Cum execut creanta?
Cum execut creanta?
In faza de executare s-a constatat ca societatea debitoare nu are bunuri in proprietate. Ce as mai putea face pentru a executa creanta? Cum as putea ajunge la bunurile asociatilor sau ale administratorului societatii?
Prin antrenarea raspunderii administratorului in cadrul procedurii de faliment (sau insolventa mai nou). Dar e cam nashpa ca stai la coada dupa Finante catre sunt creditori privilegiati si mai astepti pana se inchide procedura de faliment (eventual recurs etc). Ca sa nu mai spun ca e posibil ca administratorul sa vanda tot sau, mai elegant, sa divorteze si sa lase toate bunurile sotiei.
Pe scurt - cam greu.
Pe scurt - cam greu.
Draga Alinutzza,
iti multumesc frumos pentru raspuns. Din discutiile cu doamna executor, am ajuns la aceeasi concluzie.
Imi amintesc, insa, de un coleg care imi povestea de o situatie in care un individ A, a cerut instantei sa se pronunte prin somatie de plata impotriva unui individ B, avand la baza o alta ordonanta de somatie de plata, prin care firma individului B fusese obligata sa achite o creanta. Instanta a admis cererea.
Tie cum iti suna chestia asta?
iti multumesc frumos pentru raspuns. Din discutiile cu doamna executor, am ajuns la aceeasi concluzie.
Imi amintesc, insa, de un coleg care imi povestea de o situatie in care un individ A, a cerut instantei sa se pronunte prin somatie de plata impotriva unui individ B, avand la baza o alta ordonanta de somatie de plata, prin care firma individului B fusese obligata sa achite o creanta. Instanta a admis cererea.
Tie cum iti suna chestia asta?
Mie imi suna inadmisibil. Insa, repet, in Romania orice e posibil, si la ce aberatii am vazut in ultima vreme, de ce nu?
De ce ar fi inadmisibil:
- partile raportului contractual si SC X si SC A, nu Ion si Gigi care sunt persoane diferite;
- inscrisul constatator al creantei emana de la SC Y, nu de la Gigi
- datoriile sunt ale SC Y, deci raspunde SC Y nu Gigi, existand procedura falimentului pt cazul in care este insolvabila si in care se poate cere antrenarea raspunderii
- ai deja o hotarare irevocabila
etc
De ce ar fi inadmisibil:
- partile raportului contractual si SC X si SC A, nu Ion si Gigi care sunt persoane diferite;
- inscrisul constatator al creantei emana de la SC Y, nu de la Gigi
- datoriile sunt ale SC Y, deci raspunde SC Y nu Gigi, existand procedura falimentului pt cazul in care este insolvabila si in care se poate cere antrenarea raspunderii
- ai deja o hotarare irevocabila
etc