Cum execut creanta?

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
seashell

Cum execut creanta?

Post by seashell » 19 Feb 2007, 16:30

In faza de executare s-a constatat ca societatea debitoare nu are bunuri in proprietate. Ce as mai putea face pentru a executa creanta? Cum as putea ajunge la bunurile asociatilor sau ale administratorului societatii?

alinutzza

Post by alinutzza » 19 Feb 2007, 16:48

Prin antrenarea raspunderii administratorului in cadrul procedurii de faliment (sau insolventa mai nou). Dar e cam nashpa ca stai la coada dupa Finante catre sunt creditori privilegiati si mai astepti pana se inchide procedura de faliment (eventual recurs etc). Ca sa nu mai spun ca e posibil ca administratorul sa vanda tot sau, mai elegant, sa divorteze si sa lase toate bunurile sotiei.
Pe scurt - cam greu.

seashell

Post by seashell » 19 Feb 2007, 17:00

Draga Alinutzza,
iti multumesc frumos pentru raspuns. Din discutiile cu doamna executor, am ajuns la aceeasi concluzie.
Imi amintesc, insa, de un coleg care imi povestea de o situatie in care un individ A, a cerut instantei sa se pronunte prin somatie de plata impotriva unui individ B, avand la baza o alta ordonanta de somatie de plata, prin care firma individului B fusese obligata sa achite o creanta. Instanta a admis cererea.
Tie cum iti suna chestia asta?

alinutzza

Post by alinutzza » 21 Feb 2007, 17:54

Mie imi suna inadmisibil. Insa, repet, in Romania orice e posibil, si la ce aberatii am vazut in ultima vreme, de ce nu?
De ce ar fi inadmisibil:
- partile raportului contractual si SC X si SC A, nu Ion si Gigi care sunt persoane diferite;
- inscrisul constatator al creantei emana de la SC Y, nu de la Gigi
- datoriile sunt ale SC Y, deci raspunde SC Y nu Gigi, existand procedura falimentului pt cazul in care este insolvabila si in care se poate cere antrenarea raspunderii
- ai deja o hotarare irevocabila
etc

Post Reply