trebuie sa reflecte exact situatia actuala in care se gaseste societatea, inclusiv modificarile din ultimul act aditional , care va fi prezentat impreuna cu statutul .Eu de exemplu am trecut de la trei asociati la asociat unic , am renuntat la contractul de societate si la prevederile privind AGA , consilul de administratie si la alte prevederi care nu mai corespundeau noii situatii.Sa ai in vedere toate modificarile suscesive si in capitolul "dispozitii finale" sa mentionezi ca actualizarea s-a facut avind la baza statutul initial si actele aditionale , pe care trebuie sa le enumeri .In situatia ta vei trece in statut numai actualii asociati si administratori . Cei de la ORC nu stiu nici ei prea bine si am asistat la discutii in contradictoriu intre ei pe aceasta tema. Si sa nu uit , in hotarirea AGA si actul aditional trebuie sa mentionezi ca asociatul/AGA au hotarit reactualizarea actului constitutiv.
Infiintarea/desfiintarea de puncte de lucru ori autorizarea unor activitati NU NECESITA ACTUALIZAREA ACTULUI CONSTITUTIV.

minodora

Post by minodora » 20 Feb 2007, 21:39

Chiar asa in amanunt mie nu mi-au cerut. Probabil ca depinde de oras.

serafim

Post by serafim » 20 Feb 2007, 23:44

Intr-un caz de al meu se deschide punct de lucru cu locatia x mi-a fost suficient sa duc contractul de inchiriere + Cf pt. spatiu si hotararea AGA fara sa mi se ceara refacerea actului constitutiv in acest sens intr-un alt caz
"identic" in sensul ca / se solicita deschidere punct de lucru DAR nu era cuprins in actul constitutiv sintagma " societatea va putea deschide puncte de lucru..." a trebuit sa refac actul aditional si sa introduc aceasta sintagma.

asa ca...probabil difera de la ceea ce se doreste si ceea ce exista deja in cuprinsul actului constituitv initial, a catui modificare se cere.
parerea me... :roll:

minodora

Post by minodora » 21 Feb 2007, 09:43

Eu oricum nu vad logica depunerii unui nou act actualizat.

valic

Post by valic » 21 Feb 2007, 11:57

@minodora: ce atata logica, daca legea asa cere...noi trebuie sa ne conformam si oricum te prind la ORC cand ai nevoie de una de alta..
Sfat ( pt. a se evita umflarea facturii la ORC): actul constitutiv ramane acelasi, doar ca la starsit am introdus un capitol MODIFICARI, in care am spus pe scurt ce e schimbat si actul in care s-a prevazut modificarea. Nu m-am apucat sa schimb restul actului cons. si a fost mai bine deoarece nu am platit decat 50 lei, in conditiile in care marea majoritate plateau de la 100 lei in sus.

P.S. Nu vorbesc din auzite, am patit-o la infiintarea unui punct de lucru, dupa intrarea in vigoare a minunatei legi.

Bolero

Post by Bolero » 21 Feb 2007, 18:30

Infiintarea/desfiintarea unui punct de lucru si/sau autorizarea unor activitati nu necesita actualizarea actului constitutiv .

florian267

Post by florian267 » 24 Feb 2007, 11:52

legat de acest aspect, in cazul modificarii actului constitutiv, ce inscrisuri mai sunt necesare in afara de actul aditional modificator si actul constitutiv actualizat?

minodora

Post by minodora » 24 Feb 2007, 15:08

Mai, poti sa nu faci aditional. Este de ajuns decizia unicului sau hot adunarii.
Nimic nu mai trebuie.

valic

Post by valic » 25 Feb 2007, 19:07

@Bolero: Cu respect va anunt ca trebuie actualizarea actului constitutiv. Oricum, in momentul in care ai sa inregistrezi punctul de lucru la ORC, ai sa te dumiresti.

valic

Post by valic » 27 Feb 2007, 19:12

Poti sa nu faci act aditional, ci decizia asociatului unic/hot.AGA+actul actualizat+cerere+delegatie pt.tine.

octavian_star

Post by octavian_star » 15 Jan 2008, 13:04

Bolero wrote:Actul constitutiv actualizat trebuie sa reflecte exact situatia actuala in care se gaseste societatea, inclusiv modificarile din ultimul act aditional , care va fi prezentat impreuna cu statutul .Eu de exemplu am trecut de la trei asociati la asociat unic , am renuntat la contractul de societate si la prevederile privind AGA , consilul de administratie si la alte prevederi care nu mai corespundeau noii situatii.Sa ai in vedere toate modificarile suscesive si in capitolul "dispozitii finale" sa mentionezi ca actualizarea s-a facut avind la baza statutul initial si actele aditionale , pe care trebuie sa le enumeri .In situatia ta vei trece in statut numai actualii asociati si administratori . Cei de la ORC nu stiu nici ei prea bine si am asistat la discutii in contradictoriu intre ei pe aceasta tema. Si sa nu uit , in hotarirea AGA si actul aditional trebuie sa mentionezi ca asociatul/AGA au hotarit reactualizarea actului constitutiv.
Infiintarea/desfiintarea de puncte de lucru ori autorizarea unor activitati NU NECESITA ACTUALIZAREA ACTULUI CONSTITUTIV.
am o intrebare in ce priveste actul constitutiv actualizat. acesta mai trebuie semnat de asociati sau este suficenta semnatura administratorului? :roll: nu am gasit nicaieri in lege aceasta cerinta. de ce intreb/ ar fi simplu daca asociatii ar fi in tara.

Post Reply